Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι Ενώσεις Γονέων μαχητικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Έχουν περά­σει μόλις 3 εβδο­μά­δες από το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων και ήδη τα  επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα στις ηλι­κί­ες 4–18 ετών έχουν ξεπε­ρά­σει το 30% των συνο­λι­κών κρου­σμά­των, επι­βε­βαιώ­νο­ντας τις αρχι­κές μας εκτι­μή­σεις για σχο­λεία κέντρα υπερ­με­τά­δο­σης του ιού, με τμή­μα­τα 25–27 παι­διών, με ελλι­πή καθη­με­ρι­νό καθα­ρι­σμό και απολύμανση.
Την ίδια ώρα, αντί για προ­σλή­ψεις εκπαι­δευ­τι­κών και ενι­σχυ­τι­κή διδα­σκα­λία προ­κει­μέ­νου να καλυ­φθούν τα μαθη­σια­κά κενά από το 2χρονο λοκντά­ουν, δημιουρ­γού­νται ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρα κενά.

Οι ανα­πλη­ρω­τές που προ­σλή­φθη­καν δεν επαρ­κούν για να καλύ­ψουν το ωρο­λό­γιο πρό­γραμ­μα του σχο­λεί­ου, με απο­τέ­λε­σμα να υπάρ­χουν ακό­μα και βασι­κά μαθή­μα­τα που δεν διδά­σκο­νται, ενώ η Τρά­πε­ζα Θεμά­των καρα­δο­κεί στο τέλος της χρο­νιάς σαν δαμό­κλεια σπά­θη εμπέ­δω­σης της ανι­σο­τι­μί­ας στην μόρφωση.
Στα Δημο­τι­κά και Νηπια­γω­γεία το Ολο­ή­με­ρο δεν έχει λει­τουρ­γή­σει ακό­μα, ενώ υπάρ­χουν ακό­μα και τάξεις χωρίς Δάσκα­λο. Τα παι­διά που χρειά­ζο­νται παράλ­λη­λη στή­ρι­ξη μπο­ρούν να είναι μέχρι 2 σε κάθε σχο­λείο, με απο­τέ­λε­σμα όχι μόνο να μένουν τα περισ­σό­τε­ρα χωρίς δάσκα­λο μέσα στην τάξη, αλλά να υπο­λει­τουρ­γεί και το τμή­μα ολόκληρο.

Κι όλα τα παρα­πά­νω, σε ένα «και­νούρ­γιο» σχο­λείο με μια σει­ρά αντι­δρα­στι­κών νομο­θε­τη­μά­των που ψηφί­στη­καν από την κυβέρ­νη­ση, δια­μορ­φώ­νο­ντας ακό­μα πιο δύσκο­λη την πρό­σβα­ση στην Ανώ­τα­τη Εκπαί­δευ­ση μέσω της ΕΒΕ, ψάχνο­ντας για χορη­γούς και δωρε­ές προ­κει­μέ­νου να καλυ­φθούν λει­τουρ­γι­κά έξο­δα, εισά­γο­ντας ΜΚΟ και επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους στην εκπαι­δευ­τι­κή δια­δι­κα­σία, ενώ με την λεγό­με­νη «αξιο­λό­γη­ση» προ­σπα­θούν να εφαρ­μό­σουν ασφυ­κτι­κό έλεγ­χο εφαρ­μο­γής των παρα­πά­νω στην εκπαι­δευ­τι­κή κοινότητα.
Ως Ομο­σπον­δία Γονέ­ων & Κηδε­μό­νων Αττι­κής λέμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ! Δεν ανε­χό­μα­στε άλλο πια την κοροϊ­δία της έλλει­ψης χρη­μά­των, όταν αυτά ξοδεύ­ο­νται αφει­δώς για την στή­ρι­ξη επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Απαι­τού­με εδώ και τώρα να παρ­θούν μέτρα περιο­ρι­σμού της διά­δο­σης του ιού μέσα στα σχο­λεία μας, να καλυφθούν
άμε­σα όλα τα κενά σε εκπαι­δευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, να καταρ­γη­θεί η ΕΒΕ και η Τρά­πε­ζα Θεμάτων

📢 ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ 
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ
📢  ΜΑΖΙΚΑ — ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 12:00 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο