Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι βραβεύσεις του 8ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Δημήτριος Βικέλας»

Έπε­σε το Σάβ­βα­το 3/11 η αυλαία για τον 8ο Πανελ­λή­νιο Λογο­τε­χνι­κό Δια­γω­νι­σμό Ποι­ή­μα­τος και Διη­γή­μα­τος “Δημή­τριος Βικέ­λας” στη Βέροια, με την απο­νο­μή των βρα­βεί­ων και των επαί­νων στην Αντω­νιά­δεια Στέ­γη Γραμ­μά­των και Τεχνών της πόλης.

Συν­διορ­γα­νω­τές του Δια­γω­νι­σμού ο Σύν­δε­σμος Φιλο­λό­γων Ημα­θί­ας και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας. Στον δια­γω­νι­σμό υπήρ­χαν συνο­λι­κά 399 συμ­με­το­χές (258 στην ποί­η­ση και 141 στο Διή­γη­μα) από την Ελλά­δα και το Εξωτερικό.

1

Αντώ­νης Φωστιέ­ρης – ποιητής

Δημή­τρης Κοσμό­που­λος, ποι­η­τής, δοκι­μιο­γρά­φος, διευ­θυ­ντής του περιο­δι­κού Νέα Ευθύνη.

Μιχά­λης Γκα­νάς – ποιητής

Μιχά­λης Μπα­κο­γιάν­νης – καθη­γη­τής λογο­τε­χνί­ας στο ΑΠΘ

Παντε­λής Τσα­λου­χί­δης – φιλό­λο­γος, μέλος του ΔΣ του Συν­δέ­σμου φιλο­λό­γων Ν. Ημαθίας

Σοφία Νικο­λα­ΐ­δου – φιλό­λο­γος, συγγραφέας

Στους παρευ­ρι­σκό­με­νους χαι­ρε­τι­σμούς απηύ­θυ­ναν η Πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Φιλο­λό­γων Ημα­θί­ας Ευγε­νία Καβαλ­λά­ρη και ο Πρό­ε­δρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Λεω­νί­δας Ακριβόπουλος.

Ο ποι­η­τής Αντώ­νης Φωστιέ­ρης μίλη­σε για τις μέχρι τώρα συμ­με­το­χές του στην Επι­τρο­πή, για το πλή­θος των δια­γω­νι­ζο­μέ­νων, 258 νέοι ποι­η­τές φέτος, αλλά και για την ίδια την ποί­η­ση που έχει ανα­χθεί μέσα από πολ­λα­πλούς πανελ­λή­νιους δια­γω­νι­σμούς σε μια… «λαϊ­κή τέχνη».

Ο φιλό­λο­γος και κρι­τι­κός Παντε­λής Τσα­λου­χί­δης δια­πί­στω­σε μιλώ­ντας για το διή­γη­μα πως οι συμ­με­το­χές φέτος είχαν ένα υψη­λό­τε­ρο επί­πε­δο από άλλες χρο­νιές, με έντο­νη όμως εσω­στρέ­φεια και έλλει­ψη κοι­νω­νι­κού προβληματισμού.

Μετά την απο­νο­μή των βρα­βεί­ων και των επαί­νων η βρα­διά έκλει­σε με τρα­γού­δια σε στί­χους Μάνου Ελευ­θε­ρί­ου από το Μου­σι­κό Σχο­λείο Βέροιας, αφού ήταν αφιε­ρω­μέ­νη σ’ αυτόν.

vraveia poiisi vraveia poiisi1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο