Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΕΝΓΕ: Απαράδεκτες οδηγίες του ΕΟΔΥ προς τους υγειονομικούς: Αν δεν έχετε γάντια να πλένετε τα χέρια σας με αντισηπτικό!

Ως τελεί­ως απα­ρά­δε­κτες χαρα­κτη­ρί­ζει η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών (ΟΕΝΓΕ) τις οδη­γί­ες του ΕΟΔΥ για τη χρή­ση του εξο­πλι­σμού ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας των υγειο­νο­μι­κών «σε περι­πτώ­σεις ελλεί­ψε­ων», σύμ­φω­να με τις οποί­ες ‑και εν μέσω της επι­δη­μί­ας- αν δεν έχουν γάντια πρέ­πει να πλέ­νουν τα χέρια τους με αντι­ση­πτι­κό μετά από κάθε επα­φή τους με ασθενή!

«Απαι­τού­με να μην υπάρ­χει καμία απο­λύ­τως υπο­χώ­ρη­ση στα σωστά μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας του υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού. Είναι το ελά­χι­στο και το αυτο­νό­η­το που έπρε­πε ήδη να έχε­τε εξα­σφα­λί­σει» τονί­ζει η Ομοσπονδία.

Ανα­φέ­ρει συγκε­κρι­μέ­να σε ανα­κοί­νω­σή της:

«O EOΔΥ με υπη­ρε­σια­κό του έγγρα­φο στις 20/03, το οποίο αναρ­τή­θη­κε στην επί­ση­μη ιστο­σε­λί­δα του ΕΟΔΥ στις 21/03, εξέ­δω­σε οδη­γί­ες “για τη χρή­ση του εξο­πλι­σμού ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας για COVID-19 σε περί­πτω­ση ελλείψεων”.

Οι οδη­γί­ες δεν έχουν προ­λη­πτι­κό χαρα­κτή­ρα. Είναι ομο­λο­γία των ελλεί­ψε­ων σε μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας των υγειο­νο­μι­κών, παρά τις αντί­θε­τες δια­βε­βαιώ­σεις της ηγε­σί­ας του υπουρ­γεί­ου Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ θεω­ρεί τελεί­ως απα­ρά­δε­κτες τις “οδη­γί­ες” από τον ΕΟΔΥ. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι προ­τεί­νε­ται “αντί γαντιών, η εφαρ­μο­γή της υγιει­νής των χεριών και η χρή­ση αλκο­ο­λού­χου αντι­ση­πτι­κού μετά από κάθε επα­φή με ασθενή”.

Με αυτόν τον τρόπο:

- Εκτί­θε­ται σε μεγά­λο κίν­δυ­νο το ιατρι­κό, νοση­λευ­τι­κό και λοι­πό υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό με ενδε­χό­με­νο να ασθε­νεί και να βγαί­νει εκτός μάχης, τη στιγ­μή μάλι­στα που οι ελλεί­ψεις προ­σω­πι­κού παρα­μέ­νουν τραγικές.

- Αυξά­νε­ται ο κίν­δυ­νος ενδο­νο­σο­κο­μεια­κής διασποράς.

Απαι­τού­με να μην υπάρ­χει καμία απο­λύ­τως υπο­χώ­ρη­ση στα σωστά μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας του υγειο­νο­μι­κού προσωπικού.

Στην παρού­σα φάση όπου παρα­τη­ρεί­ται δια­σπο­ρά του ιού στην κοι­νό­τη­τα και τα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα λοί­μω­ξης με το νέο κορο­νο­ϊό στους υγειο­νο­μι­κούς αυξά­νο­νται κάθε μέρα που περ­νά­ει, ο εφο­δια­σμός με τον ανα­γκαίο εξο­πλι­σμό μέσων ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας είναι κρί­σι­μο ζήτημα.

Είναι το ελά­χι­στο και το αυτο­νό­η­το που έπρε­πε ήδη να έχε­τε εξασφαλίσει».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο