Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξέσπασαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού στη δίκη για τη δολοφονία του: «Τέρατα! Εσείς ήσασταν»

Ξέσπα­σαν οι γονείς Άλκη Καμπα­νού στη διάρ­κεια της δίκης για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση με οπα­δι­κά κίνη­τρα ενα­ντί­ον του γιου τους, για την οποία κατη­γο­ρού­νται 12 νεα­ροί, προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νοι ήδη στις φυλα­κές. Την ώρα που γινό­ταν προ­βο­λή βίντεο από τη μοι­ραία επί­θε­ση τα ξημε­ρώ­μα­τα της 1ης Φεβρουα­ρί­ου 2022, αντέ­δρα­σε η μητέ­ρα του 19χρονου, λέγο­ντας: «Τι κοι­τά­τε; Εσείς ήσα­σταν. Και οι 12». «Τα θέλου­με κι εμείς αυτά τα βίντεο, όλη η Ελλά­δα τα έχει δει», συνέ­χι­σε, ενώ ψέλ­λι­σε τη λέξη «τέρα­τα», με τον πατέ­ρα του Άλκη να φωνά­ζει «ξανα­βάλ­τε το, ξανα­βάλ­τε το», ζητώ­ντας την επα­νά­λη­ψη προ­βο­λής συγκε­κρι­μέ­νου βίντεο.

Επρό­κει­το για επε­ξερ­γα­σμέ­νο βίντεο, το οποίο προ­σκό­μι­σε ‑στο στά­διο των ανα­γνω­στέ­ων εγγρά­φων- ο συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του 10ου και του 11ου εκ των κατη­γο­ρού­με­νων. Στο οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλι­κό, διάρ­κειας 50 δευ­τε­ρο­λέ­πτων, απο­μο­νώ­θη­κε, κατό­πιν ειδι­κής επε­ξερ­γα­σί­ας, η κραυ­γή του Άλκη, σε μία προ­σπά­θεια του συνη­γό­ρου να κατα­δεί­ξει ότι οι εντο­λείς του εκεί­νη τη στιγ­μή είχαν ήδη αποχωρήσει.

Η δίκη ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης συνε­χί­ζε­ται σήμε­ρα για 19η μέρα. Η δια­δι­κα­σία των ανα­γνω­στέ­ων ολο­κλη­ρώ­θη­κε και ξεκί­νη­σε η εξέ­τα­ση των μαρ­τύ­ρων υπεράσπισης.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο