Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΕΝΓΕ: H διακομιδή του νεκρού Ζακ Κωστόπουλου, δεμένου με χειροπέδες στον “Ευαγγελισμό”, συνιστά περιύβριση νεκρού

«Ως νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί, αφιε­ρω­μέ­νοι στην καθη­με­ρι­νή μάχη για τη δια­σφά­λι­ση της ζωής και της υγεί­ας των ασθε­νών μας, απαι­τού­με την άμε­ση και πλή­ρη διε­ρεύ­νη­ση της υπό­θε­σης και την τιμω­ρία όλων των υπευ­θύ­νων», υπο­γραμ­μί­ζει η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας, με αφορ­μή την υπό­θε­ση του Ζακ Κωστό­που­λου.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο 33χρονος Ζαχα­ρί­ας (Ζακ) Κωστό­που­λος έχα­σε τη ζωή του μετά από επί­θε­ση και τον ξυλο­δαρ­μό του σε κοσμη­μα­το­πω­λείο στην Ομό­νοια.

Η ΟΕΝΓΕ, στην ανα­κοί­νω­σή της, ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Εδώ και αρκε­τές ημέ­ρες, παρα­κο­λου­θού­με με απο­τρο­πια­σμό την επι­χεί­ρη­ση συγκά­λυ­ψης των συν­θη­κών κάτω από τις οποί­ες έπε­σε θύμα άγριας επί­θε­σης, τόσο από πολί­τες, όσο και από αστυ­νο­μι­κούς, ο ακτι­βι­στής του ΛΟΑΤΚΙ Ζακ Κωστό­που­λος, ο οποί­ος και κατέ­λη­ξε πριν καν οδη­γη­θεί στο νοσο­κο­μείο “Ευαγ­γε­λι­σμός”.

Είναι επι­κίν­δυ­νη η προ­σπά­θεια αθώ­ω­σης και ενθάρ­ρυν­σης τέτοιων απα­ρά­δε­κτων πρα­κτι­κών στο όνο­μα δήθεν της “αυτο­ά­μυ­νας”, που προ­έρ­χε­ται κυρί­ως από διά­φο­ρα φασιστοειδή.

Η περί­πτω­ση αυτή δεν είναι η μόνη, είναι απο­λύ­τως εμβλη­μα­τι­κή της αντί­λη­ψης που χαρα­κτη­ρί­ζει τις κρα­τι­κές πολι­τι­κές για τους τοξι­κο­ε­ξαρ­τη­μέ­νους, τους ορο­θε­τι­κούς, όλους αυτούς που το ίδιο το σάπιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα περι­θω­ριο­ποιεί. Ακό­μα χει­ρό­τε­ρα, η απί­στευ­τη βιαιό­τη­τα με την οποία συμπε­ρι­φέ­ρο­νται οι αστυ­νο­μι­κοί σε έναν άνθρω­πο ημι­θα­νή, ίσως ήδη νεκρό, όχι μόνο απο­τε­λεί πρά­ξη βαρ­βα­ρό­τη­τας, αλλά απο­κα­λύ­πτει και τον προ­σα­να­το­λι­σμό της αστυ­νο­μί­ας στην κατα­στο­λή. Δεν πρό­κει­ται απλώς “για πρα­κτι­κές μεμο­νω­μέ­νων αστυ­νο­μι­κών”, όπως ισχυ­ρί­ζε­ται η κυβέρ­νη­ση στην προ­σπά­θειά της να δικαιολογηθεί.

Αλή­θεια, ποιο κρά­τος “δικαί­ου” ανέ­χε­ται τέτοια βαρβαρότητα;

H δια­κο­μι­δή του νεκρού πλέ­ον Ζακ Κωστό­που­λου, δεμέ­νου με χει­ρο­πέ­δες στο Νοσο­κο­μείο “Ευαγ­γε­λι­σμός”, συνι­στά χωρίς αμφι­βο­λία περι­ύ­βρι­ση νεκρού.

Ως Νοσο­κο­μεια­κοί Για­τροί, αφιε­ρω­μέ­νοι στην καθη­με­ρι­νή μάχη για τη δια­σφά­λι­ση της ζωής και της υγεί­ας των ασθε­νών μας, απαι­τού­με την άμε­ση και πλή­ρη διε­ρεύ­νη­ση της υπό­θε­σης και την τιμω­ρία όλων των υπευθύνων».

Ο κοσμη­μα­το­πώ­λης αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος – Ο έρπων φασι­σμός έλα­βε το μήνυμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο