Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Χαρδαλιάς: Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα από Δευτέρα

Το άνοιγ­μα του λια­νε­μπο­ρί­ου στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και την Αχα­ΐα, αλλά όχι την Κοζά­νη ανα­κοί­νω­σε ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων Νίκος Χαρ­δα­λιάς, κατά την τακτι­κή ενη­μέ­ρω­ση για την πορεία της Covid ‑19 στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Χαρ­δα­λιάς από Δευ­τέ­ρα 12 Απρι­λί­ου απο­φα­σί­στη­κε η επα­να­λει­τουρ­γία του λια­νε­μπο­ρί­ου στην Αχα­ΐα με click in shop και click away, ενώ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη μόνο με click away. Στην Κοζά­νη δεν θα επα­να­λει­τουρ­γή­σουν τα κατα­στή­μα­τα λια­νι­κού εμπο­ρί­ου, λόγω του αυξη­μέ­νου επι­δη­μιο­λο­γι­κού φορτίου.

Παράλ­λη­λα ανα­κοί­νω­σε από 12 Απρι­λί­ου την επα­να­λει­τουρ­γούν των κατα­στη­μά­των του ΟΠΑΠ, με εξαί­ρε­ση τα ΟΠΑΠ play και τα τυχε­ρά παι­χνί­δια με κερματοδέκτη..

Σε ό,τι αφο­ρά το λια­νι­κό εμπό­ριο είπε ότι αίρε­ται το πλα­φόν των 20 ατό­μων και πλέ­ον η ανα­λο­γία πληθυσμού/εμβαδού έχει ως εξής:

Για επι­φά­νειες έως 500 τμ ένα άτο­μο ανά 25 τμ, για επι­φά­νειες άνω των 500 τμ, κάθε 100 τμ πλέ­ον των 500 τμ, επι­τρέ­πε­ται ένας πελά­της επιπρόσθετα.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» η Περιφερειακή Ενότητα της Κω και ο δήμος Ήλιδας

Στο επί­πε­δο πολύ αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου «βαθύ κόκ­κι­νο» μπαί­νουν η Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα της Κω και ο δήμος Ήλι­δας της ΠΕ Ηλεί­ας, όπως ανα­κοί­νω­σε ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκος Χαρ­δα­λιάς, κατά τη διάρ­κεια της ενη­μέ­ρω­σης για την πορεία της παν­δη­μί­ας της λοί­μω­ξης Covid-19.

Ως εκ τού­του στο «βαθύ κόκ­κι­νο» βρί­σκο­νται οι εξής περιοχές:

- η Περι­φέ­ρεια Αττικής,

- η Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Αχαΐας,

- οι Περι­φε­ρεια­κές Ενό­τη­τες Βοιω­τί­ας, Εύβοιας (πλην των Δήμων Μαντου­δί­ου- Λίμνης — Αγί­ας Άννας και Ιστιαί­ας — Αιδη­ψού) και Ευρυτανίας

- οι Περι­φε­ρεια­κές Ενό­τη­τες Αρκα­δί­ας και Κορινθίας

- οι Περι­φε­ρεια­κές Ενό­τη­τες Θεσ­σα­λο­νί­κης, Χαλ­κι­δι­κής, Κιλ­κίς και Πέλλας

- η Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Κοζάνης

- η Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Λέσβου

- η Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Ζακύνθου

- η Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Μυκό­νου και η Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Κω

- οι δήμοι Καλυ­μνί­ων και Λέρου

- ο δήμος Ρόδου

- ο δήμος Χίου

- ο δήμος Ανω­γεί­ων και ο δήμος Χανίων

- οι δήμοι Ιωαν­νι­τών και Κόνιτσας

- ο δήμος Αμφί­πο­λης, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Σερρών

- ο δήμος Καρδίτσας

- οι δήμοι Καστο­ριάς και Ορε­στί­δος, ο δήμος Γρε­βε­νών, η δημο­τι­κή Κοι­νό­τη­τα Γαλα­τι­νής της Δημο­τι­κής Ενό­τη­τας Ασκί­ου του δήμου Βοΐ­ου της Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Κοζάνης

- οι δήμοι Λαμιέ­ων και Λοκρών

- ο δήμος Ήλι­δας της Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Ηλεί­ας της Περι­φέ­ρειας Δυτι­κής Ελλάδας.

Οι περιοχές που παρουσιάζουν βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας

Την βελ­τί­ω­ση της επι­δη­μιο­λο­γι­κής εικό­νας σε αρκε­τές περιο­χές της χώρας με απο­τέ­λε­σμα να «κατε­βαί­νουν» από το «βαθύ κόκ­κι­νο» στο «κόκ­κι­νο», επι­σή­μα­νε ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για το λόγο αυτό από τη Δευ­τέ­ρα 12/4 στο επί­πε­δο αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου (δηλα­δή στο κόκ­κι­νο) εντάσ­σο­νται η Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Αιτω­λο­α­καρ­να­νί­ας και η Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Αργολίδας.

Από το επί­πε­δο, επί­σης, πολύ αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου («βαθύ κόκ­κι­νο») βγαί­νει και η Περι­φε­ρεια­κή Ενό­τη­τα Φθιώ­τι­δας (πλην των δήμων Λαμιέ­ων και Λοκρών, οι οποί­οι συνε­χί­ζουν και παρα­μέ­νουν στο επί­πε­δο πολύ αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου, «βαθύ κόκ­κι­νο»). Επί­σης, στο «κόκ­κι­νο» κατε­βαί­νουν οι δήμοι Μαντου­δί­ου — Λίμνης — Αγί­ας Άννας και Ιστιαί­ας — Αιδη­ψού της Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Ευβοί­ας, ο δήμος Κατε­ρί­νης, ο δήμος Αστυ­πά­λαιας καθώς και ο δήμος Σκιάθου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο