Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκίνησε η παραγωγή χλωροκίνης την Ελλάδα

Η ντό­πια φαρ­μα­κο­βιο­μη­χα­νία Uni-pharma ξεκί­νη­σε την παρα­γω­γή της χλω­ρο­κί­νης στην Ελλά­δα και θα δωρί­σει στο κρά­τος 24 εκα­τομ­μύ­ρια δόσεις του φαρμάκου.

Η φαρ­μα­κο­βιο­μη­χα­νία Uni-pharma SA αγό­ρα­σε ποσό­τη­τα 5 τόνων χλω­ρο­κί­νης από την Ινδία το Σάβ­βα­το 21 Μαρ­τί­ου 2020, όπως ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της στις 27 Μαρ­τί­ου 2020 και προ­σθέ­τει: «Το Unikinon (χλω­ρο­κί­νη) ανα­φέ­ρε­ται ευρέ­ως τον τελευ­ταίο και­ρό ως μία πιθα­νή επι­τυ­χής θερα­πεία για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας του κορω­νοϊ­ού (SARS COVID-19). Η Uni-pharma SA θα δια­θέ­σει δωρε­άν 24 εκα­τομ­μύ­ρια δόσεις Unikinon στο Ελλη­νι­κό Κράτος.Το θερα­πευ­τι­κό σχή­μα θα καθο­ρι­σθεί, ανά­λο­γα με τις συστά­σεις της επι­στη­μο­νι­κής κοι­νό­τη­τας. Ωστό­σο να σημειω­θεί, ότι υπάρ­χουν ήδη διε­θνή δεδο­μέ­να για την χλω­ρο­κί­νη, τα οποία προ­κύ­πτουν είτε για­τί το φάρ­μα­κο χορη­γεί­ται ήδη σε ασθε­νείς με COVID-19, είτε για­τί βρί­σκο­νται σε εξέ­λι­ξη κλι­νι­κές μελέτες».

Οι εγκα­τα­στά­σεις της Uni-pharma Sa βρί­σκο­νται στην Κάτω Κηφι­σιά. Πήρε για πρώ­τη φορά άδεια προ­ϊ­ό­ντος χλω­ρο­κί­νης στην Ελλά­δα, το 1984.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο