Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι «αφανείς ήρωες» να γίνουν πρωταγωνιστές!

Καμπάνια της ΚΝΕ για τους νέους εργαζόμενους και ανέργους

Με σύν­θη­μα «Οι “αφα­νείς ήρω­ες” να γίνουν πρω­τα­γω­νι­στές!» η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας εγκαι­νιά­ζει πλα­τιά παρέμ­βα­ση — καμπά­νια για τους νέους εργα­ζό­με­νους και ανέρ­γους μέχρι το Σεπτέμ­βρη, επι­κε­ντρώ­νο­ντας στους εργα­ζό­με­νους από τους κλά­δους του Επι­σι­τι­σμού, των Τηλε­πι­κοι­νω­νιών και του Εμπο­ρί­ου, στους ανέρ­γους, στους νέους των προ­γραμ­μά­των του ΟΑΕΔ, στους πρα­κτι­κά­ριους σπου­δα­στές και φοιτητές.

ℹ️  Ηδη οργα­νώ­νο­νται εξορ­μή­σεις, περιο­δεί­ες, συσκέ­ψεις και εκδη­λώ­σεις σε όλη την Ελλά­δα, ενώ η ΚΝΕ έχει ετοι­μά­σει τα υλι­κά της καμπά­νιας και τα έχει αναρ­τή­σει στην ιστο­σε­λί­δα της www.kne.gr

Στην ανα­κοί­νω­σή της η ΚΝΕ επισημαίνει:

«Οι “αφα­νείς ήρω­ες” να γίνουν πρω­τα­γω­νι­στές! Δεν θα πλη­ρώ­σου­με ξανά την κρί­ση τους!
Οι “ήρω­ες” με τις μάσκες, που σώζουν ζωές, παρά τις τερά­στιες ελλεί­ψεις σε υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό, τεχνι­κά και ανα­λώ­σι­μα μέσα…
Οι “ήρω­ες” με τα τερά­στια απο­θέ­μα­τα δύνα­μης, που κρά­τη­σαν σε λει­τουρ­γία τα σού­περ μάρ­κετ, τις απο­θή­κες και τα logistics, παρά τους κιν­δύ­νους, λόγω της έλλει­ψης μέτρων υγιει­νής και ασφά­λειας, την εντα­τι­κο­ποί­η­ση και τις απει­λές της εργοδοσίας…
Οι “ήρω­ες” με τα μηχα­νά­κια, που δεν λογα­ριά­ζουν ήλιο και βρο­χή, τις περισ­σό­τε­ρες φορές ανασφάλιστοι!
Οι “ήρω­ες” με τις ποδιές, που δου­λεύ­ουν σε επι­σι­τι­στι­κά ή “take away”, τις περισ­σό­τε­ρες φορές με μισή ασφά­λι­ση και μισθούς πείνας…
Οι “ήρω­ες” με τα laptop, που ανα­γκά­στη­καν να βάλουν τα αφε­ντι­κά μέσα στο σπί­τι τους!
Οι “ήρω­ες” με ανα­στο­λή, που είναι “στο περί­με­νε”, ζουν στην αγω­νία και την ανασφάλεια…
Οι “αφα­νείς ήρω­ες” μας κρά­τη­σαν όρθιους!

Απο­δει­κνύ­ε­ται για ακό­μα μια φορά — και μέσα στην παν­δη­μία — ότι οι εργα­ζό­με­νοι είναι οι απα­ραί­τη­τοι, οι χρή­σι­μοι, οι “πρω­τα­γω­νι­στές” και όχι οι βιο­μή­χα­νοι, οι κλι­νι­κάρ­χες, οι μεγα­λέ­μπο­ροι, οι εφο­πλι­στές. Χωρίς τους εργα­ζό­με­νους, το λαό, “γρα­νά­ζι” δεν γυρνά…

Η “επόμενη μέρα” είναι εδώ

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ επι­διώ­κει την “επι­στρο­φή στην κανο­νι­κό­τη­τα”, δια­μορ­φώ­νο­ντας ένα νέο εργα­σια­κό τοπίο, ακό­μα πιο εχθρι­κό για τους εργα­ζό­με­νους, εφαρ­μό­ζο­ντας στο ακέ­ραιο τη γνω­στή συντα­γή: Από τη μία, στή­ρι­ξη της κερ­δο­φο­ρί­ας των μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τιών και, από την άλλη, επί­θε­ση στο εισό­δη­μα και τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων, βάζο­ντας σε κίν­δυ­νο ακό­μα και τη δημό­σια υγεία, τη ζωή του λαού και της νεολαίας.

  1. Είναι η “κανο­νι­κό­τη­τα” που συνε­χί­ζει να αφή­νει το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας με 30.000 κενά σε προ­σω­πι­κό, κλει­στές κλί­νες και ελά­χι­στες Μονά­δες Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας για τις ανά­γκες της χώρας, με ελλεί­ψεις σε ανα­λώ­σι­μα υλι­κά και εργα­στή­ρια, ράν­τζα στους δια­δρό­μους, η “κανο­νι­κό­τη­τα” που ανα­γκά­ζει τους ασθε­νείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
  2. Η “κανο­νι­κό­τη­τα” που σημαί­νει συμ­βά­σεις μηδε­νι­κών ωρών, ευέ­λι­κτης και εκ περι­τρο­πής εργα­σί­ας, κακο­πλη­ρω­μέ­νη και προ­σω­ρι­νή δου­λειά, με ενοι­κια­ζό­με­νους και εργο­λα­βι­κούς εργα­ζό­με­νους, δου­λειά την Κυρια­κή, απο­λύ­σεις, απου­σία μέτρων υγιει­νής και ασφά­λειας στους χώρους δου­λειάς, με απο­τέ­λε­σμα τα εργα­τι­κά ατυ­χή­μα­τα και οι επαγ­γελ­μα­τι­κές ασθέ­νειες να αυξά­νο­νται σε νέους ανθρώπους.

Γι’ αυτήν την “επα­νεκ­κί­νη­ση της οικο­νο­μί­ας” μιλά­ει η κυβέρ­νη­ση, φέρ­νο­ντας αντι­δρα­στι­κά νομο­σχέ­δια, που στη­ρί­ζουν με επι­δο­τή­σεις τους μεγά­λους ομί­λους και στέλ­νουν το λογα­ρια­σμό στους εργαζόμενους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συναι­νώ­ντας ουσια­στι­κά σ’ αυτήν την πολι­τι­κή, συνα­γω­νί­ζε­ται με την κυβέρ­νη­ση στο ποιος θα δώσει περισ­σό­τε­ρο κρα­τι­κό χρή­μα στις μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις, που σημαί­νει νέα βάρη και ανα­σφά­λεια για τους εργαζόμενους.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επι­δο­θεί σε έναν αγώ­να δρό­μου εξυ­πη­ρέ­τη­σης των λίγων και εξα­πά­τη­σης των πολ­λών. Κοι­νός παρο­νο­μα­στής τους είναι η φορο­α­συ­λία του κεφα­λαί­ου και η δια­τή­ρη­ση όλων των μνη­μο­νια­κών νόμων, που ενι­σχύ­ουν την ευε­λι­ξία στις εργα­σια­κές σχέ­σεις, την επί­θε­ση στο εισό­δη­μα, τη φορο­λη­στεία του λαού.

Καπιταλισμός σημαίνει κρίσεις, πόλεμοι, βαρβαρότητα!

Ο κορο­νο­ϊ­ός επέ­δρα­σε ως κατα­λύ­της και επι­τά­χυ­νε το ξέσπα­σμα μιας νέας καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μι­κής κρί­σης ξανά, μετά από ένα διά­λειμ­μα 2 χρό­νων αστα­θούς οικο­νο­μι­κής ανά­πτυ­ξης. Αλλω­στε, τα σημά­δια ήταν ορα­τά και πριν από τον κορο­νο­ϊό, όπως επι­βε­βαί­ω­ναν και οι ανα­λύ­σεις των οικο­νο­μι­κών επι­τε­λεί­ων των ίδιων των καπιταλιστών.

Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!

  1. Κανέ­νας εργα­ζό­με­νος χωρίς εισόδημα!
  2. Να πλη­ρώ­σουν το κρά­τος και η εργοδοσία!
  3. Κανέ­νας άνερ­γος χωρίς επί­δο­μα ανεργίας!
  4. Κανέ­νας νέος να μην απο­δε­χτεί την ανα­σφά­λεια, τις ουρές του ΟΑΕΔ, το “έτσι είναι τα πράγ­μα­τα, τι να κάνουμε”.
  5. Δυνα­μώ­νου­με την οργά­νω­ση και τον αγώ­να μέσα από τα Σωμα­τεία μας!

Από θεα­τές της βαρ­βα­ρό­τη­τας έχου­με τη δύνα­μη να γίνου­με πρω­τα­γω­νι­στές της ανα­τρο­πής της!

Μένουμε δυνατοί!
Περνάμε στην αντεπίθεση!

To σύν­θη­μα του ΚΚΕΜένου­με δυνα­τοί — Διεκ­δι­κού­με μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων”, η Πρω­το­μα­γιά­τι­κη συγκέ­ντρω­ση του ΠΑΜΕ και η “οργα­νω­μέ­νη απει­θαρ­χία” που κατα­γρά­φτη­κε απέ­να­ντι σε κυβέρ­νη­ση και μεγα­λο­ερ­γο­δο­σία την περί­ο­δο της καρα­ντί­νας, απο­τε­λούν πολύ­τι­μη παρα­κα­τα­θή­κη και ταυ­τό­χρο­να προει­δο­ποί­η­ση ότι οι εργα­ζό­με­νοι, οι νέοι δεν θα κάτσουν με σταυ­ρω­μέ­να χέρια απέ­να­ντι στην ισο­πέ­δω­ση της ζωής και των δικαιω­μά­των τους!

Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός, η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα!

Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που ζού­με δεν συμ­βα­δί­ζει με την κοι­νω­νι­κή εξέ­λι­ξη, με τη δυνα­τό­τη­τα που υπάρ­χει σήμε­ρα να καλυ­φθούν οι πολύ­πλευ­ρες ανά­γκες του λαού και της νεολαίας.

Σήμε­ρα υπάρ­χει υψη­λού επι­πέ­δου επι­στη­μο­νι­κό και εργα­τι­κό δυνα­μι­κό που μπο­ρεί να εξα­σφα­λί­σει τη σύγ­χρο­νη εφαρ­μο­γή της επι­στή­μης και της τεχνο­λο­γί­ας για την κάλυ­ψη των ανα­γκών του λαού. Για παρά­δειγ­μα, θα μπο­ρού­σε να προ­χω­ρή­σει η γρή­γο­ρη ανα­κά­λυ­ψη του εμβο­λί­ου για τον νέο κορο­νο­ϊό, αν η επι­στη­μο­νι­κή κοι­νό­τη­τα παγκο­σμί­ως ενω­νό­ταν για την επί­τευ­ξη αυτού του σκο­πού και δεν δια­χω­ρι­ζό­ταν ανά­με­σα στα μονο­πώ­λια του Φαρ­μά­κου που βλέ­πουν το εμβό­λιο ως ένα ακό­μα πεδίο κερδοφορίας.

Σήμε­ρα, τα επι­τεύγ­μα­τα της 4ης βιο­μη­χα­νι­κής επα­νά­στα­σης, της ψηφια­κής οικο­νο­μί­ας, της ρομπο­τι­κής μπο­ρούν να αξιο­ποι­η­θούν για τη μεί­ω­ση του ημε­ρή­σιου χρό­νου εργα­σί­ας και την εξα­σφά­λι­ση περισ­σό­τε­ρου και πιο ποιο­τι­κού ελεύ­θε­ρου χρό­νου. Η τηλερ­γα­σία, για παρά­δειγ­μα, θα μπο­ρού­σε να αξιο­ποι­η­θεί για τη διευ­κό­λυν­ση, την καλύ­τε­ρη και πιο άμε­ση συνερ­γα­σία ανά την υφή­λιο και όχι για την εντα­τι­κο­ποί­η­ση της εργασίας.

Σήμε­ρα, μπο­ρεί να εξα­σφα­λι­στούν υψη­λό βιο­τι­κό επί­πε­δο για το λαό, στή­ρι­ξη των νέων ζευ­γα­ριών και οικο­γε­νειών, πραγ­μα­τι­κή προ­στα­σία της μητρό­τη­τας, σύγ­χρο­νη κατοι­κία, υψη­λού επι­πέ­δου Υγεία και Παι­δεία, δωρε­άν για το λαό, προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος, δωρε­άν πρό­σβα­ση στον Αθλη­τι­σμό, στον Πολι­τι­σμό, στις δια­κο­πές και την αναψυχή.

Ολες αυτές οι δυνα­τό­τη­τες, όμως, αξιο­ποιού­νται από τους καπι­τα­λι­στές ως πεδία κερ­δο­φο­ρί­ας και εκμε­τάλ­λευ­σης, με απο­τέ­λε­σμα οι νέοι να ζού­με χει­ρό­τε­ρα από τους γονείς και τους παπ­πού­δες μας. Η εξου­σία της εργα­τι­κής τάξης, ο σοσια­λι­σμός, απε­λευ­θε­ρώ­νει τον εργα­ζό­με­νο λαό από τα δεσμά της εκμε­τάλ­λευ­σης, μπο­ρεί να διώ­ξει ανε­πι­στρε­πτί τους όρους που μας οδη­γούν από κρί­ση σε κρί­ση, να ζού­με συνε­χώς στην αγω­νία και την ανα­σφά­λεια. Στο σοσια­λι­σμό ο λαός και η νεο­λαία θα μπο­ρέ­σου­με να “ανα­πνεύ­σου­με”…

Δυναμώνουμε την ΚΝΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς

Δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να που είναι φτιαγ­μέ­νος με:

  • ΓΝΩΣΗ ότι αυτός ο κόσμος μπο­ρεί να αλλά­ξει και θα αλλάξει.
  • ΘΕΛΗΣΗ για­τί οι αξί­ες και τα ιδα­νι­κά για τη ζωή μας είναι πιο ψηλά από τα τεί­χη αυτού του συστή­μα­τος, είναι πιο όμορ­φα από αυτά που ζούμε.
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ για να πολ­λα­πλα­σιά­σου­με τη δύνα­μή μας, για­τί το πρό­βλη­μα του ενός είναι πρό­βλη­μα όλων μας, για να βγει ο λαός νικητής!
  • ΑΝΤΟΧΗ στις δυσκο­λί­ες που αντι­με­τω­πί­ζει ο καθέ­νας, που σημαί­νει ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη αλλη­λεγ­γύη, κοι­νή δρά­ση. Κάνου­με πρά­ξη το σύν­θη­μα “κανέ­νας μόνος του”.
  • ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στη δύνα­μή μας. Οι εργα­ζό­με­νοι με ενό­τη­τα, οργά­νω­ση και απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα μπο­ρού­με να αλλά­ξου­με τη ρότα των πραγ­μά­των με ισχυ­ρό ΚΚΕ και ΚΝΕ σε όλους τους χώρους δου­λειάς και γειτονιές.

Με το ΚΚΕ για την ανατροπή!
Οργανώσου στην ΚΝΕ!
Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο