Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξετσίπωτοι, προκλητικοί, θλιβεροί…

Ένα προ­κλη­τι­κό προ­ε­κλο­γι­κό σποτ, με τίτλο «Η δύνα­μη των Ελλή­νων», αντι­γρα­φή παλιό­τε­ρων του ΠΑΣΟΚ, κυκλο­φό­ρη­σε ο ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης. Η νού­με­ρο 1 πρό­κλη­ση είναι ότι προ­σπα­θεί (για ακό­μα μια φορά) να καπη­λευ­θεί πρό­σω­πα και κορυ­φαί­ες στιγ­μές του εργα­τι­κού — λαϊ­κού και του κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος στην Ελλά­δα, πετώ­ντας ανά­με­σα στα εναλ­λασ­σό­με­να πλά­να φωτο­γρα­φί­ες του Βάρ­να­λη, του Ρίτσου, του Βελου­χιώ­τη, του Ζαχα­ριά­δη, του Μπε­λο­γιάν­νη, του Πλου­μπί­δη, της Μάχης της Αθή­νας, του ΔΣΕ, του Γρη­γό­ρη Λαμπρά­κη, της αντι­δι­κτα­το­ρι­κής πάλης.

Ο Τσί­πρας, που εμφα­νί­ζε­ται σε όλο το τελευ­ταίο μέρος του σποτ, παρου­σιά­ζε­ται χυδαία ως η συνέ­χεια (!) αυτής της ανε­κτί­μη­της αγω­νι­στι­κής παρά­δο­σης του λαού μας και των ηρω­ι­κών μορ­φών που γέν­νη­σε. Για τέτοιο θρά­σος και για τέτοια ξετσι­πω­σιά μιλάμε!

Η «αρι­στε­ρά» των μνη­μο­νί­ων, του ΝΑΤΟ, της Μόριας και της συγκυ­βέρ­νη­σης με τους εθνι­κι­στές — ακρο­δε­ξιούς ΑΝΕΛ δεν διστά­ζει μπρο­στά σε τίπο­τα, στην προ­σπά­θειά της να ξεπλυ­θεί κυρί­ως στα μάτια της νεολαίας.

Μάλι­στα, η πρό­κλη­ση γίνε­ται ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη, καθώς ανά­με­σα στα πρό­σω­πα που εμφα­νί­ζο­νται στο σποτ είναι και ο δικτά­το­ρας Μετα­ξάς! Δίπλα — δίπλα ο φασί­στας Μετα­ξάς, που τον υμνούν η Χρυ­σή Αυγή και όλος ο ακρο­δε­ξιός εσμός, με τον Βελου­χιώ­τη (τον οποίο ο Μετα­ξάς είχε εξο­ρί­σει στη Γαύ­δο) και τους άλλους κομ­μου­νι­στές αγω­νι­στές. Και μαζί ο Βενι­ζέ­λος του «Ιδιώ­νυ­μου», ο Πλα­στή­ρας της εκτέ­λε­σης Μπε­λο­γιάν­νη, ο Γεώρ­γιος Παπαν­δρέ­ου του Δεκέμ­βρη του ’44… Μετά το κρά­ξι­μο που έφα­γαν, βέβαια, αφαί­ρε­σαν τη φωτο­γρα­φία του Μετα­ξά, αλλά το σποτ συνε­χί­ζει να προ­βάλ­λε­ται κανονικά.

Όποιος αισθά­νε­ται πραγ­μα­τι­κά αρι­στε­ρός και προ­ο­δευ­τι­κός, έχει έναν ακό­μα λόγο να ρίξει «φού­μο» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενι­σχύ­ο­ντας το ΚΚΕ και στις τρεις κάλ­πες του Μάη.


Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο