Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Οι διευθυντές των Μy Market με το χαμόγελο των 300€, ξαναχτυπούν!»

«Οι διευ­θυ­ντές των Μy Market με το χαμό­γε­λο των 300€, ξανα­χτυ­πούν!», ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η Πανελ­λα­δι­κή Γραμ­μα­τεία Εμπο­ρί­ου και Υπη­ρε­σιών του ΠΑΜΕ. Συγκε­κρι­μέ­να, τονίζει:

«Συνά­δελ­φοι εργα­ζό­με­νοι στα MyMarket,

Σας ενη­με­ρώ­νου­με ότι επι­χει­ρη­σια­κό σας “σωμα­τείο” κάνει εκλο­γές χθες και σήμε­ρα στο ξενο­δο­χείο Oscar στο κέντρο της Αθή­νας. Ένας μηχα­νι­σμός της εργο­δο­σί­ας που δεν έχει κάνει ποτέ παρέμ­βα­ση για οποιο­δή­πο­τε εργα­τι­κό ζήτη­μα, δεν έχει εμφα­νι­στεί σε μια απερ­γία, σε μια κινη­το­ποί­η­ση, δεν έχει δώσει ποτέ και που­θε­νά το πιο απλό στίγ­μα, την πιο απλή συλ­λο­γι­κή παρου­σία. Ένα “σωμα­τείο” φάντα­σμα που υπάρ­χει απλά και μόνο για να υπο­γρά­φει την “εργα­σια­κή ειρή­νη” με την επι­χεί­ρη­ση και παράλ­λη­λα να δια­μορ­φώ­νει συν­δι­κα­λι­στι­κούς συσχετισμούς.

Αυτός ο μηχα­νι­σμός βρέ­θη­κε ξαφ­νι­κά να κάνει εκλο­γές με τις γνω­στές, απα­ράλ­λα­χτες δια­δι­κα­σί­ες, με όλο το διευ­θυ­ντι­κό μηχα­νι­σμό και τα ίδια “εργα­λεία” που συμ­με­τεί­χαν και στον αντί­στοι­χο κλα­δι­κό μηχα­νι­σμό των τρο­φί­μων των supermarket. Ξέρου­με ακρι­βώς το πώς λει­τουρ­γούν, που απευ­θύν­θη­καν και με ποιον τρό­πο. Άλλω­στε οι σχέ­σεις της επι­χεί­ρη­σης και των διευ­θυ­ντών της με συν­δι­κα­λι­στές έχουν απο­τυ­πω­θεί στην ανοι­χτή στή­ρι­ξη συγκε­κρι­μέ­νης ομάδας/παράταξης.

Χθες και σήμε­ρα βρε­θή­κα­με στα κατα­στή­μα­τα της επι­χεί­ρη­σης. Συνα­ντή­σα­με την ίδια ακρι­βώς εικό­να που αντι­με­τω­πί­σα­με και στα κατα­στή­μα­τα του “ΑΒ Βασι­λό­που­λος” με το αντί­στοι­χο επι­χει­ρη­σια­κό “σωμα­τείο”. Κανείς δεν ξέρει τίπο­τα, κανείς δε γνω­ρί­ζει τη δρά­ση του, κανείς δεν έχει ενη­με­ρω­θεί για εκλογές.

Συνε­χί­ζουν να υπο­τι­μούν τους εργα­ζό­με­νους, κάνο­ντας τα ίδια παι­χνί­δια πίσω από την πλά­τη τους, εμφα­νί­ζο­ντας ξαφ­νι­κά 500 συν­δι­κα­λι­σμέ­νους από την εν λόγω επι­χεί­ρη­ση να ψηφί­ζουν σε πλή­ρως ελεγ­χό­με­νες δια­δι­κα­σί­ες, σε μία κατ’ όνο­μα συν­δι­κα­λι­στι­κή οργάνωση.

Θυμί­ζου­με σε όλους τους εργα­ζό­με­νους πως ο διευ­θυ­ντι­κός μηχα­νι­σμός της συγκε­κρι­μέ­νης επι­χεί­ρη­σης βρέ­θη­κε συν­δι­κα­λι­σμέ­νος και απαι­τού­σε να χαμο­γε­λούν οι εργα­ζό­με­νοι επει­δή παίρ­νουν 300 ευρώ.

Τέτοιο εργα­τι­κό-συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα θέλουν!

Έτσι δια­μορ­φώ­νουν συσχετισμούς!

Σε ένα μήνα περί­που θα υπάρ­χει εκ νέου το συνέ­δριο της ΟΙΥΕ! Θα επι­χει­ρή­σουν όλοι μαζί και από κοι­νού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ) να φέρουν τέτοια σωμα­τεία στις γραμ­μές μας, μαζί με ΜΑΤ, ασφα­λί­τες, μπρά­βους και με όσα ανταλ­λάγ­μα­τα έχουν πάρει από τη νέα κυβέρνηση.

Όλοι αυτοί σήμε­ρα μιλούν τάχα για δημο­κρα­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες, για ακη­δε­μό­νευ­τα σωμα­τεία και για ανε­ξάρ­τη­το συν­δι­κα­λι­σμό. Είναι αυτοί που το καλο­καί­ρι έκα­ναν το κτί­ριο της ΓΣΕΕ εκλο­γι­κό κέντρο της κυβέρ­νη­σης, που φέρ­νουν την εργο­δο­σία με φυσι­κή παρου­σία μέσα στις γραμ­μές μας, που έχουν στρώ­σει το έδα­φος για τις νέες νομο­θε­τι­κές παρεμ­βά­σεις του κρά­τους στις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις και τη συλ­λο­γι­κή δράση.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους σε κάθε χώρο δου­λειάς που συμ­με­τέ­χει ενερ­γά, με τη θέλη­ση του στις ζωντα­νές-συλ­λο­γι­κές δια­δι­κα­σί­ες των σωμα­τεί­ων, να απο­τρέ­ψει την προ­σπά­θεια της εισό­δου της εργο­δο­σί­ας και του κρά­τους στις γραμ­μές μας.

Σωμα­τεία εργα­τών όχι της κυβέρ­νη­σης και των εργοδοτών!

Έξω από τα σωμα­τεία η εργοδοσία».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο