Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΑΕΔ: Πώς και σε ποιους θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους

Στο πλαί­σιο των έκτα­κτων κυβερ­νη­τι­κών μέτρων για την άμε­ση και απο­τε­λε­σμα­τι­κή στή­ρι­ξη των ανέρ­γων, απο­φα­σί­στη­κε η κατα­βο­λή έκτα­κτης οικο­νο­μι­κής ενί­σχυ­σης 400 ευρώ σε μακρο­χρό­νια ανέρ­γους, όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση του Οργα­νι­σμού Απα­σχό­λη­σης Εργα­τι­κού Δυνα­μι­κού (ΟΑΕΔ).

Η έκτα­κτη οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση αφο­ρά, όσους εγγε­γραμ­μέ­νους ανέρ­γους απέ­κτη­σαν την ιδιό­τη­τα του μακρο­χρό­νια ανέρ­γου και ξεπέ­ρα­σαν τους 12 μήνες συνε­χούς εγγε­γραμ­μέ­νης ανερ­γί­ας, δηλα­δή, από την 1 Απρι­λί­ου 2019 έως και τη δημο­σί­ευ­ση της Κοι­νής Υπουρ­γι­κής Από­φα­σης, παρα­μέ­νουν άνερ­γοι και δεν έλα­βαν το επί­δο­μα μακρο­χρό­νιας ανεργίας.

Όσον αφο­ρά τον τρό­πο κατα­βο­λής των 400 ευρώ, θα ολο­κλη­ρω­θεί αυτό­μα­τα, μέσω απευ­θεί­ας κατά­θε­σης στους τρα­πε­ζι­κούς λογα­ρια­σμούς των δικαιούχων.

- Για όσους ανέρ­γους έχουν στοι­χεία τρα­πε­ζι­κού λογα­ρια­σμού (IBAN) κατα­χω­ρι­σμέ­να στον ΟΑΕΔ από προη­γού­με­νες συναλ­λα­γές, (όπως επι­δο­τή­σεις, παρο­χές, βοη­θή­μα­τα, συμ­μέ­το­χη σε προ­γράμ­μα­τα κοι­νω­φε­λούς εργα­σί­ας, κλπ) και δεν θέλουν να επι­και­ρο­ποι­ή­σουν τα στοι­χεία τους, δεν πρέ­πει να προ­βούν σε καμία ενέργεια.

- Για όσους ανέρ­γους έχουν στοι­χεία τρα­πε­ζι­κού λογα­ρια­σμού (IBAN) κατα­χω­ρι­σμέ­να στον ΟΑΕΔ από προη­γού­με­νες συναλ­λα­γές και θέλουν να επι­και­ρο­ποι­ή­σουν τα στοι­χεία τους, θα κατα­χω­ρί­σουν εντός ορι­σμέ­νης προ­θε­σμί­ας τα στοι­χεία τους σε ειδι­κή ηλε­κτρο­νι­κή πλατ­φόρ­μα, που θα λει­τουρ­γή­σει στο αμέ­σως επό­με­νο διάστημα.

- Για όσους ανέρ­γους δεν έχουν στοι­χεία τρα­πε­ζι­κού λογα­ρια­σμού (IBAN) κατα­χω­ρι­σμέ­να στον ΟΑΕΔ από προη­γού­με­νες συναλ­λα­γές, θα κατα­χω­ρί­σουν εντός ορι­σμέ­νης προ­θε­σμί­ας τα στοι­χεία τους σε ειδι­κή ηλε­κτρο­νι­κή πλατ­φόρ­μα, που θα λει­τουρ­γή­σει στο αμέ­σως επό­με­νο διάστημα.

Περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες για τις δια­δι­κα­σί­ες κατα­βο­λής της έκτα­κτης οικο­νο­μι­κής ενί­σχυ­σης θα ανα­κοι­νω­θούν, μετά τη δημο­σί­ευ­ση της Κοι­νής Υπουρ­γι­κής Απόφασης.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως η έκτα­κτη οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση είναι αφο­ρο­λό­γη­τη, ακα­τά­σχε­τη και δεν υπο­λο­γί­ζε­ται στα εισο­δη­μα­τι­κά όρια για την κατα­βο­λή οποιασ­δή­πο­τε παρο­χής κοι­νω­νι­κού ή προ­νοια­κού χαρακτήρα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο