Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΕΝΓΕ: Είναι απαράδεκτο ο Πρωθυπουργός της χώρας να παραπληροφορεί τόσο αδίστακτα τον ελληνικό λαό

Σε ανα­κοί­νω­σή της η Ομο­σπον­δία Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών απο­κα­λύ­πτει το ψέμα του πρω­θυ­πουρ­γού στη χτε­σι­νο­βρα­δι­νή του συνέ­ντευ­ξη, όπου ισχυ­ρί­στη­κε ότι  «δεν υπάρ­χουν πολί­τες που χρειά­ζο­νται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν»

«Ειπώ­θη­καν ψέμα­τα που ντρά­πη­καν και τα ίδια, μιας και δεν ντρέ­πο­νταν τα στό­μα­τα που τα ‘λεγαν.»
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ

Χθες σε ζωντα­νή τηλε­ο­πτι­κή του συνέ­ντευ­ξη, ο Πρω­θυ­πουρ­γός κ. Μητσο­τά­κης δήλω­σε μετα­ξύ άλλων (σύμ­φω­να με τον σχε­τι­κό υπό­τι­τλο του ίδιου του κανα­λιού) «δεν υπάρ­χουν πολί­τες που χρειά­ζο­νται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν».

Λίγο πριν την τηλε­ο­πτι­κή συνέ­ντευ­ξη, χθες το βρά­δυ 7/4/21, στην επί­ση­μη λίστα ανα­μο­νής για δια­κο­μι­δή σε ΜΕΘ υπήρ­χαν στα νοσο­κο­μεία της Αττι­κής και των γύρω περιο­χών 113 βαρέ­ως πάσχο­ντες δια­σω­λη­νω­μέ­νοι εκτός ΜΕΘ. Οι 82 από αυτούς ασθε­νείς πάσχο­ντες από Covid – 19, εκ των οποί­ων οι 37 περι­μέ­νουν δια­σω­λη­νω­μέ­νοι εκτός ΜΕΘ σε κοι­νούς θαλά­μους και πρό­χει­ρους ανα­πνευ­στή­ρες, για χρο­νι­κό διά­στη­μα τριών ημε­ρών και πάνω.

Αυτή άλλω­στε είναι η καθη­με­ρι­νή εικό­να όλες τις τελευ­ταί­ες εβδο­μά­δες. Είναι απα­ρά­δε­κτο ο ίδιος ο Πρω­θυ­πουρ­γός της χώρας να παρα­πλη­ρο­φο­ρεί τόσο αδί­στα­κτα τον ελλη­νι­κό λαό.

Η κυβέρ­νη­ση έστω και τώρα πρέ­πει να ανα­λο­γι­στεί τις τερά­στιες ευθύ­νες της, να αφή­σει τα επι­κοι­νω­νια­κά πυρο­τε­χνή­μα­τα και να αντα­πο­κρι­θεί στα αιτή­μα­τα που έχει δια­τυ­πώ­σει η ΟΕΝΓΕ εδώ και πολ­λούς μήνες για άνευ όρων επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών θερα­πευ­τη­ρί­ων και για ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας με μόνι­μες προ­σλή­ψεις, εξο­πλι­σμό και υποδομές.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο