Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξηλώθηκε ολόκληρο το τμήμα Εκδόσεων της ΕΛ.ΑΣ για το χάρτη

Ξηλώ­θη­κε με εντο­λή του αρχη­γού της ΕΛ.ΑΣ ολό­κλη­ρο το τμή­μα που είναι υπεύ­θυ­νο για την έκδο­ση ημε­ρο­λο­γί­ου του 2019 της ΕΛ.ΑΣ και στον χάρ­τη που απει­κο­νί­ζε­ται στο πίσω μέρος ανα­γρα­φό­ταν εσφαλ­μέ­να η ΠΓΔΜ ως «Μακε­δο­νία» και το ψευ­δο­κρά­τους ως «Βόρεια Κύπρο», ενώ το ημε­ρο­λό­γιο ήδη είχε προ­ω­θη­θεί σε διά­φο­ρες αστυ­νο­μι­κές υπηρεσίες.

Παράλ­λη­λα μετά από εντο­λή, στην υπό­θε­ση μετέ­χει και η Διεύ­θυν­ση Εσω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων, η οποία διε­νερ­γεί προ­α­νά­κρι­ση, προ­κει­μέ­νου να δια­πι­στω­θεί αν υπήρ­ξε δόλος πίσω από το συγκε­κρι­μέ­νο λάθος.

Σημειώ­νε­ται ότι συνο­λι­κά απο­μα­κρύν­θη­καν 13 αστυ­νο­μι­κοί και πολι­τι­κοί υπάλ­λη­λοι που υπη­ρε­τού­σαν στο Τμή­μα Εκδό­σε­ων της Διεύ­θυν­σης Επι­κοι­νω­νί­ας του Αρχη­γεί­ου της ΕΛ.ΑΣ, οι οποί­οι ήταν αρμό­διοι για τον έλεγ­χο της ατζέ­ντας- ημε­ρο­λο­γί­ου πριν δοθεί στην κυκλοφορία.

Σημειώ­νε­ται ότι την έκδο­ση του ημε­ρο­λο­γί­ου είχε ανα­λά­βει ιδιω­τι­κή εται­ρεία που πήρε φέτος το έργο, καθώς η προη­γού­με­νη εται­ρεία που εξέ­δι­δε την ατζέ­ντα μέχρι πέρ­σι πτώχευσε.

Οι 13 αστυ­νο­μι­κοί και πολι­τι­κοί υπάλ­λη­λοι μετα­τέ­θη­καν σε διά­φο­ρες υπη­ρε­σί­ες, ενώ σε εξέ­λι­ξη είναι και Ένορ­κη Διοι­κη­τι­κή Εξέ­τα­ση για την υπόθεση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο