Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκινά η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Δημο­σιεύ­τη­κε στην Εφη­με­ρί­δα της Κυβερ­νή­σε­ως η από­φα­ση που αφο­ρά στην επί­τα­ξη προ­σω­πι­κών υπη­ρε­σιών ιδιω­τών για­τρών σε βόρεια Ελλά­δα και Θεσσαλία.

Όπως ανα­φέ­ρει το ΦΕΚ, εξου­σιο­δο­τεί­ται ο υπουρ­γός Υγεί­ας και η ανα­πλη­ρώ­τρια υπουρ­γός Υγεί­ας, όπως προ­βούν σε επί­τα­ξη προ­σω­πι­κών υπη­ρε­σιών ιατρών συμ­βε­βλη­μέ­νων με τον Εθνι­κό Οργα­νι­σμό Παρο­χής Υπη­ρε­σιών Υγεί­ας, με έδρα εντός των Περι­φε­ρειών Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας, Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας και Θρά­κης και Θεσ­σα­λί­ας, ειδι­κο­τή­των Πνευ­μο­νο­λο­γί­ας, Παθο­λο­γί­ας και Γενι­κής Ιατρι­κής, σύμ­φω­να με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’  47), στο ανα­γκαίο μέτρο και για χρο­νι­κό διά­στη­μα ενός μηνός.

Σημειώ­νε­ται πως έως και την Τρί­τη το από­γευ­μα το υπουρ­γείο Υγεί­ας είχε συγκε­ντρώ­σει λίγο πάνω από 40 συμ­με­το­χές ιδιω­τών για­τρών της Βόρειας Ελλά­δας μέσω των Ιατρι­κών Συλ­λό­γων, εκ των οποί­ων του­λά­χι­στον οι μισές δηλώ­θη­καν το τελευ­ταίο 24ωρο. Ο αριθ­μός αυτός δεν είναι ικα­νο­ποι­η­τι­κός με βάση τις ανά­γκες των νοσο­κο­μεί­ων και έτσι ξεκί­νη­σε η δια­δι­κα­σία για την επί­τα­ξη ιατρι­κών υπηρεσιών.

Το υπουρ­γείο είχε υπο­λο­γί­σει ότι θα χρεια­στεί περισ­σό­τε­ρους από 100 για­τρούς συγκε­κρι­μέ­νων ειδι­κο­τή­των, όπως αναι­σθη­σιο­λό­γοι, πνευ­μο­νο­λό­γοι, παθο­λό­γοι, γενι­κοί για­τροί και καρ­διο­λό­γοι, προ­κει­μέ­νου να στη­ρί­ξει το ΕΣΥ σε αυτή τη φάση.

Η επι­στρά­τευ­ση μερι­κών δεκά­δων ιδιω­τών για­τρών, που είχε γίνει σήριαλ τις τελευ­ταίε βδο­μά­δες, είναι  «αντι­πε­ρι­σπα­σμός» στο δίκαιο αίτη­μα της επί­τα­ξης των μεγά­λων κλι­νι­κών του ιδιω­τι­κού τομέα, και απλά θα στε­ρή­σουν ένα πολύ­τι­μο ιατρι­κό δυνα­μι­κό από τις γει­το­νιές, όπου οι δομές ΠΦΥ είναι ξεχαρ­βα­λω­μέ­νες. Η κυβέρ­νη­ση κατα­φεύ­γι στην επι­στρά­τευ­ση όπως και την άνοι­ξη αρνού­με­νοι να προ­χω­ρή­σει σε προ­σλή­ψεις για­τρών όπως μετ’ επι­τά­σε­ως ζητούν οι νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί και οι συν­δι­κα­λι­στι­κοί τους φορείς.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο