Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκινά η υποβολή δικαιολογητικών για τις προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση — Υποβολή δικαιολογητικών και προθεσμίες

Αρχί­ζει η δια­δι­κα­σία με την οποία θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν οι 5.250 μόνι­μοι διο­ρι­σμοί δασκά­λων και καθη­γη­τών στη Γενι­κή Εκπαί­δευ­ση, που θα στε­λε­χώ­σουν τα σχο­λεία από την ερχό­με­νη σχο­λι­κή χρο­νιά (2020–21).

Έτσι, από σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα 13 Ιανουα­ρί­ου 2020, μπο­ρούν οι ενδια­φε­ρό­με­νοι να κατα­θέ­τουν τον φάκε­λο με τα δικαιο­λο­γη­τι­κά τους στις Διευ­θύν­σεις Εκπαί­δευ­σης. Η κατα­λη­κτι­κή ημε­ρο­μη­νία υπο­βο­λής δικαιο­λο­γη­τι­κών για την Πρω­το­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση (1ΓΕ/2019 — ΦΕΚ 45/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24–122019) είναι η 12η Φεβρουα­ρί­ου 2020. Για τη Δευ­τε­ρο­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση (2ΓΕ/2019 (- ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24–122019) είναι η 4η Μαρ­τί­ου 2020. Οι εκπαι­δευ­τι­κοί ειδι­κο­τή­των που είναι κοι­νές σε Πρω­το­βάθ­μια και Δευ­τε­ρο­βάθ­μια, εφό­σον επι­θυ­μούν να κάνουν αίτη­ση και για τις δύο βαθ­μί­δες, θα πρέ­πει να έχουν κατα­θέ­σει τα δικαιο­λο­γη­τι­κά τους μέχρι τις 12/2/2020, που είναι η προ­θε­σμία για την Πρωτοβάθμια.

Επι­ση­μαί­νε­ται, ότι η υπο­βο­λή των αιτή­σε­ων θα γίνει ηλε­κτρο­νι­κά, μέσω του www.asep.gr. Για την προ­κή­ρυ­ξη που αφο­ρά στην Πρω­το­βάθ­μια, οι αιτή­σεις θα γίνο­νται δεκτές από τις 15 Ιανουα­ρί­ου 2020, έως τις 3 Φεβρουα­ρί­ου 2020 (ώρα 14:00). Για την προ­κή­ρυ­ξη που αφο­ρά στην Δευ­τε­ρο­βάθ­μια, οι αιτή­σεις θα γίνο­νται δεκτές από τις 5 Φεβρουα­ρί­ου 2020 έως τις 24 Φεβρουα­ρί­ου 2020 (ώρα 14:00).

Υποβολή δικαιολογητικών

Για τη συμ­με­το­χή των ενδια­φε­ρο­μέ­νων στη δια­δι­κα­σία κατά­τα­ξης με σει­ρά προ­τε­ραιό­τη­τας στους αξιο­λο­γι­κούς πίνα­κες Γενι­κής Εκπαί­δευ­σης, χρειά­ζε­ται η υπο­βο­λή δικαιο­λο­γη­τι­κών, με τα οποία απο­δει­κνύ­ο­νται τα γενι­κά και τα απαι­τού­με­να προ­σό­ντα και κριτήρια.

Ωστό­σο, πριν την κατά­θε­ση των δικαιο­λο­γη­τι­κών, οι υπο­ψή­φιοι που δεν έχουν ηλε­κτρο­νι­κό φάκε­λο στο Ολο­κλη­ρω­μέ­νο Πλη­ρο­φο­ρια­κό Σύστη­μα Δια­χεί­ρι­σης Προ­σω­πι­κού Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης (ΟΠΣΥΔ), οφεί­λουν να εγγρα­φούν, μέσω του συν­δέ­σμου https://opsyd.sch.gr/ (ανα­λυ­τι­κές οδη­γί­ες βρί­σκο­νται στον ιστότοπο).

Οι ενδια­φε­ρό­με­νοι που έχουν ήδη ηλε­κτρο­νι­κό φάκε­λο, καλού­νται να επι­βε­βαιώ­σουν ότι τα στοι­χεία τους είναι κατα­χω­ρη­μέ­να, ενη­με­ρω­μέ­να και επικυρωμένα.

Στη συνέ­χεια, οι υπο­ψή­φιοι πρέ­πει να συμπλη­ρώ­σουν την ειδι­κή έντυ­πη αίτη­ση κατά­θε­σης δικαιο­λο­γη­τι­κών, στην οποία θα κατα­γρά­ψουν τα ήδη κατα­χω­ρη­μέ­να και επι­κυ­ρω­μέ­να πεδία/στοιχεία στον ηλε­κτρο­νι­κό τους φάκε­λο στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., τα οποία επι­κα­λού­νται για την από­δει­ξη του, κατά περί­πτω­ση, προσόντος/κριτηρίου/ιδιότητας στη σχε­τι­κή ηλε­κτρο­νι­κή αίτη­ση υπο­ψη­φιό­τη­τάς τους στο ΑΣΕΠ. Επι­πλέ­ον, καλού­νται να κατα­γρά­ψουν τα δικαιο­λο­γη­τι­κά που υπο­βά­λουν για πρώ­τη φορά και εκεί­να που υπο­βά­λουν για επι­και­ρο­ποί­η­ση ήδη κατα­χω­ρη­μέ­νων και επι­κυ­ρω­μέ­νων στοιχείων.

Το σύνο­λο των δικαιο­λο­γη­τι­κών, μαζί με την έντυ­πη αίτη­ση (πρω­τό­τυ­πη και φωτο­α­ντί­γρα­φο αυτής), θα πρέ­πει να κατα­τε­θούν στην οικεία Διεύ­θυν­ση Εκπαί­δευ­σης ή Περι­φε­ρεια­κή Διεύ­θυν­ση Εκπαί­δευ­σης. Η Διεύ­θυν­ση Εκπαί­δευ­σης τα παρα­λαμ­βά­νει μόνο εφό­σον (επι)βεβαιώνεται ότι ο εκπαι­δευ­τι­κός έχει εγγρα­φεί ως χρή­στης στο ΟΠΣΥΔ και ότι προ­σκό­μι­σε τα δικαιο­λο­γη­τι­κά που επι­κα­λεί­ται στην ειδι­κή έντυ­πη αίτη­ση. Στην περί­πτω­ση αυτή, επι­στρέ­φει στον υπο­ψή­φιο το φωτο­α­ντί­γρα­φο με σήμαν­ση από­δει­ξης κατάθεσης/παραλαβής.

Επι­ση­μαί­νε­ται, ότι προ­σό­ντα, κρι­τή­ρια ή ιδιό­τη­τες, πέραν των ήδη κατα­χω­ρι­σμέ­νων και επι­κυ­ρω­μέ­νων στον φάκε­λο του υπο­ψη­φί­ου στο ΟΠΣΥΔ, τα οποία δεν δηλώ­νο­νται στην ειδι­κή έντυ­πη αίτη­ση — υπεύ­θυ­νη δήλω­ση, δεν λαμ­βά­νο­νται υπό­ψη, ακό­μη και αν προ­σκο­μι­σθούν τα σχε­τι­κά δικαιολογητικά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο