Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι «Γυναίκες» της Γαλάτειας Καζαντζάκη στο Θέατρο «Φούρνος»

Για δύο παρα­στά­σεις, στις 24 και 31 Γενά­ρη, στις 22.30ανεβαίνουν στο Θέα­τρο «Φούρνος»(Μαυρομιχάλη 168, Αθή­να) οι «Γυναίκες»της Γαλά­τειας Καζαν­τζά­κη από έναν νέο θία­σο. Το συγκε­κρι­μέ­νο έργο γρά­φτη­κε το 1933 και μετα­φέ­ρε­ται για πρώ­τη φορά στη θεα­τρι­κή σκηνή.
Σημειώ­νουν οι συντε­λε­στές σχε­τι­κά με το έργο: «Πέντε γυναί­κες, πέντε αδερ­φές, συνο­μι­λούν, συγκρού­ο­νται, μοι­ρά­ζο­νται, αλλη­λε­πι­δρούν. Γυναί­κες της δεκα­ε­τί­ας του ’30 επι­κοι­νω­νούν και ζωντα­νεύ­ουν μπρο­στά μας, φέρ­νο­ντάς μας κοντά σε μια άλλη επο­χή αλλά και πιο κοντά στη σημε­ρι­νή. Πέντε γυναί­κες με δια­φο­ρε­τι­κή κοι­νω­νι­κή εξέ­λι­ξη η καθε­μιά, παρά την κοι­νή τους προ­έ­λευ­ση, φανε­ρώ­νουν μια γκά­μα αντι­λή­ψε­ων, αξια­κών συστη­μά­των και τρό­που ζωής που εκφρά­ζε­ται μέχρι σήμερα.

Τι είναι αυτό που τις εγκλω­βί­ζει, πώς σκέ­φτε­ται τελι­κά μια γυναί­κα, πώς νιώ­θει, πώς αντι­δρά; Πώς αντι­με­τω­πί­ζει τον έρω­τα και τον γάμο; Είναι στη φύση της να λει­τουρ­γεί έτσι; Ποια η διέ­ξο­δος; Ολες αυτές οι απο­ρί­ες για την πραγ­μα­τι­κή φύση της γυναί­κας δεν αφο­ρούν το ένα από τα δύο φύλα, αλλά τον άνθρω­πο που γίνε­ται αντι­κεί­με­νο εκμε­τάλ­λευ­σης της κοι­νω­νί­ας. Ο λόγος της Γαλά­τειας Καζαν­τζά­κη, διεισ­δυ­τι­κός και επί­και­ρος όσο ποτέ, αξί­ζει να ακουστεί».

Η ταυ­τό­τη­τα της παρά­στα­σης: Σκη­νο­θε­σία: Πέρης Μιχαη­λί­δης. Βοη­θός Σκη­νο­θέ­τη: Ελε­άν­να Γρη­γο­ρί­ου. Ενδυ­μα­το­λό­γος: Δέσποι­να Χει­μώ­να. Μου­σι­κή επι­μέ­λεια: Ελσα Στουρ­νά­ρα, Βασι­λι­κή Σαραντοπούλου.

Παί­ζουν: Δήμη­τρα Μπά­σιου, Βασι­λι­κή Σαρα­ντο­πού­λου, Κατε­ρί­να Σού­λη, Βιβή Τάγα­ρη, Δώρα Χάγιου. Συμ­με­τέ­χει η μου­σι­κός Ελσα Στουρ­νά­ρα με το ακορ­ντε­όν της.

Η είσο­δος είναι ελεύ­θε­ρη με προ­αι­ρε­τι­κή συνεισφορά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο