Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΑΣΑ: Μετά τις 7 π.μ. θα ξεκινήσουν την Τετάρτη τα δρομολόγια των λεωφορείων

Συνε­χί­ζο­νται οι προ­σπά­θειες του ΟΑΣΑ σε συνερ­γα­σία με τις θυγα­τρι­κές εται­ρεί­ες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, ώστε να απο­κα­τα­στα­θεί, εκεί που το επι­τρέ­ψουν οι συν­θή­κες, η αυρια­νή εξυ­πη­ρέ­τη­ση του επι­βα­τι­κού κοι­νού από τα Μέσα Μαζι­κής Μεταφοράς.

Σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση από τον ΟΑΣΑ, επο­πτι­κά συνερ­γεία της ΟΣΥ σε συνερ­γα­σία με την Τρο­χαία Αττι­κής διε­νερ­γούν αυτο­ψί­ες προ­κει­μέ­νου να δια­πι­στω­θεί η δυνα­τό­τη­τα εκτέ­λε­σης δρο­μο­λο­γί­ων σε όλο το δίκτυο.

Πάντως, όσα δρο­μο­λό­για επι­τρέ­ψουν οι συν­θή­κες να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν θα ξεκι­νή­σουν αύριο μετά τις 7 το πρωί, αφού λόγω των ισχυ­ρών χιο­νο­πτώ­σε­ων που επι­κρά­τη­σαν και σήμε­ρα σε όλη την Αττι­κή είναι αυξη­μέ­νος ο κίν­δυ­νος εμφά­νι­σης παγε­τού κατά τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες.

Προ­τε­ραιό­τη­τα θα δοθεί στο κέντρο της Αθή­νας και του Πει­ραιά με στό­χο να καλυ­φθούν οι κεντρι­κοί οδι­κοί άξο­νες, ενώ παράλ­λη­λα θα κατα­βάλ­λο­νται προ­σπά­θειες για να κυκλο­φο­ρή­σουν οχή­μα­τα στους κεντρι­κούς άξο­νες των βορεί­ων, νοτί­ων και δυτι­κών προαστίων.

Ωστό­σο, τα μέχρι στιγ­μής δεδο­μέ­να στο οδι­κό δίκτυο της Αθή­νας καθι­στούν πολύ δύσκο­λη την εκτέ­λε­ση των πρω­ι­νών δρο­μο­λο­γί­ων ειδι­κά στα βορειο­δυ­τι­κά και βορειο­α­να­το­λι­κά προ­ά­στια της Αθή­νας. Στη διάρ­κεια της ημέ­ρας θα επα­νε­κτι­μη­θεί η δυνα­τό­τη­τα εκτέ­λε­σης δρο­μο­λο­γί­ων στις συγκε­κρι­μέ­νες γραμμές.

Επί­σης, σύμ­φω­να με τον Οργα­νι­σμό γίνο­νται όλες οι απαι­τού­με­νες ενέρ­γειες έτσι ώστε και αύριο Τετάρ­τη να λει­τουρ­γή­σει το τμή­μα της γραμ­μής 1 του μετρό Πει­ραιάς — Ν. Ιωνία και ταυ­τό­χρο­να να τεθεί σε λει­τουρ­γία και το υπό­λοι­πο τμή­μα μέχρι την Κηφι­σιά, εφό­σον αυτό κατα­στεί εφι­κτό. Οι γραμ­μές 2 και 3 του μετρό θα λει­τουρ­γούν κανο­νι­κά, όπως και σήμε­ρα, εκτός από το τμή­μα Δουκ. Πλα­κε­ντί­ας — Αερο­δρό­μιο Ελ. Βενιζέλος.

Τέλος, κανο­νι­κά θα διε­ξά­γο­νται τα δρο­μο­λό­για του τραμ σε ολό­κλη­ρο το δίκτυο του.

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο