Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Χαρδαλιάς: Αυστηροί έλεγχοι σε όλες τις μετακινήσεις από σήμερα ενόψει του Πάσχα

Από τις 6 σήμε­ρα το από­γευ­μα στα διό­δια σε όλη την επι­κρά­τεια και σε όλες τις δια­δρο­μές που αφο­ρούν σε εθνι­κές οδούς και τους παρά­δρο­μους τους, σε εθνι­κούς περι­φε­ρεια­κούς δρό­μους και σε συν­δε­τή­ριους δρό­μους από και προς τα αστι­κά κέντρα, η Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία εγκα­θι­στά σημεία ελέγ­χου των μετα­κι­νή­σε­ων όλων των ιδιω­τι­κής χρή­σε­ως οχη­μά­των, αλλά και κάθε οχή­μα­τος, σε 24ωρη βάση, ανα­κοί­νω­σε κατά τη σημε­ρι­νή ενη­μέ­ρω­ση για τον κορο­νο­ϊό ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αντί­στοι­χα ενη­μέ­ρω­σε πως το Λιμε­νι­κό Σώμα έχει πάρει ήδη εντο­λή και προ­χω­ρά σε αντί­στοι­χους ελέγ­χους σε όλους τους πορ­θμεια­κούς σταθμούς.

Όσον αφο­ρά στα αερο­δρό­μια, στα λιμά­νια, στους σιδη­ρο­δρο­μι­κούς σταθ­μούς και στα ΚΤΕΛ της χώρας, ο κ. Χαρ­δα­λιάς ανα­κοί­νω­σε ότι θα επι­τρέ­πε­ται μόνο η μετα­κί­νη­ση των μονί­μων κατοί­κων προς τη φερό­με­νη βάση της Ε1 δήλω­ση της μόνι­μης κατοι­κί­ας και χωρίς δυνα­τό­τη­τα επι­στρο­φής μέχρι τη λήξη των γενι­κών μέτρων. Εξαι­ρού­νται απο­κλει­στι­κά, είπε, τα στε­λέ­χη των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και των Σωμά­των Ασφα­λεί­ας καθώς και το νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, το προ­σω­πι­κό της γενι­κής γραμ­μα­τεί­ας Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και το τεχνι­κό προ­σω­πι­κό κρί­σι­μων υπο­δο­μών του κράτους.

Ανέ­φε­ρε ακό­μα ότι στις περι­πτώ­σεις που θα δια­πι­στω­θεί άσκο­πη μετα­κί­νη­ση, εκτός του νομού κατοι­κί­ας, το πρό­στι­μο θα διπλα­σιά­ζε­ται στα 300 ευρώ, θα αφαι­ρού­νται οι πινα­κί­δες των παρα­βα­τών για 60 ημέ­ρες και το όχη­μα θα επι­στρέ­φει από εκεί όπου ξεκίνησε.

Σε ό,τι αφο­ρά το Άγιο Φως, είπε ότι δεν μπο­ρού­με να επι­τρέ­ψου­με τη μετα­φο­ρά του κατ’ οίκον.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο