Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ξεπλένοντας» τους Γλύξμπουργκ…

Εδώ ο κόσμος καί­γε­ται και τα… μεση­με­ρια­νά πάνελ χτενίζονται.

Με τον γάμο του γιού του… Κων­στα­ντί­νου Γλύξ­μπουργκ απο­φά­σι­σαν να ασχο­λη­θούν ο ΣΚΑΪ, ο ALPHA και το OPEN το μεση­μέ­ρι του Σαβ­βά­του, κάνο­ντας μάλι­στα και ζωντα­νή σύν­δε­ση με τη Μητρό­πο­λη Αθηνών.

Ο λόγος για τις απο­γευ­μα­τι­νές εκπο­μπές των τριών κανα­λιών, οι συντε­λε­στές των οποί­ων θεώ­ρη­σαν ότι ο γάμος ενός από­γο­νου της αλλή­στου μνή­μης τέως βασι­λι­κής οικο­γέ­νειας της Ελλά­δας είναι θέμα προς προβολή.

Και να οι σχο­λια­σμοί για τα φορέ­μα­τα των γαλα­ζο­αί­μα­των – και μη – παρά­σι­των που παρέ­λα­σαν στη Μητρό­πο­λη, να και τα «ρεπορ­τάζ» για τους βασι­λι­κούς γάμους του παρελ­θό­ντος, κλπ.

Εκεί όμως που απο­γειώ­θη­κε το ρεσι­τάλ της φαι­δρό­τη­τας ήταν όταν ο Κ. Γλύξ­μπουργκ βγή­κε από το ξενο­δο­χείο, καθι­σμέ­νος σε καρο­τσά­κι και κρα­τώ­ντας ένα ελλη­νι­κό σημαιά­κι, με κάποια κυρία του πάνελ της εκπο­μπής του ΣΚΑΪ να δηλώ­νει… «συγκι­νη­μέ­νη»! Αλή­θεια, από τι συγκι­νή­θη­καν εκεί στον ΣΚΑΪ; Από την παρου­σία του γιού της Φρει­δε­ρί­κης; Από τις πανά­κρι­βες τουα­λέ­τες των κυριών της υψη­λής κοι­νω­νί­ας; Από τους εκπρο­σώ­πους των βασι­λι­κών οίκων της Ευρώ­πης που βρέ­θη­καν στην Αθήνα;

Ας υπεν­θυ­μί­σει κάποιος τους κυρί­ους και τις κυρί­ες των μεση­με­ρια­νών πάνελ για την μαύ­ρη ιστο­ρία του θεσμού της βασι­λεί­ας στην Ελλά­δα. Για τα έργα και τις ημέ­ρες των Γλυξ­μπουργκ, της φρί­κης-Φρει­δε­ρί­κης και των ομοί­ων τους στο παρελθόν.

Μπας και μάθουν ότι τους βρυ­κό­λα­κες της ιστο­ρί­ας δεν τους «ξεπλέ­νεις», αλλά τους πετάς εκεί όπου ανή­κουν: Στον από­πα­το της λήθης.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο