Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Παπαθανάσης: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές

Κλει­στά θα είναι τα σού­περ μάρ­κετ από την προ­σε­χή Κυρια­κή σύμ­φω­να με όσα είπε στο MEGA o υφυ­πουρ­γός Ανά­πτυ­ξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώ­ντας στην εκπο­μπή «Κοι­νω­νία Ωρα MEGA», o υφυ­πουρ­γός Ανά­πτυ­ξης, αρμό­διος για θέμα­τα εμπο­ρί­ου, σημεί­ω­σε ότι τις Κυρια­κές που λει­τούρ­γη­σαν τα σού­περ μάρ­κετ λόγω των έκτα­κτων συν­θη­κών του κορο­ναϊ­ου «δεν είχαν κίνη­ση. Συνε­πώς δεν υπάρ­χει λόγος να λειτουργούν».

Σε ό,τι αφο­ρά την δια­τή­ρη­ση των λαϊ­κών αγο­ρών ανοι­κτών, ο κ. Παπα­θα­νά­σης εξή­γη­σε πώς αυτό έγι­νε «για να μη συνω­στί­ζε­ται ο κόσμος στα σού­περ μάρ­κετ. Μειώ­σα­με παρα­γω­γούς και εμπό­ρους και απο­μα­κρύ­να­με τους πάγκους». Ως προς αυτό, υπο­γράμ­μι­σε ότι εάν δεν τηρη­θούν τα μέτρα, «το επό­με­νο βήμα είναι κλεί­σουν και οι λαϊκές».

Ανα­φο­ρι­κά με τις ελλεί­ψεις που παρα­τη­ρού­νται στην αγο­ρά σε μάσκες και αντι­ση­πτι­κά, επι­σή­μα­νε ότι η παρα­γω­γι­κή δυνα­τό­τη­τα της χώρας για τα δεύ­τε­ρα «είναι 600.000 ημε­ρη­σί­ως», κάνο­ντας έκκλη­ση τους πολί­τες εάν δια­θέ­τουν ήδη, να μην αγο­ρά­ζουν άλλα.

Για τις μάσκες, ανέ­φε­ρε, ότι η κατά­στα­ση στην αγο­ρά θα βελ­τιω­θεί την προ­σε­χή εβδομάδα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο