Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξέρει ο Νίκος Φίλης…

Σαν έτοι­μος από και­ρό ξεφούρ­νι­σε τη «λύση» για τα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά ο βου­λευ­τής και πρώ­ην υπουρ­γός του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης: Να κάνου­με λέει μια «Συμ­φω­νία των Πρε­σπών» για το Αιγαίο.

Ο χαρα­κτη­ρι­σμός δεν είναι τυχαί­ος. Η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών με τη σημε­ρι­νή Β. Μακε­δο­νία ήταν μια διευ­θέ­τη­ση ΝΑΤΟι­κής κοπής. Το ίδιο επι­διώ­κε­ται και στην Ανατ. Μεσό­γειο, όπου οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για τα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά γίνο­νται σε «πλατ­φόρ­μα» ΝΑΤΟ — ΕΕ. Η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών άνοι­γε τον δρό­μο για την ενί­σχυ­ση του ΝΑΤΟ στην περιο­χή των Βαλ­κα­νί­ων. Μια αντί­στοι­χη συμ­φω­νία για το Αιγαίο στό­χο έχει να θωρα­κί­σει τη νοτιο­α­να­το­λι­κή πτέ­ρυ­γα του ΝΑΤΟ και να ενι­σχύ­σει τη συνο­χή του απέ­να­ντι στους αντα­γω­νι­στές Κίνα και Ρωσία.

Η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών δεν εξά­λει­ψε τις αντι­θέ­σεις ανά­με­σα σε Ελλά­δα και Β. Μακε­δο­νία, ούτε βέβαια τους αντα­γω­νι­σμούς στη Βαλ­κα­νι­κή. Αντί­θε­τα, δημιούρ­γη­σε νέες μελ­λο­ντι­κές εστί­ες εντά­σε­ων και αντα­γω­νι­σμών. Το ίδιο θα γίνει και με οποια­δή­πο­τε τέτοια συμ­φω­νία στο Αιγαίο, που θα περιέ­χει με βεβαιό­τη­τα το σπέρ­μα νέων, πιο επι­κίν­δυ­νων ανταγωνισμών.

Τέλος, μια τέτοια συμ­φω­νία ανοί­γει τον δρό­μο και για συνεκ­με­τάλ­λευ­ση, πράγ­μα που άφη­σε ανοι­χτό και ο Φίλης. Μαθη­μέ­νος ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκο­λες απο­στο­λές για την αστι­κή τάξη και τους ατλα­ντι­κούς συμ­μά­χους της, δεν χάνει ευκαι­ρία να τους κλεί­σει το μάτι, ότι ξέρει και πότε και πώς να προ­ω­θεί διευ­θε­τή­σεις κρί­σι­μες για τα συμ­φέ­ρο­ντά τους στην περιοχή…

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο