Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκινά κύμα κακοκαιρίας με κρύο, βροχές και χιόνια – Οι περιοχές που επηρεάζονται

Ένα νέο κύμα κακο­και­ρί­ας έως το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο ξεκι­νά τις επό­με­νες ώρες, με βρο­χο­πτώ­σεις στα ηπει­ρω­τι­κά, στο ανα­το­λι­κό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr, το σκη­νι­κό του και­ρού θα περι­λαμ­βά­νει και χιο­νο­πτώ­σεις ανα­μέ­νο­νται από τις πρώ­τες βρα­δι­νές ώρες στα ορει­νά, οι οποί­ες έως το πρωί της Παρα­σκευ­ής θα επε­κτα­θούν και σε ημιο­ρει­νές περιο­χές των κεντρι­κών και βόρειων ηπειρωτικών.

Η θερ­μο­κρα­σία θα παρου­σιά­σει στα­δια­κή πτώ­ση από από­ψε και θα γίνει αισθη­τή κυρί­ως την Παρα­σκευή, οπό­τε δεν θα ξεπε­ρά­σει τους 9–10 βαθ­μούς Κελ­σί­ου στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά και το Κεντρι­κό και Βόρειο Αιγαίο και τους 14–15 βαθ­μούς στις υπό­λοι­πες περιοχές.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, αύριο ανα­μέ­νο­νται βρο­χο­πτώ­σεις, ενώ κατά τόπους χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν σε ορει­νά και ημιο­ρει­νά ηπει­ρω­τι­κά. Τα φαι­νό­με­να που θα εντο­πί­ζο­νται κυρί­ως στα βόρεια, ανα­το­λι­κά, νοτιο­α­να­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά και στην Κρή­τη, από το από­γευ­μα θα περιο­ρι­στούν στα ορει­νά ηπειρωτικά.

Η θερ­μο­κρα­σία σε πτώ­ση, θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑2 έως 6 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία, στη Θρά­κη, στη Θεσ­σα­λία, στην ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και στην ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο από ‑2 έως 10, στην Ήπει­ρο από 2 έως 15, στη Δυτι­κή Στε­ρεά και στη Δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο από 5 έως 15, στα νησιά του Ιονί­ου από 5 έως 14, στα νησιά του βόρειου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 2 έως 10, στις Κυκλά­δες από 5 έως 11, στα Δωδε­κά­νη­σα από 7 έως 13 και στην Κρή­τη από 8 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Η ελά­χι­στη ανα­μέ­νε­ται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες έως βορεια­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 4 έως 6 και τοπι­κά έως 7 Μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 3 έως 5 και τοπι­κά έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις που κατά δια­στή­μα­τα θα είναι πυκνές. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 έως 6 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 6 έως 9 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, με την ελά­χι­στη να ανα­μέ­νε­ται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στο νομό Θεσ­σα­λο­νί­κης ανα­μέ­νο­νται βρο­χές κατά δια­στή­μα­τα, ενώ χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά αλλά και σε ημιο­ρει­νές περιο­χές. Ιδιαί­τε­ρα για το κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης, πιθα­νό­τη­τα χιο­νό­νε­ρου υπάρ­χει έως το πρωί. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 Μπο­φόρ όμως από το πρωί θα γίνουν μετα­βαλ­λό­με­νοι έως 3 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα κυμαν­θεί από 3 έως 7 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, με την ελά­χι­στη να ανα­μέ­νε­ται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Βαρ­διά­νος στα σπόρ­κα, Αλέ­ξαν­δρος Παπαδιαμάντης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο