Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ξινισμένη» μπαρούφα»… περί Ρόλεξ

Κάθε φορά που υπάρ­χει ένας μεγά­λος απερ­για­κός αγώ­νας, κάθε φορά που οι εργα­ζό­με­νοι αντι­δρούν στην βαρ­βα­ρό­τη­τα που έχουν μπρο­στά τους, διά­φο­ρα φασι­στο-sιte και γνω­στά τρολ του δια­δι­κτύ­ου ανα­σύ­ρουν την γνω­στή μπούρ­δα (που έχει απα­ντη­θεί πολ­λά­κις) για το «ρόλεξ του Κουτσούμπα».

Η ίδια ιστο­ρία πέρ­σι, πρό­περ­σι… και πάει λέγο­ντας. Το μόνο που αλλά­ζει είναι αυτός που μετα­δί­δει την μπα­ρού­φα, αλλά η προ­βο­κά­τσια μένει ίδια. Προ­φα­νώς για­τί είναι ίδιος ο υποβολέας.

Φέτος, την γνω­στή …επε­τεια­κή ανάρ­τη­ση έκα­νε ένα site που δημο­σιεύ­ει επι­χει­ρη­μα­τι­κές ειδή­σεις, το «businessdaily.gr». Προ­κει­μέ­νου να την μετα­φέ­ρει ως «ξανα­ζε­στα­μέ­νη» αλλά και «ξινι­σμέ­νη» σού­πα, ένας αρθρο­γρά­φος του, που υπο­γρά­φει ως «επί­μο­νος κηπου­ρός», είχε την φαει­νή ιδέα να γρά­ψει μια αρλού­μπα με τον …εμπνευ­σμέ­νο τίτλο «η εθε­λου­σία στην Attica Bank, το κατα­στα­τι­κό των ΕΛΠΕ και το Rolex του Δ. Κουτσούμπα».

Στο …περι­σπού­δα­στο άρθρο του, που αν κατα­λα­βαί­νου­με σωστά είναι κάτι σαν αυτό που στις εφη­με­ρί­δες απο­κα­λού­με παρα­πο­λι­τι­κά σχό­λια, ανα­φέ­ρε­ται στο πρό­γραμ­μα «εθε­λού­σιας» μεί­ω­σης του προ­σω­πι­κού στην Attica Bank, στην μετο­χή της Eurobank και της Πει­ραιώς, στην γενι­κή συνέ­λευ­ση των ΕΛΠΕ, για να κατα­λή­ξει ότι «πολ­λές φωτο­γρα­φί­ες του Γενι­κού Γραμ­μα­τέα του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, κυκλο­φό­ρη­σαν αυτές τις ημέ­ρες στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα με αφορ­μή την επέ­τειο της Πρω­το­μα­γιάς» στην οποία φαί­νε­ται «να σηκώ­νει ψηλά τη γρο­θιά του απο­κα­λύ­πτο­ντας ένα όχι λιτό, για να το θέσου­με κομ­ψά, ρολόι Rolex».

Θυμί­ζει κάτι σαν το παλιό ανέκ­δο­το με το σκου­λή­κι, όπου ο Τοτός σε κάθε έκθε­ση που του βάζει η δασκά­λα, βρί­σκει μια αφορ­μή για να γρά­ψει για το σκου­λή­κι, επει­δή μόνο για το σκου­λή­κι είχε δια­βά­σει. Το συνα­ντά­με σε διά­φο­ρες παραλ­λα­γές, αλλά πάντα η κεντρι­κή ιδέα είναι ίδια. Κάποιος σκαρ­φί­ζε­ται προ­φά­σεις για να επα­να­φέ­ρει ξανά και ξανά το ίδιο πράγ­μα, συνή­θως με όχι και τόσο επι­τυ­χη­μέ­νο τρόπο…

Παρά το γεγο­νός πως η συγκε­κρι­μέ­νη μπούρ­δα έχει απα­ντη­θεί πολ­λές φορές, ότι δηλα­δή δεν πρό­κει­ται για ρόλεξ, δεν πρό­κει­ται ούτε για «μαϊ­μού» ρόλεξ, αλλά για ένα συνη­θι­σμέ­νο φτη­νό ρολόι, εμείς τους κατα­λα­βαί­νου­με απο­λύ­τως, όπως κατα­λα­βαί­νου­με και τον εκνευ­ρι­σμό που τους προ­κα­λούν οι μεγά­λες πρω­το­μα­γιά­τι­κες συγκε­ντρώ­σεις. Βλέ­πε­τε, ως επι­χει­ρη­μα­τι­κό site θα πρέ­πει να τιμή­σουν τον μισθό τους…

Πηγή: 902.gr

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο