Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Οι άνεργοι φταίνε που είναι άνεργοι»: Έχασε κανείς την ντροπή για να την βρει ο Κυρανάκης;

Είσαι άνερ­γος; Δεν βρί­σκεις δου­λειά; Εσύ φταις, που δεν ψάχνεις στο ίντερ­νετ και δεν κάθε­σαι να κάνεις μια σωστή δόμη­ση βιο­γρα­φι­κού, σύμ­φω­να με τον βου­λευ­τή της ΝΔ Κων­στα­ντί­νο Κυρανάκη.

Προ­σπα­θώ­ντας να συσκο­τί­σει τους πραγ­μα­τι­κούς λόγους αύξη­σης της ανερ­γί­ας και τις πολι­τι­κές που διαιω­νί­ζουν αυτήν την κατά­στα­ση, ο Κυρα­νά­κης απο­φά­σι­σε να ρίξει το φταί­ξι­μο στους… ίδιους τους ανέρ­γους οι οποί­οι «δεν ψάχνουν στο ίντερ­νετ». Πολύ βολι­κό, πράγ­μα­τι, για έναν κυβερ­νη­τι­κό βου­λευ­τή, ένα «παι­δί του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος», να ρίχνει το φταί­ξι­μο στον άνερ­γο και τον φτω­χό, επι­χει­ρώ­ντας έτσι να αθω­ώ­σει το σάπιο καπι­τα­λι­στι­κό σύστημα.

Όπως είπε ο 33χρονος βου­λευ­τής της ΝΔ, οι άνερ­γοι έχουν ευθύ­νη για την κατά­στα­σή τους, καθώς πολ­λοί από αυτούς «δεν ψάχνουν στο ίντερ­νετ για δου­λειά» και «δεν έχουν κάτσει να κάνουν σωστή δόμη­ση βιογραφικού».

«Πάρα πολ­λές φορές υπάρ­χουν νέα παι­διά, τα οποία πάνε από πολι­τι­κό γρα­φείο σε πολι­τι­κό γρα­φείο για να ψάξουν για δου­λειά αλλά δεν κάθο­νται να κάνουν μια σωστή δόμη­ση βιο­γρα­φι­κού για να μπο­ρέ­σουν να διεκ­δι­κή­σουν μια θέση στην αγο­ρά εργα­σί­ας» σημεί­ω­σε ο Κ. Κυρανάκης.

Ποιος είναι όμως ο Κυρα­νά­κης που τα εκστο­μί­ζει αυτά; Όπως ο ίδιος δηλώ­νει στο βιο­γρα­φι­κό του, μετα­ξύ άλλων, υπήρ­ξε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομι­κής, έκα­νε μετα­πτυ­χια­κές σπου­δές στο Αμε­ρι­κα­νι­κό Κολ­λέ­γιο Ελλά­δας, εργά­στη­κε για την.… ιστο­σε­λί­δα της καμπά­νιας του τ. πρό­ε­δρου της Κομι­σιόν Jean-Claude Juncker και το 2013 εξε­λέ­γη πρό­ε­δρος της Νεο­λαί­ας του ΕΛΚ. Εντω­με­τα­ξύ, το 2010 διε­τέ­λε­σε γραμ­μα­τέ­ας διε­θνών σχέ­σε­ων της ΟΝΝΕΔ.

Άρα­γε, να ξέρει ο βου­λευ­τής της ΝΔ — που ουδέ­πο­τε εξά­σκη­σε τη Νομι­κή — πως τα βγά­ζουν πέρα οι νέοι του σήμε­ρα; Να γνω­ρί­ζει για τις ελα­στι­κές μορ­φές εργα­σί­ας, την υπο­α­πα­σχό­λη­ση, τους εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ανα­σφά­λι­στους νέους που δου­λεύ­ουν για μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες, τους νέους και τις νέες που δου­λεύ­ουν χωρίς να πλη­ρώ­νο­νται, κλπ; Διό­τι όλα αυτά ήταν και είναι απο­τέ­λε­σμα της πολι­τι­κής που ασκεί το κόμ­μα του, η ΝΔ, καθώς και όλες οι προη­γού­με­νες αστι­κές κυβερνήσεις.

Αλλά — θα πει κανείς — ποιος έχα­σε τη ντρο­πή για να τη βρει ο Κυρα­νά­κης και οι ομοϊ­δε­ά­τες του…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο