Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Παπαναστάσης (ΚΚΕ): Τα όπλα που έστειλε η Ελλάδα ενίσχυσαν φασιστοειδή στην Ουκρανία (VIDEO)

Τα όπλα που έστει­λε η Ελλά­δα ενί­σχυ­σαν φασι­στοει­δή στην Ουκρα­νία, σημεί­ω­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Νίκος Παπα­να­στά­σης, ανα­φε­ρό­με­νος στη συμ­με­το­χή της χώρας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, λέγο­ντας ότι βαθαί­νει και πως ήδη έχουν επι­λε­γεί και είναι έτοι­μες οι στρα­τιω­τι­κές μονά­δες που ενδε­χο­μέ­νως να αξιο­ποι­η­θούν ανά­λο­γα με τα σχέ­δια του ΝΑΤΟ.

Πρό­σθε­σε ότι η εμπλο­κή της χώρας βαθαί­νει με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη των αστι­κών κομ­μά­των και τόνι­σε ότι η βάση της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης είναι η πύλη ενί­σχυ­σης των ΝΑΤΟι­κών προς τη Ρωσία, η βάση στο Στε­φα­νο­βί­κειο είναι για τη ανα­χώ­ρη­ση μαχη­τι­κών ελι­κο­πτέ­ρων και η Σού­δα για την απο­στο­λή πολε­μι­κών αερο­σκα­φών για κατασκοπεία.

Οι επι­ση­μάν­σεις αυτές του Νίκου Παπα­να­στά­ση έγι­ναν στην  Ολο­μέ­λεια της Βου­λής κατά τη συζή­τη­ση για την «Κύρω­ση της Συμ­φω­νί­ας μετα­ξύ της Κυβέρ­νη­σης της Ελλη­νι­κής Δημο­κρα­τί­ας και της Κυβέρ­νη­σης των Ηνω­μέ­νων Αρα­βι­κών Εμι­ρά­των σχε­τι­κά με την κοι­νή συνερ­γα­σία στην εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή και την άμυ­να και των ρημα­τι­κών δια­κοι­νώ­σε­ων σχε­τι­κά με το ελλη­νι­κό πρω­τό­τυ­πο κεί­με­νο της Συμφωνίας».

Τη συμ­φω­νία την κατα­ψη­φί­ζει το ΚΚΕ, διό­τι όπως τόνι­σε ο Νίκος Παπα­να­στά­σης επι­βε­βαιώ­νει τον ρόλο του «μεντε­σέ» της Ελλά­δας στα επι­κίν­δυ­να ευρω­α­τλα­ντι­κά σχέ­δια  στην περιο­χή του Περ­σι­κού Κόλ­που. Πρό­σθε­σε ότι η συμ­φω­νία αυτή είναι ανα­γκαία για την ευε­λι­ξία και τα σχέ­δια των ΗΠΑ.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο