Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: «Η πιο συγκλονιστική δημοσκόπηση ήταν οι δρόμοι, με έναν κόσμο που τη θλίψη του την έκανε διεκδίκηση»

«Η πιο συγκλο­νι­στι­κή δημο­σκό­πη­ση όλο τον Μάρ­τιο ήταν οι δρό­μοι της χώρας, με έναν κόσμο που τη λύπη του, τη θλί­ψη του την έκα­νε πολύ γρή­γο­ρα οργή, αγα­νά­κτη­ση, διεκ­δί­κη­ση και πολι­τι­κό συμπέ­ρα­σμα που γρά­φτη­κε με καθη­λω­τι­κούς όρους, ανα­δει­κνύ­ο­ντας την πολι­τι­κή ευθύ­νη αυτών που κυβέρ­νη­σαν», τόνι­σε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετα­ξύ άλλων, σε συνέ­ντευ­ξή του το πρωί της Κυρια­κής στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Παρα­πο­λι­τι­κά».

Ο Ν. Σοφια­νός ανα­φέρ­θη­κε ανα­λυ­τι­κά στις μεγα­λειώ­δεις κινη­το­ποι­ή­σεις στη χώρα μας για στο έγκλη­μα στα Τέμπη, σημειώ­νο­ντας η δια­φο­ρά των κινη­το­ποι­ή­σε­ων, που ήταν μεγα­λύ­τε­ρες ακό­μη κι από αυτές του 2010–2012, ήταν ότι διορ­γα­νώ­θη­καν από εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα, φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους, μαθη­τι­κά συμ­βού­λια, δεν ήταν μία «άμορ­φη μάζα».

Ο Ν. Σοφια­νός ανέ­δει­ξε παράλ­λη­λα τις τερά­στιες ευθύ­νες των κυβερ­νή­σε­ων και της ΕΕ, για την κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί στον σιδη­ρό­δρο­μο και οδή­γη­σε στην πολύ­νε­κρη τραγωδία.

Σχο­λί­α­σε ακό­μη τις συγκλο­νι­στι­κές απερ­γί­ες στη Γαλ­λία, ενώ μίλη­σε και για τους αγώ­νες που ανα­πτύσ­σουν οι εργα­ζό­με­νοι, σημειώ­νο­ντας την ανά­γκη οι κομ­μου­νι­στές σε κάθε εργα­σια­κό χώρο με την πρω­το­πό­ρα στά­ση τους να τρα­βή­ξουν πλα­τιές μάζες εργα­ζο­μέ­νων στον οργα­νω­μέ­νο αγώνα.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο