Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Χαρδαλιάς: Δύο επιπλέον μέτρα για άσκοπες μετακινήσεις το Πάσχα

Ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων Νίκος Χαρ­δα­λιάς, στη σημε­ρι­νή ενη­μέ­ρω­ση επα­νέ­λα­βε ότι την ημέ­ρα του Πάσχα ισχύ­ουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ξεκα­θά­ρι­σε για άλλη μια φορά ότι οι μετα­κι­νή­σεις επι­τρέ­πο­νται για πολύ συγκε­κρι­μέ­νους λόγους, στους οποί­ους δεν περι­λαμ­βά­νο­νται οι μετα­κι­νή­σεις σε σπί­τια συγ­γε­νών και φίλων.

Ανα­κοί­νω­σε δύο επι­πλέ­ον μέτρα τα οποία όπως είπε «απα­ντούν στην πρό­θε­ση και ανευ­θυ­νό­τη­τα τους ενός στους 10 που δεί­χνει να μην αντι­λαμ­βά­νε­ται την σοβα­ρό­τη­τα της κατάστασης».

Ειδι­κό­τε­ρα, από το Μ. Σάβ­βα­το στις 21:00 έως και την Δευ­τέ­ρα του Πάσχα στις 24:00, επε­κτεί­νε­ται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλα­σια­σμού του προ­στί­μου στα 300 ευρώ και αφαί­ρε­ση των πινα­κί­δων για άσκο­πη μετα­κί­νη­ση. Ταυ­τό­χρο­να για το ίδιο διά­στη­μα η κατ εξαί­ρε­ση μετα­κί­νη­ση για παρο­χή βοη­θεί­ας σε ανθρώ­πους που έχουν ανά­γκη (κωδι­κός Β4) θα ελέγ­χε­ται «σαρω­τι­κά, ενδε­λε­χώς και επι­με­λώς» από τα όργα­να ελέγ­χου σε όλη τη χώρα, σε σχέ­ση με το σημείο ανα­χώ­ρη­σης και τον προ­ο­ρι­σμό και θα μπο­ρεί να γίνε­ται μόνο με απο­κλει­στι­κά μέχρι δύο άτο­μα κατά όχη­μα. Κατα­χρη­στι­κή χρή­ση συνε­πά­γε­ται 300 ευρώ πρό­στι­μο για τον οδη­γό και αφαί­ρε­ση πινα­κί­δων και 150 για τον συνοδηγό.

Υπεν­θύ­μι­σε ότι οι λει­τουρ­γί­ες θα συνε­χί­ζουν να γίνο­νται δίχως την παρου­σία πιστών και αύριο Μ. Παρα­σκευή τα κοι­μη­τή­ρια θα είναι κλειστά.

Έλεγχοι σε κομβικά σημεία του εθνικού δικτύου.

Το τελευ­ταίο 24ωρο αφαι­ρέ­θη­καν οι πινα­κί­δες από 49 οχή­μα­τα, καθώς η προ­σπά­θεια μετα­κί­νη­σης κρί­θη­κε κατα­χρη­στι­κή από τα αρμό­δια όργα­να ελέγ­χου, ανε­βά­ζο­ντας το σύνο­λο των παρα­βά­σε­ων σε 285.

Παράταση απαγόρευσης πτήσεων

Για λόγους πρό­λη­ψης της εξά­πλω­σης του covid19 παρα­τεί­νε­ται η προ­σω­ρι­νή απα­γό­ρευ­ση πτή­σε­ων από την Ιτα­λία, Ισπα­νία, Τουρ­κία, Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο , Ολλαν­δία και Γερ­μα­νία, προς την Ελλά­δα και αντί­στρο­φα έως τις 24:00 της 15ης Μαΐ­ου, για την μετα­φο­ρά επιβατών.

Σχε­τι­κά με τον έλεγ­χο στον οποίο υπε­βλή­θη­σαν οι επι­βά­τες των τριών πτή­σε­ων ‑δύο τακτι­κών από Ντό­χα και Βρυ­ξέλ­λες και μία επα­να­πα­τρι­σμού από Λάρ­να­κα- που έφυ­σαν χθες, ένα τεστ ήταν θετι­κό. Οι επι­βά­τες των οποί­ων τα τεστ ήταν αρνη­τι­κά μπο­ρούν να συνε­χί­σουν την 14ημερη καρα­ντί­να στα σπί­τια τους όπου και θα παρα­κο­λου­θεί­τε η τήρη­ση της.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο