Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Η αστυνομία είναι προσανατολισμένη στην καταστολή του «εχθρού λαού» (VIDEO)

Το γεγο­νός ότι ένα κομ­μά­τι της αστυ­νο­μί­ας προ­σπα­θεί να αντι­με­τω­πί­σει το οργα­νω­μέ­νο έγκλη­μα και τη μικρο­πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τα, δεν αναι­ρεί ότι βασι­κή απο­στο­λή της είναι η κατα­στο­λή και ο αυταρ­χι­σμός, η προ­σπά­θεια δηλα­δή να αντι­με­τω­πι­στεί ο «εχθρός λαός», τόνι­σε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το βρά­δυ της Πέμ­πτης σε εκπο­μπή του «ΑΝΤ1», σχε­τι­κά με την ασφά­λεια και την αστυνομία.

Ο Ν. Σοφια­νός κάλε­σε τον λαό να σκε­φτεί αν τα ΜΑΤ, τα ΜΕΑ, οι ΔΙΑΣ αντι­με­τω­πί­ζουν το έγκλη­μα ή τον λαό όταν δια­δη­λώ­νει, τρο­μο­κρα­τώ­ντας, καλ­λιερ­γώ­ντας τον αυταρ­χι­σμό και ενί­ο­τε να δολο­φο­νώ­ντας με χρή­ση όπλων, θυμί­ζο­ντας τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Μάλι­στα, ανα­φέρ­θη­κε στην εικό­να που είδε το φως της δημο­σιό­τη­τας με κου­κου­λο­φό­ρους με σακί­δια δίπλα από τα ΜΑΤ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη πριν από τη δια­δή­λω­ση, καταγ­γέλ­λο­ντας τον ρόλο προ­βο­κα­τό­ρι­κων ομά­δων που εξα­πο­λύ­ο­νται ενά­ντια στις δια­δη­λώ­σεις του εργα­τι­κού κινή­μα­τος. «Βοά ότι έχου­με κου­κου­λο­φό­ρους και μπα­χα­λά­κη­δες αστυ­νο­μι­κούς σε δια­τε­ταγ­μέ­νη υπη­ρε­σία», είπε ο Ν. Σοφια­νός, προ­σθέ­το­ντας ότι το τελευ­ταίο διά­στη­μα ζήσα­με τις μεγα­λύ­τε­ρες κινη­το­ποι­ή­σεις μετά το 2012, όπου δια­δή­λω­σε το 30% των Ελλή­νων ενά­ντια στο έγκλη­μα στα Τέμπη και στην πολι­τι­κή που οδή­γη­σε τον σιδη­ρό­δρο­μο εκεί που τον οδήγησε.

Στο πλαί­σιο αυτό επι­σή­μα­νε την ανά­γκη να καταρ­γη­θούν οι κατα­σταλ­τι­κοί μηχα­νι­σμοί, ώστε να προ­σα­να­το­λι­στεί η αστυ­νο­μία στην αντι­με­τώ­πι­ση του εγκλή­μα­τος, όπως για παρά­δειγ­μα η αντι­με­τώ­πι­ση των πια­τσών των ναρ­κω­τι­κών στην Αθή­να που βρί­σκο­νται δίπλα από το αστυ­νο­μι­κό τμή­μα της Ομόνοιας.

Επί­σης, επι­σή­μα­νε ότι υπάρ­χουν ερω­τή­μα­τα σχε­τι­κά με κύκλους της αστυ­νο­μί­ας που συν­δια­λέ­γο­νται με το οργα­νω­μέ­νο έγκλη­μα και επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους. Ακό­μα, σχε­τι­κά με την αύξη­ση δολο­φο­νιών γυναι­κών, ο Ν. Σοφια­νός παρα­τή­ρη­σε ότι είναι μηδα­μι­νή η κρα­τι­κή υπο­δο­μή για στή­ρι­ξη, περί­θαλ­ψη κακο­ποι­η­μέ­νων γυναικών.

Σημειώ­νε­ται ότι στο πάνελ της εκπο­μπής συμ­με­τεί­χε και ο σεση­μα­σμέ­νος ακρο­δε­ξιός Φ. Κρα­νι­διώ­της, ο οποί­ος πήρε πλη­ρω­μέ­νες απα­ντή­σεις στα ρατσι­στι­κά και εθνι­κι­στι­κά του παρα­λη­ρή­μα­τα. Ο Φ. Κρα­νι­διώ­της υπε­ρα­σπί­στη­κε σθε­να­ρά την πιο ακραία κατα­στο­λή σε βάρος του λαού που δια­δη­λώ­νει, κατα­φέρ­θη­κε ρατσι­στι­κά κατά ομά­δων όπως οι Ρομά και οι μετα­νά­στες, ενώ δεν παρέ­λει­ψε την βαθιά συστη­μι­κή θεω­ρία των δύο άκρων κάνο­ντας λόγο για «αρι­στε­ρό­στρο­φο φασι­σμό». Μάλι­στα υπε­ρα­σπι­ζό­με­νος την πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία και την κατα­στο­λή του φοι­τη­τι­κού κινή­μα­τος, πρό­τει­νε το χου­ντι­κής έμπνευ­σης μέτρο του ιδιώ­νυ­μου ενά­ντια σε φοι­τη­τές που θα τιμω­ρού­νται με ισό­βιο απο­κλει­σμό από τα πανε­πι­στή­μια, ενώ δεν παρέ­λει­ψε να στο­χο­ποι­ή­σει τους εκπαι­δευ­τι­κούς τους οποί­ους χαρα­κτή­ρι­σε «μηδε­νι­στές, γενί­τσα­ρους» που «θέλουν να κάνουν τα παι­διά μας γενίτσαρους».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο