Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι εργαζόμενοι της Cosco συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία τον αγώνα τους, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο συλλαλητήριο

Με νέα 24ωρη απερ­γία από τα μεσά­νυ­χτα, οι εργα­ζό­με­νοι της COSCO συνε­χί­ζουν τον αγώ­να τους, παίρ­νο­ντας δύνα­μη από το μεγά­λο πανατ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που έγι­νε στον Σταθ­μό Εμπορευματοκιβωτίων.

Σε αυτή την σημα­ντι­κή μάχη που δίνουν για αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες εργα­σί­ας, για να μπο­ρούν να γυρ­νά­νε ζωντα­νοί στα σπί­τια τους, έχουν τη συμπα­ρά­στα­ση της εργα­τι­κής τάξης. Με τον αγώ­να τους κατά­φε­ραν να σπά­σουν την ομερ­τά των ΜΜΕ και να κάνουν γνω­στά τα αιτή­μα­τα τους.

Το πρωί της Παρα­σκευ­ής οι εργα­ζό­με­νοι της COSCO θα κάνουν μηχα­νο­κί­νη­τη πορεία στο υπουρ­γείο Εμπο­ρι­κής Ναυ­τι­λί­ας. Στις 7 π.μ.θα συγκε­ντρω­θούν στο ΣΕΜΠΟ και στη συνέ­χεια θα κατευ­θυν­θούν στο υπουργείο.

Οι εργα­ζό­με­νοι της COSCO διεκδικούν:

  • Οι ομά­δες σε κάθε πόστο να απο­τε­λού­νται από 6 εργα­ζό­με­νους και όχι από 4.
  • Να στα­μα­τή­σουν οι κόντρα βάρ­διες που εξου­θε­νώ­νουν τους εργάτες.
  • Μετα­τρο­πή όλων των συμ­βά­σε­ων σε πλή­ρους απασχόλησης.
  • Να συστα­θεί Επι­τρο­πή Υγιει­νής και Ασφά­λειας από τους εργα­ζό­με­νους και μέλη του Σωμα­τεί­ου ΕΝΕΔΠ.
  • Να υπο­γρα­φεί Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας που θα συμπε­ρι­λαμ­βά­νει όλους τους εργαζόμενους. 

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας

Η συγκέ­ντρω­ση ξεκί­νη­σε με ενός λεπτού σιγή στη μνή­μη του Δημή­τρη Δαγκλή, που σκο­τώ­θη­κε στο εργο­δο­τι­κό έγκλη­μα στην COSCO. Στην κινη­το­ποί­η­ση παρα­βρέ­θη­κε η αδερ­φή του αδι­κο­χα­μέ­νου εργά­τη, η οποία έγι­νε δεκτή με χει­ρο­κρο­τή­μα­τα και με τη δια­βε­βαί­ω­ση ότι η οικο­γέ­νεια θα στη­ρι­χθεί με κάθε τρό­πο από το σωματείο.

Ξέρου­με να αγω­νι­ζό­μα­στε σκλη­ρά και να τιμά­με τους νεκρούς μας με αγώ­νες, διε­μή­νυ­σε ο πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρ­κος Μπε­κρής, που μίλη­σε στην συγκέντρωση.

«Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO» 

«Όχι άλλος νεκρός για τα κέρ­δη της COSCO» έγρα­φε το γιγα­ντο­πα­νό που αναρ­τή­θη­κε από τους συγκε­ντρω­μέ­νους στα γρα­φεία της εται­ρεί­ας κατά την διάρ­κεια της συγκέ­ντρω­σης στο ΣΕΜΠΟ.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργατών

Ξεχω­ρι­στή στιγ­μή του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου όταν ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι έγι­νε συγκέ­ντρω­ση συμπα­ρά­στα­σης στην Ιτα­λία, από το Σωμα­τείο Λιμε­νερ­γα­τών του Λιβόρ­νο, καθώς και στην Τουρ­κία, έξω από τα γρα­φεία της COSCO στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, από το Συν­δι­κά­το Μετα­φο­ρών Τουρ­κί­ας Nakliyat-Is.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο