Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι Εκκλησίες της Στοκχόλμης πρέπει να περιορίσουν το χτύπημα της καμπάνας. Ενοχλούν τους γείτονες!

Σε πολ­λές εκκλη­σί­ες στην Στοκ­χόλ­μη, έχουν σιγή­σει οι καμπά­νες για ορι­σμέ­νες ώρες μετά από καταγ­γε­λί­ες των γειτόνων.

«Είμαι έκπλη­κτη. Έχω αρρω­στή­σει από την ανα­στά­τω­ση. Πρέ­πει στα σοβα­ρά να σκε­φτούν αυτοί οι άνθρω­ποι αν θέλουν να μεί­νουν στην γει­το­νιά. Πως είναι δυνα­τόν οι Υπη­ρε­σί­ες να εγκρί­νουν αυτές τις προ­σφυ­γές » δηλώ­νει αγα­να­κτι­σμέ­νη η νεω­κό­ρος Cathrine Richette της εκκλη­σί­ας της Αγί­ας Μαρί­ας της Μαγδα­λη­νής, στο περιο­δι­κό «Σπί­τι & ενοί­κιο» στις 21 Σεπτεμ­βρί­ου 2018.

Στην Στοκ­χόλ­μη ήδη σε τρεις εκκλη­σί­ες έχει επι­βλη­θεί σιγή της καμπά­νας μετά από προ­σφυ­γή των γει­τό­νων στο Τμή­μα Περι­βάλ­λο­ντος της πόλης. Σε άλλες δύο εκδι­κά­ζε­ται η προ­σφυ­γή κατοί­κων που μένουν κοντά στις εκκλη­σί­ες και ενοχλούνται.

Πάνω από όλα, είναι το χτύ­πη­μα της καμπά­νας που ενη­με­ρώ­νει για την ώρα κατά τη διάρ­κεια της νύχτας, το οποίο φαί­νε­ται να έχει ενο­χλή­σει αρκε­τούς γεί­το­νες και μετά από έρευ­να στο νεκρο­τα­φείο της Μαρί­ας της Μαγδα­λη­νής, το τμή­μα Προ­στα­σί­ας Περι­βάλ­λο­ντος απαι­τεί να ληφθούν μέτρα από την διοί­κη­σή του Εκκλη­σια­στι­κού Συμ­βου­λί­ου της Ενορίας.

“Το ότι χτυ­πούν οι καμπά­νες της εκκλη­σί­ας είναι μια παρά­δο­ση που χρο­νο­λο­γεί­ται από το 1600”, επι­ση­μαί­νει η αιδε­σι­μό­τα­τη στην εκκλη­σία Μαρία Μαγδα­λη­νή Annika Almström στο ίδιο περιοδικό.

Στην έφε­σή της στο Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της Νομαρ­χί­ας, αναφέρει:

«Δεδο­μέ­νου ότι η εκκλη­σία προ­ϋ­πήρ­χε στην περιο­χή για πολύ περισ­σό­τε­ρο χρό­νο από σχε­δόν όλα τα άλλα κτή­ρια, πιστεύ­ου­με ότι είναι προ­φα­νές ότι κάποιος δεν μπο­ρεί να επι­βά­λει περιο­ρι­σμούς σχε­τι­κά με το χτύ­πη­μα της καμπά­νας όταν τα γύρω κτί­ρια έχουν κακή ηχομόνωση.»

Να φύγουν από την περιο­χή, ζητά η νεω­κό­ρος, να φτιά­ξουν καλύ­τε­ρη ηχο­μό­νω­ση η εφη­μέ­ριος. Το τμή­μα Περι­βάλ­λο­ντος επι­μέ­νει. Η τελι­κή από­φα­ση στο πολι­τι­κά εκλεγ­μέ­νο Εκκλη­σια­στι­κό Συμβούλιο.

Τον Σεπτέμ­βριο του 2017 900.000 Σου­η­δοί το 18–19%, από τους 5.200.000 που είναι εγγε­γραμ­μέ­νοι ψήφι­σαν στις εκλο­γές για εκκλη­σια­στι­κά συμ­βού­λια με κομ­μα­τι­κά ψηφοδέλτια!

Παν­σου­η­δι­κά παρα­μέ­νουν οι Σοσιαλ­δη­μο­κρά­τες πρώ­το κόμ­μα με 30%, οι ακρο­δε­ξιοί ανέ­βη­καν από 6 στο 9%. Το ‘Αρι­στε­ρό” κόμ­μα που με τα σωστά του συμ­με­τεί­χε πήρε 3%! Ήμαρ­τον Πανα­γί­τσα μου!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο