Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Έχουν όνομα και αίτια τα προβλήματα της Αθήνας

Σε καί­ρια προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα της Αθή­νας, σημειώ­νο­ντας ότι για να μπο­ρέ­σει μια δημο­τι­κή αρχή να δώσει ανά­σα σε αυτόν τον κόσμο πρέ­πει να μπο­ρεί, «να συγκρου­στεί με την κυβέρ­νη­ση, τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα,αναφέρθηκε μετα­ξύ άλλων στην ομι­λία του , στην πλα­τεία Πλυ­τά στη Γου­βά, ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθη­ναί­ων, με τη « Λαι­κή Συσπεί­ρω­ση», Νίκος Σοφια­νός. Όπως τόνι­σε, « αυτή η σύγκρου­ση γίνε­ται πρά­ξη στους δήμους που είναι εκλεγ­μέ­νοι κομ­μου­νι­στές δήμαρχοι».

Ο κ. Σοφια­νός, είπε ότι « τα απο­τε­λέ­σμα­τα των κενών που βλέ­που­με στην πόλη έχουν όνο­μα, έχουν αιτία, για­τί μπο­ρού­με πραγ­μα­τι­κά, απλά, να περι­γρά­φου­με: την προ­βλη­μα­τι­κή καθα­ριό­τη­τα, τον προ­βλη­μα­τι­κό ηλε­κτρο­φω­τι­σμό, την εγκα­τά­λει­ψη του πρά­σι­νου, τα τεχνι­κά έργα με τα οδο­στρώ­μα­τα και τα πεζο­δρό­μια στο χάλι που βρί­σκο­νται, τη συρ­ρί­κνω­ση του δικτύ­ου των παι­δι­κών σταθ­μών. Από 98 που ήταν οι παι­δι­κοί σταθ­μοί σήμε­ρα ο δήμος έχει 72 και πάνω από 30 κιν­δυ­νεύ­ουν να κλεί­σουν, για­τί δεν προ­λα­βαί­νουν να τους πιστο­ποι­ή­σουν. Την προ­βλη­μα­τι­κή κατά­στα­ση των σχο­λεί­ων, πάνω από τα μισά σχο­λι­κά συγκρο­τή­μα­τα του δήμου της Αθή­νας είναι φτιαγ­μέ­να έως τη δεκα­ε­τία του ’60 και έχουν σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα. Και αν δεν ανα­γνω­ρί­σεις την αιτία δεν μπο­ρείς να αντι­με­τω­πί­σεις το πρό­βλη­μα. Αλλιώς θα λέμε εκθέ­σεις ιδε­ών, ωραία και μεγά­λα λόγια για την Αθή­να που αγα­πά­με και την επό­με­νη των εκλο­γών θα ακο­λου­θεί­ται η ίδια δια­χεί­ρι­ση: πλή­ρω­νε λαέ της Αθή­νας, πλή­ρω­νε επαγ­γελ­μα­τία και εισέ­πρατ­τε εργο­λά­βε, επι­χει­ρη­μα­τία, ΜΚΟ».

Σύμ­φω­να με τον κ. Σοφια­νό , «αυτή την πολι­τι­κή από όπου κι αν την πιά­σεις βρω­μά­ει, αυτή η πολι­τι­κή έχει τη σφρα­γί­δα της ΕΕ. Έχει τη σφρα­γί­δα όλων των απο­φά­σε­ων που πήρε και αυτή η κυβέρ­νη­ση, αλλά και η προηγούμενη».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο