Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκίνησε η Μεγάλη ιστορική έκθεση Χαρακτικής του Ε.Ε.Τ.Ε. (σποτ)

Ξεκί­νη­σε (29 Δεκέμ­βρη) η Μεγά­λη ιστο­ρι­κή έκθε­ση “ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ – Από την Προϊ­στο­ρία, στην Ελλά­δα του Σήμε­ρα” και θα συνε­χι­στεί έως 18 Φλε­βά­ρη 2022 στην  Αίθου­σα “Νίκος Κεσ­σαν­λής“, της Ανώ­τα­της Σχο­λής Καλών Τεχνών, Πει­ραιώς 256, Ταύρος.

Μέρες και ώρες λειτουργίας:

Δευ­τέ­ρα -Παρα­σκευή: 10:00–21:00
Σάβ­βα­το: 11:00 — 20:00 Κυρια­κή: 10:00 — 16:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η έκθε­ση ανα­πτύσ­σε­ται στον χώρο χρο­νο­λο­γι­κά ώστε να γίνει κατα­νοη­τή η πορεία της γρα­φής, της γνώ­σης και της χαρα­κτι­κής τέχνης.

  • Ξεκι­νά με τις Προϊ­στο­ρι­κές Βρα­χο­χα­ρά­ξεις από την Κίνα, την Γαλ­λία και την Ελλάδα.
  • Συνε­χί­ζε­ται στους Αρχαί­ους Ιστο­ρι­κούς Χρό­νους με τα σύμ­βο­λα, σφρα­γί­δες, επι­γρα­φές, σφρα­γι­δό­λι­θους από Αρχαιο­λο­γι­κά και Ιστο­ρι­κά μου­σεία της Ελλά­δας και της Κύπρου.
  • Προ­χω­ρά­ει στην Κίνα με αρχαί­ες γρα­φές και ιστο­ρι­κές εκτυ­πώ­σεις χαρα­κτι­κής από μου­σεία της Κίνας.
  • Συνε­χί­ζε­ται στην Ευρω­παϊ­κή χαρα­κτι­κή του Μεσαί­ω­να, της Ανα­γέν­νη­σης, του Ιμπρε­σιο­νι­σμού και της Ιαπω­νι­κής Τέχνης (από συλλογές).
  • Προ­χω­ρά σε Λιθο­γρα­φί­ες ξένων περι­η­γη­τών στην Ελλά­δα από Ελλη­νι­κά ιστο­ρι­κά μου­σεία και σε Χαλ­κο­γρα­φί­ες Εικό­νων του Αγ. Όρους.
  • Η πορεία αυτή τελειώ­νει με χαρα­κτι­κά έργα Χαρα­κτών του τόπου μας, μελών του Ε.Ε.Τ.Ε. αφ’ ενός (από συλ­λο­γές) με τα έργα Χαρα­κτών που δεν ζουν πια και πολ­λοί εκ των οποί­ων κατέ­δει­ξαν με τα χαρα­κτι­κά τους σημα­ντι­κά γεγο­νό­τα και τους αγώ­νες της νεό­τε­ρης Ιστο­ρί­ας του τόπου μας, και αφ’ ετέ­ρου με τα χαρα­κτι­κά έργα σύγ­χρο­νων Χαρα­κτών μερι­κά από τα οποία κατα­δει­κνύ­ουν και την τεχνι­κή εξέ­λι­ξη της ψηφια­κής Χαρα­κτι­κής τέχνης στην Ελλάδα.

Τετάρ­τη 29 Δεκέμ­βρη 2021 ανοί­γει η Μεγά­λη ιστο­ρι­κή έκθε­ση “ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ – Από την Προϊ­στο­ρία, στην Ελλά­δα του Σήμερα”

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο