Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκίνησε η αποστολή εμβολίων στις 27 χώρες της ΕΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκί­νη­σε η απο­στο­λή των εμβο­λί­ων κατά του κορω­νοϊ­ού προς τις 27 χώρες της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, ώστε να είναι όλα έτοι­μα για τον εμβο­λια­σμό που θα ξεκι­νή­σει σε όλες τις χώρες της ΕΕ στις 27 Δεκεμβρίου.

Το γεγο­νός γνω­στο­ποί­η­σε η Κομι­σιό με σημε­ρι­νή της ανάρ­τη­ση στο Twitter, η οποία συνο­δεύ­ε­ται από βίντεο: «Αφού πακε­τά­ρα­με προ­σε­κτι­κά τις δόσεις των προ­σφά­τως εγκε­κρι­μέ­νων εμβο­λί­ων κατά του κορω­νοϊ­ού, έφυ­γαν για τις 27 χώρες της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης», σημειώ­νει στο μήνυ­μά της η Κομι­σιόν και προ­σθέ­τει: «Αυτά τα εμβό­λια θα φτά­σουν σύντο­μα στους προ­ο­ρι­σμούς τους για να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν κατά τις «Μέρες Εμβο­λια­σμού της ΕΕ» στις 27, 28 και 29 Δεκεμ­βρί­ου».

Αναχώρησαν ήδη τα πρώτα φορτηγά από την Πουρς

Στο μετα­ξύ, όπως ανα­φέ­ρουν από χθες ξένα ΜΜΕ ανα­χώ­ρη­σαν ήδη τα πρώ­τα φορ­τη­γά με προ­ο­ρι­σμό τις χώρες της ΕΕ, που μετα­φέ­ρουν φορ­τία του εμβο­λί­ου των Pfizer / BioNTech από τη μονά­δα παρα­γω­γής του αμε­ρι­κα­νι­κού φαρ­μα­κευ­τι­κού κολοσ­σού στην πόλη Πουρς του Βελγίου.

Τα πρώ­τα φορ­τία των εμβο­λί­ων θα περι­λαμ­βά­νουν γύρω στις 10.000 δόσεις για κάθε χώρα και σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του δανέ­ζι­κου δικτύ­ου TV 2 τα πρώ­τα φορ­τη­γά ανα­χώ­ρη­σαν χθες το πρωί με ιδιω­τι­κή και αστυ­νο­μι­κή συνο­δεία και χωρίς δια­κρι­τι­κά αν και παρα­μέ­νει άγνω­στο σε ποιες χώρες κατευ­θύ­νο­νται. Το σχέ­διο της Κομι­σιόν προ­βλέ­πει έναρ­ξη των εμβο­λια­σμών την ίδια μέρα, στις 27 Δεκεμ­βρί­ου και στα 27 κρά­τη μέλη.

Σύμ­φω­να με τον εκπρό­σω­πο της Επι­τρό­που Υγεί­ας της Κομι­σιόν, Στέ­φαν ντε Κέερ­σμα­κερ, όλα τα κρά­τη μέλη της ΕΕ θα πρέ­πει να έχουν παρα­λά­βει τις πρώ­τες δόσεις των εμβο­λί­ων μέχρι τις 26 Δεκεμ­βρί­ου, ενώ ακο­λού­θως θα ξεκι­νή­σει ο εμβο­λια­σμός. Στην Ελλά­δα ο εμβο­λια­σμός θα ξεκι­νή­σει στις 27 Δεκεμ­βρί­ου με πρώ­τους να εμβο­λιά­ζο­νται μια νοση­λεύ­τρια και ένας ηλι­κιω­μέ­νος. Την ίδια ημέ­ρα ανα­μέ­νε­ται να εμβο­λια­στούν και ο πρω­θυ­πουρ­γός και η ΠτΔ και θα ακο­λου­θή­σουν οι υπό­λοι­ποι πολι­τι­κοί αρχηγοί.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο