Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκινά η δίκη των ναζί Χρυσαυγτών σε β’ βαθμό — Κάλεσμα της οικογένειας Φύσσα — Επανάληψη της καταδίκης

Ανα­κοί­νω­ση εξέ­δω­σε η οικο­γέ­νεια του Παύ­λου Φύσ­σα ενό­ψει της δίκης σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης που ξεκι­νά­ει στις 15 Ιού­νη και καλεί «πάλι όσες και όσους δια­πνέ­ο­νται από δημο­κρα­τι­κά και αντι­φα­σι­στι­κά αισθή­μα­τα να στη­ρί­ξουν με την παρου­σία τους και αυτήν τη μάχη».

Συγκε­κρι­μέ­να οι συνή­γο­ροι Πολι­τι­κής Αγω­γής ανα­φέ­ρουν ανα­λυ­τι­κά: «Την Τετάρ­τη 15 Ιου­νί­ου στις 9.00 στην αίθου­σα τελε­τών του Εφε­τεί­ου Αθη­νών ξεκι­νά­ει η δίκη σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης “Χρυ­σή Αυγή”, στο πλαί­σιο λει­τουρ­γί­ας της οποί­ας τελέ­στη­κε, μετα­ξύ άλλων, και η ανθρω­πο­κτο­νία του Παύ­λου Φύσσα.

Η πρω­τό­δι­κη από­φα­ση, απο­τέ­λε­σμα πολυ­ε­τούς και κοπιώ­δους εργα­σί­ας των παρα­γό­ντων της δίκης, δικαί­ω­σε τα θύμα­τα αλλά και τις φωνές που επί σει­ρά ετών προει­δο­ποιού­σαν για τον εγκλη­μα­τι­κό χαρα­κτή­ρα της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης “Χρυ­σή Αυγή”. Από μέρους μας, οι παρι­στά­με­νοι προς υπο­στή­ρι­ξη της κατη­γο­ρί­ας καλού­μα­στε εκ νέου να εκθέ­σου­με ενώ­πιον του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των όλα εκεί­να τα στοι­χεία που απο­δει­κνύ­ουν πλή­ρως τις παρά­νο­μες πρά­ξεις των κατη­γο­ρου­μέ­νων, έχο­ντας την πεποί­θη­ση ότι η πρω­τό­δι­κη από­φα­ση θα επι­κυ­ρω­θεί από το δευ­τε­ρο­βάθ­μιο δικαστήριο.

Καλού­με και πάλι όσες και όσους δια­πνέ­ο­νται από δημο­κρα­τι­κά και αντι­φα­σι­στι­κά αισθή­μα­τα να στη­ρί­ξουν με την παρου­σία τους και αυτήν τη μάχη.

Οι συνή­γο­ροι της οικο­γέ­νειας του Παύ­λου Φύσ­σα Θεό­δω­ρος Θεο­δω­ρό­που­λος, Χρύ­σα Παπα­δο­πού­λου, Ελευ­θε­ρία Τομπα­τζό­γλου, Αργύ­ρης Συρί­γος, Μαρί­να Δαλιάνη».

Δικηγόροι των αλιεργατών: Διεκδικούμε την επανάληψη της καταδίκης

Διεκ­δι­κού­με την επα­νά­λη­ψη της κατα­δί­κης της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σής Αυγής, την υπο­στή­ρι­ξη της πρω­τό­δι­κης από­φα­σης, την επα­νά­λη­ψη της κατα­δί­κης για τη δολο­φο­νία του αντι­φα­σί­στα Παύ­λου Φύσ­σα, την κατα­δί­κη γι’ αυτούς που απο­πει­ρά­θη­καν να σκο­τώ­σουν τους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες, γι’ αυτούς που χτύ­πη­σαν με τρό­πο που θα μπο­ρού­σε να είναι δολο­φο­νι­κός τους συν­δι­κα­λι­στές κομ­μου­νι­στές του ΠΑΜΕ, γι’ αυτούς που έκα­ναν δεκά­δες δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις σε αντι­φα­σί­στες, μετα­νά­στες, αντι­φρο­νού­ντες, τόνι­σαν σε προ­χτε­σι­νή συνέ­ντευ­ξη για την προ­σε­χή δίκη της Χρυ­σής Αυγής σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό, οι συνή­γο­ροι Πολι­τι­κής Αγω­γής των Αιγύ­πτιων αλιερ­γα­τών Θαν. Καμπα­γιάν­νης, Κ. Παπα­δά­κης και Κ. Σκαρμέας.

Υπο­γράμ­μι­σαν επί­σης ότι η κατα­δί­κη και σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό ανοί­γει τον δρό­μο και για την απο­ζη­μί­ω­ση των θυμά­των. Ανέ­φε­ραν ότι οι ποι­νές των δρα­στών σε 7 χρό­νια φυλά­κι­σης για την από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας του αλιερ­γά­τη Αμπου­ζίντ Εμπά­ρακ, συν την έντα­ξη σε εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση, κρί­θη­καν χαμη­λές (μετά από έφε­σή τους) και αυτοί οι κατη­γο­ρού­με­νοι αντι­με­τω­πί­ζουν το ενδε­χό­με­νο αύξη­σης των ποι­νών, ενώ το ίδιο ενδε­χό­με­νο αντι­με­τω­πί­ζουν και οι κατά­δι­κοι για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης μετά από εισαγ­γε­λι­κή έφε­ση. Το ότι η Χρυ­σή Αυγή δεν είναι σήμε­ρα το τρί­το κοι­νο­βου­λευ­τι­κό κόμ­μα όπως ήταν το 2015 που ξεκί­νη­σε η δίκη και είναι δια­φο­ρε­τι­κό το πολι­τι­κό σκη­νι­κό «αυτό δεν κάνει ευκο­λό­τε­ρο τον αγώ­να της δίκης σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό», επι­σή­μα­ναν. «Εχουν περιο­ρι­στεί οι συνή­γο­ροι Πολι­τι­κής Αγω­γής (τέσ­σε­ρις του Φύσ­σα, τρεις των Αιγύ­πτιων αλιερ­γα­τών) μετά την παρα­γρα­φή της υπό­θε­σης του ΠΑΜΕ. Ετσι το 6μελές νομι­κό του επι­τε­λείο δεν θα είναι στην δίκη. Οι κατη­γο­ρού­με­νοι που είναι σήμε­ρα 50 έχουν την δυνα­τό­τη­τα να έχουν από 3 συνη­γό­ρους ο καθέ­νας», τόνι­σαν. Τέλος, κάλε­σαν στο απερ­για­κό αντι­φα­σι­στι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στις 15 Ιού­νη έξω από το Εφετείο.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο