Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΕΝΓΕ: Οι συστάσεις για τον κοροναϊό δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς

Η ΟΕΝΓΕ εκφρά­ζει τον έντο­νο προ­βλη­μα­τι­σμό της για δημό­σιες δηλώ­σεις κάποιων για­τρών που με απα­ρά­δε­κτο τρό­πο υπο­τάσ­σουν την επι­στη­μο­νι­κή αλή­θεια στις προ­σω­πι­κές θρη­σκευ­τι­κές τους πεποι­θή­σεις, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας έτσι αδό­κι­μα τους επι­στη­μο­νι­κούς τους τίτλους για να παρα­πλη­ρο­φο­ρούν την κοι­νή γνώ­μη για σοβα­ρά θέμα­τα δημό­σιας υγείας.

Όπως έχει ήδη τονι­στεί, η μετά­δο­ση των τρε­χου­σών επο­χι­κών ιώσε­ων ανα­πνευ­στι­κού (κορο­νοϊ­ού και γρί­πης) γίνε­ται με στα­γο­νί­δια που εκπέ­μπο­νται από την στο­μα­το­φα­ρυγ­γι­κή κοι­λό­τη­τα και την μύτη πασχό­ντων. Γι’ αυτό συνι­στώ­νται τα ανα­γκαία προ­φυ­λα­κτι­κά μέτρα. Οι συστά­σεις αυτές φυσι­κά και δεν περι­λαμ­βά­νουν εξαι­ρέ­σεις για λόγους θρη­σκευ­τι­κούς, μυστη­ρια­κούς ή μεταφυσικούς.

Είναι απα­ρά­δε­κτο να σιω­πούν για τέτοιες αντιε­πι­στη­μο­νι­κές δηλώ­σεις τόσο η ηγε­σία του αρμό­διου κρα­τι­κού οργα­νι­σμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγε­σία του Πανελ­λή­νιου Ιατρι­κού Συλ­λό­γου (ΠΙΣ).

Οι νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί της χώρας είμα­στε στην πρώ­τη γραμ­μή υπε­ρά­σπι­σης της υγεί­ας του λαού και σε ότι αφο­ρά την άσκη­ση της ιατρι­κής και σε ότι αφο­ρά την αγω­νι­στι­κή διεκ­δί­κη­ση απο­κλει­στι­κά δημό­σιας, απο­λύ­τως δωρε­άν, καθο­λι­κής, ισό­τι­μης περίθαλψης.

Θα είμα­στε και στην πρώ­τη γραμ­μή υπε­ρά­σπι­σης της επι­στη­μο­νι­κής αλή­θειας ενά­ντια στην μετα­φυ­σι­κή και στον κάθε προ­έ­λευ­σης σκοταδισμό.

ΟΕΝΓΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο