Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΓΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε εξέλιξη στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα στο υπουργείο Εργασίας διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

«Δυνα­μώ­νου­με τη συλ­λο­γι­κή πάλη ενά­ντια στη βία των εκμε­ταλ­λευ­τών μας» γρά­φει το πανό της ΟΓΕ με αφορ­μή τη σημε­ρι­νή μέρα.

«Η σαπί­λα και η δυσω­δία που φέρ­νουν στην επι­φά­νεια οι απα­νω­τές απο­κα­λύ­ψεις περι­στα­τι­κών βίας σε βάρος γυναι­κών και παι­διών δεν απο­τε­λούν “μεμο­νω­μέ­νη και ακραία” συμπε­ρι­φο­ρά!» τονί­ζει η ΟΓΕ προ­σθέ­το­ντας ότι «απο­τε­λούν την πιο ακραία και απο­κρου­στι­κή μορ­φή βίας. Όμως είναι ένα από τα πολ­λά πρό­σω­πα της, που βιώ­νου­με εμείς οι γυναί­κες του καθη­με­ρι­νού μόχθου, καθώς είμα­στε αντι­μέ­τω­πες με την ανερ­γία, τη φτώ­χεια, τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, την προ­σφυ­γιά. Τα ωρά­ρια – λάστι­χο, την κατάρ­γη­ση της κυρια­κά­τι­κης αργί­ας, τη δου­λειά με ημε­ρο­μη­νία λήξης και χωρίς δικαιώ­μα­τα, την έλλει­ψη προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και της μητρό­τη­τας. Τις ευθύ­νες και τις ανά­γκες των παι­διών, των ηλι­κιω­μέ­νων, των ΑμεΑ που φορ­τώ­νο­νται στις δικές μας πλά­τες, αφού λογί­ζο­νται ως “κόστος” για το κρά­τος. Την ανυ­παρ­ξία των ανα­γκαί­ων δομών και προ­γραμ­μά­των πρό­λη­ψης και προ­στα­σί­ας παι­διών και γυναι­κών. Τους χιλιά­δες πλει­στη­ρια­σμούς λαϊ­κών σπι­τιών για να ικα­νο­ποι­η­θούν οι αδη­φά­γοι τρα­πε­ζί­τες και τα funds».

«Φωτί­ζου­με τη ρίζα τους που βρί­σκε­ται στην κοι­νω­νία της εκμε­τάλ­λευ­σης και κατα­πί­ε­σης. Αυτή γεν­νά και τρέ­φει την γυναι­κεία ανι­σο­τι­μία και τη βία που αντι­με­τω­πί­ζου­με οι γυναί­κες σε κάθε πλευ­ρά της ζωής μας» τονί­ζει και προ­σθέ­τει «ασπί­δα προ­στα­σί­ας για εμάς και τα παι­διά μας είναι η συλ­λο­γι­κή, οργα­νω­μέ­νη πάλη για τη γυναι­κεία ισο­τι­μία και τη χει­ρα­φέ­τη­ση, για την κάλυ­ψη όλων των σύγ­χρο­νων ανα­γκών μας στην εργα­σία, στην προ­στα­σία της μητρό­τη­τας και των παι­διών, στον δημιουρ­γι­κό ελεύ­θε­ρο χρό­νο. Είναι η πάλη ενά­ντια στους εκμε­ταλ­λευ­τές του μόχθου μας, τους μεγά­λους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους και τις κυβερ­νή­σεις που τους υπη­ρε­τούν, υλο­ποιώ­ντας την πολι­τι­κή Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και ΝΑΤΟ που τσα­κί­ζει τη ζωή μας και ανα­πα­ρά­γει τη βία σε κάθε πλευ­ρά της καθη­με­ρι­νό­τη­τάς μας».

Δεί­τε και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ — ΟΓΕ
Ανα­κοί­νω­ση για την Παγκό­σμια Ημέ­ρα Εξά­λει­ψης της βίας κατά των Γυναικών

Στον βούρκο της εκμεταλλευτικής κοινωνίας γεννιέται και θρέφεται η βία κατά των γυναικών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο