Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Να επανακτήσει ο δήμος «τις υπηρεσίες που έχει δώσει σε ιδιώτες»

Να επα­να­κτή­σει ο δήμος «τις υπη­ρε­σί­ες που έχει δώσει σε ιδιώ­τες», ζήτη­σε ο Νίκος Σοφια­νός, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθή­νας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την επί­σκε­ψη του χθες στις εγκα­τα­στά­σεις της διεύ­θυν­σης καθα­ριό­τη­τας και ανα­κύ­κλω­σης του δήμου, όπου συνα­ντή­θη­κε με τη διοί­κη­ση της Ένω­σης Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων του Δήμου Αθη­ναί­ων και εργα­ζο­μέ­νους. « Είναι επι­λο­γή τους οι ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις. Οι εργο­λα­βί­ες στον ΟΠΑΝΔΑ, τους δρό­μους, την καθα­ριό­τη­τα, τα σχο­λεία είναι επι­λο­γή τους. Όπου πάει ο ιδιώ­της, πάει για το κέρ­δος» , υπογράμμισε.

Ο κ. Σοφια­νός, επα­νέ­λα­βε για ακό­μη μια φορά ότι προ­τε­ραιό­τη­τα της παρά­τα­ξης του είναι « να μπει φραγ­μός στην πολι­τι­κή της ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης και της φορο-ληστεί­ας που εφάρ­μο­σε η απερ­χό­με­νη δημο­τι­κή αρχή και για την οποία υπάρ­χει σύμπλευ­ση από τους υπο­ψη­φί­ους των μνη­μο­νια­κών κομ­μά­των». Ολο­κλη­ρώ­νο­ντας την ομι­λία του στους εργα­ζό­με­νους, ο Νίκος Σοφια­νός, δήλω­σε: « Εμείς δεν είμα­στε του­ρί­στες. Εμείς και το Σεπτέμ­βρη θα είμα­στε εδώ, για να στη­ρί­ξου­με τους εργα­ζό­με­νους του δήμου, τον αγώ­να των εργα­ζό­με­νων που είναι στα δικα­στή­ρια παλεύ­ο­ντας για μόνι­μη δου­λειά, αλλά και την προ­σπά­θεια των εργα­ζο­μέ­νων να κρα­τή­σουν την πόλη όρθια ».

Ο κ. Σοφια­νός επι­σκέ­φθη­κε επί­σης τις Τεχνι­κές Yπη­ρε­σί­ες του Δημο­τι­κού Βρε­φο­κο­μεί­ου, τη Φιλαρ­μο­νι­κή του δήμου και την Κεντρι­κή Δημο­τι­κή Βιβλιοθήκη.

Στη συνέ­χεια, επι­κε­φα­λής κλι­μα­κί­ου του ΚΚΕ, επι­σκέ­φτη­κε τη Λέσχη Φιλί­ας στο Μετα­ξουρ­γείο και ακο­λού­θως πραγ­μα­το­ποί­η­σε περιο­δεία στα κατα­στή­μα­τα του Κερα­μει­κού και του Μετα­ξουρ­γεί­ου, μοι­ρά­ζο­ντας το προ­ε­κλο­γι­κό υλι­κό της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» για το δήμο και την περι­φέ­ρεια Αττι­κής και του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Σύμ­φω­να με τη σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση, συζη­τώ­ντας με κατα­στη­μα­τάρ­χες και κατοί­κους των δύο περιο­χών επα­νέ­λα­βε την ανά­γκη “να μπει ένα φρέ­νο από τον κόσμο στην κυρί­αρ­χη πολι­τι­κή που ευθύ­νε­ται για όλα τα προ­βλή­μα­τα, μικρά και μεγά­λα, που αντι­με­τω­πί­ζουν καθη­με­ρι­νά στη ζωή τους,αξιοποιώντας και τη δύνα­μη της ψήφου στις προ­σε­χείς εκλο­γές, σε όλες τις κάλ­πες, στη­ρί­ζο­ντας τα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ και της Λαϊ­κής Συσπείρωσης».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο