Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξαναχτύπησε ο «Ραν ταν πλαν», κατά κόσμον Μπόγδανος

Ξανα­χτύ­πη­σε πάλι το λαγω­νι­κό της κυβέρ­νη­σης, Μπο­γδά­νος, κι απο­φά­σι­σε να δώσει μια και καλή λύση στο μυστή­ριο για το από που προ­έρ­χε­ται το καθη­με­ρι­νό μαύ­ρο ρεκόρ θανά­των και το νέο κύμα της πανδημίας.

Κι έτσι έβα­λε τη μου­σού­δα κάτω, κι αφού προ­σπέ­ρα­σε με χάρη τα δημό­σια νοσο­κο­μεία που η κυβέρ­νη­ση του έχει αφή­σει στο έλε­ος, τις ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές που «απα­γο­ρεύ­ε­ται» να επι­τα­χθούν, τους χώρους δου­λειάς όπου του είπαν ότι «δεν κολ­λά­ει», τα ΜΜΜ που η κυβέρ­νη­ση του στοι­βά­ζει α λα σαρ­δέ­λα χιλιά­δες, τα 350 κλει­στά τμή­μα­τα των Λυκεί­ων που η κυβέρ­νη­ση του άνοι­ξε όπως τα έκλει­σε χωρίς κανέ­να μέτρο, αλλά και τις ανα­κοι­νώ­σεις μιας μέρα πριν της κυβέρ­νη­σης του ότι ετοι­μά­ζε­ται να ανοί­ξει ως και τα… μπαρ των μεγα­λο­ξε­νο­δό­χων σε λίγες μέρες από τώρα, τελι­κά… τον ξετρύ­πω­σε τον λαγό.

Κι απε­φάν­θη ότι η «Ελλά­δα μαστί­ζε­ται από την παν­δη­μία» επει­δή το ΚΚΕ κάνει συσκέ­ψεις σε πλα­τεί­ες τηρώ­ντας κι όλα τα πρω­τό­κολ­λα! Και δώστου τα γαυ­γί­σμα­τα μπας και του δώσει κανείς σημα­σία, και οι «προει­δο­ποι­ή­σεις» πως «42 Αθη­ναί­ες και Αθη­ναί­οι χωρίς κομ­μα­τι­κές ταυ­τό­τη­τες και εξαρ­τή­σεις» (αλή­θεια εκεί­νος που τους ξέρει;) κατέ­θε­σαν λέει μηνύ­σεις ζητώ­ντας παρέμ­βα­ση εισαγ­γε­λέα. Τι να πει κανείς; Γελά­ει ο κόσμος, με τον «Ραν ταν πλαν» που βλέ­πει τον ίσκιο του για… λυκόσκυλο.

Πηγή: 902.gr

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο