Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Στεφανίδης: Αμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποζημίωσή τους στο 100%

Την άμε­ση λήψη μέτρων για την ανα­κού­φι­ση των πλη­γέ­ντων και την απο­ζη­μί­ω­σή τους στο 100% απαι­τεί η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Μαρα­θώ­να, όπως ανέ­φε­ρε σε συνέ­ντευ­ξή του ο Νίκος Στε­φα­νί­δης δημο­τι­κός σύμ­βου­λος του ΚΚΕ με το ψηφο­δέλ­τιο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», μιλώ­ντας στο ραδιό­φω­νο του «Real Fm» το πρωί του Σαβ­βά­του 4 Αυγούστου.

Όπως τόνι­σε, στο χθε­σι­νό δημο­τι­κό συμ­βού­λιο Μαρα­θώ­να η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στή­ρι­ξε το ομό­φω­νο ψήφι­σμα για την παραί­τη­ση του Ηλ. Ψινά­κη ενώ παράλ­λη­λα κατέ­θε­σε σχέ­διο από­φα­σης με συγκε­κρι­μέ­να μέτρα και προ­τά­σεις για την ανα­κού­φι­ση των πυρόπληκτων.

Το κύριο αυτή τη στιγ­μή, υπο­γράμ­μι­σε είναι πώς οι ίδιοι οι κάτοι­κοι πρέ­πει να διεκ­δι­κή­σουν ουσια­στι­κά μέτρα απο­κα­τά­στα­σης των κατα­στρο­φών. Μέσα από επι­τρο­πές αγώ­να και σωμα­τεία, να απαι­τή­σουν την άμε­ση κατα­γρα­φή των ζημιών, τις απο­ζη­μιώ­σεις, την κατα­σκευή αντι­πυ­ρι­κών και αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων, την απο­κα­τά­στα­ση των κατα­στρο­φών σε σχο­λεία, στο Κέντρο Υγεί­ας κλπ, προ­σθέ­το­ντας πως τα όποια μέτρα έχουν εξαγ­γελ­θεί από την κυβέρ­νη­ση είναι ανε­παρ­κή και για να ρίξουν στά­χτη στα μάτια του κόσμου.

Επί­σης, κάλε­σε σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στη συγκέ­ντρω­ση ενη­μέ­ρω­σης που διορ­γα­νώ­νει αύριο στο Στέ­κι Αλλη­λεγ­γύ­ης στο Μαρα­θώ­να, το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου και άλλοι φορείς και σωμα­τεία για το σχε­δια­σμό δρά­σης σχε­τι­κά με την υπο­στή­ρι­ξη των πλη­γέ­ντων από τις πολύ­νε­κρες πυρ­κα­γιές στο Μάτι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο