Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΕΝΓΕ: Γιατροί υπάρχουν, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να τους προσλάβει

Η κυβέρ­νη­ση να στα­μα­τή­σει τα ψέμα­τα και τα επι­κοι­νω­νια­κά πυρο­τε­χνή­μα­τα και να υλο­ποι­ή­σει το αίτη­μα που έχει δια­τυ­πώ­σει η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας (ΟΕΝΓΕ) για μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μων επι­με­λη­τών στο ΕΣΥ, τονί­ζει η Ομοσπονδία.

Σε ανα­κοί­νω­σή της σημειώνει:

«Από καταγ­γε­λί­ες συνα­δέλ­φων καταρ­ρί­πτε­ται πανη­γυ­ρι­κά το προ­πα­γαν­δι­στι­κό επι­χεί­ρη­μα πως δήθεν “δεν βρί­σκει για­τρούς να προσλάβει”.

Χρειά­στη­κε η παρέμ­βα­ση της ΟΕΝΓΕ για να προ­χω­ρή­σει η δια­δι­κα­σία προ­σλή­ψε­ων μόνι­μων για­τρών στην 1η ΥΠΕ, για θέσεις που είχαν προ­κη­ρυ­χθεί πριν από 2 ολό­κλη­ρα χρό­νια και η οποία δια­κό­πη­κε με άνω­θεν εντο­λές στο στά­διο της προ­φο­ρι­κής συνέντευξης.

Από τις επί­ση­μες ηλε­κτρο­νι­κές πλατ­φόρ­μες συμ­βου­λί­ων επι­λο­γής επι­με­λη­τών των ΥΠΕ, προ­κύ­πτει πως οι συνά­δελ­φοι που θέλουν να προ­σλη­φθούν ως επι­με­λη­τές στο ΕΣΥ είναι πάρα πολ­λοί (π.χ. ενδει­κτι­κά μόνο στο Ιππο­κρά­τειο Νοσο­κο­μείο Αθή­νας για 1 θέση Επιμ. Β’ Παθο­λό­γου οι υπο­ψή­φιοι είναι 38 και για 1 θέση Επιμ. Β’ Αναι­σθη­σιο­λό­γου οι υπο­ψή­φιοι είναι 21).

Από την ΜΕΘ του Νοσο­κο­μεί­ου Χανί­ων μετα­κι­νεί­ται ανα­γκα­στι­κά για­τρός εντα­τι­κο­λό­γος προς άλλο τμή­μα εκτός ΜΕΘ, ενώ ήδη από την ίδια ΜΕΘ έχει μετα­κι­νη­θεί άλλος ένας για­τρός προς άλλο νοσοκομείο.

Απαι­τού­με για μία ακό­μη φορά από την κυβέρ­νη­ση να στα­μα­τή­σει τα ψέμα­τα, τα επι­κοι­νω­νια­κά πυρο­τε­χνή­μα­τα και τους στρου­θο­κα­μη­λι­σμούς και να υλο­ποι­ή­σει επι­τέ­λους το αίτη­μα που έχει δια­τυ­πώ­σει η ΟΕΝΓΕ ήδη από τον Μάρ­τιο του 2020 για μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μων Επι­με­λη­τών στο ΕΣΥ, μόνο με έλεγ­χο των τυπι­κών τους προ­σό­ντων και για μονι­μο­ποί­η­ση του επι­κου­ρι­κού υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο