Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Τα σύνορα που υπερασπίζονται οι πιλότοι στο Αιγαίο δεν τα αναγνωρίζει το ΝΑΤΟ

Κατά τη διάρ­κεια παρέμ­βα­σής του τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό ΑΝΤ 1, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφια­νός ανέ­φε­ρε ότι πέρα από τη συγκί­νη­ση για τον χαμό του πιλό­του του «Mirage 2000–5» πρέ­πει να προ­βλη­μα­τι­στού­με για το γεγο­νός ότι η επι­θε­τι­κό­τη­τα της Τουρ­κί­ας «είναι μέρος ενός συνο­λι­κό­τε­ρου πολέ­μου που βρί­σκε­ται στη γει­το­νιά μας» και πως «είμα­στε στα πρό­θυ­ρα γενί­κευ­σης αυτού του πολέμου».

«Είναι κρί­σι­μες οι προ­φά­σεις που βρί­σκουν οι Αμε­ρι­κα­νοί και οι σύμ­μα­χοί τους για να γενι­κεύ­σουν ουσια­στι­κά τον πόλε­μο στη Συρία, η Ελλά­δα μπλέ­κε­ται σε αυτό το μακε­λειό» τόνισε.

Ο κ. Σοφια­νός σημεί­ω­σε ότι το ΚΚΕ απαι­τεί να μην παρα­χω­ρη­θεί ενα­έ­ριος χώρος, θαλάσ­σιος χώρος και έδα­φος «στα αμε­ρι­κα­νι­κά και συμ­μα­χι­κά στρα­τεύ­μα­τα για να επι­τε­θούν στη Συρία στο όνο­μα των χημι­κών του Άσαντ» και πρό­σθε­σε: «Θυμη­θεί­τε τα πυρη­νι­κά του Σαντάμ».

«Όλες αυτές οι προ­φά­σεις έχουν στό­χο να ανα­χαι­τί­σουν τις ρωσι­κές επι­τυ­χί­ες που υπάρ­χουν στο συρια­κό έδα­φος με τους συμ­μά­χους τους και εμπλέ­κουν ουσια­στι­κά την πατρί­δα μας σε ένα μακε­λειό απρό­βλε­πτων δια­στά­σε­ων και η προ­κλη­τι­κό­τη­τα και επι­θε­τι­κό­τη­τα της Τουρ­κί­ας εντάσ­σε­ται σε αυτό» επι­σή­μα­νε για να συμπλη­ρώ­σει: «Είναι υπό­θε­ση να ανα­χαι­τι­στεί η καθη­με­ρι­νή προ­κλη­τι­κό­τη­τα αλλά να προ­βλη­μα­τι­στού­με για το γεγο­νός ότι η Σού­δα είναι έτοι­μη να συμ­με­τά­σχει στο μακελειό».

«Να στα­μα­τή­σουν τα ελλη­νι­κά στρα­τεύ­μα­τα να βρί­σκο­νται έξω από τα σύνο­ρα, να στα­μα­τή­σει το ανέκ­δο­το “τα σύνο­ρά μας είναι νατοϊ­κά και ευρω­παϊ­κά”. Είναι ώρα να σκε­φθού­με ότι η σύμ­μα­χός μας στο ΝΑΤΟ Τουρ­κία παρα­βιά­ζει κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα και ότι το ΝΑΤΟ δεν ανα­γνω­ρί­ζει σύνο­ρα στο Αιγαίο, αυτά που υπε­ρα­σπί­ζο­νται οι πιλό­τοι το ΝΑΤΟ δεν τα ανα­γνω­ρί­ζει» κατέ­λη­ξε ο κ. Σοφιανός.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο