Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν τον αληθινό «Πόλεμο των Άστρων»

 Την θλι­βε­ρή επέ­τειο της ρίψης της ατο­μι­κής βόμ­βας στο Ναγκα­σά­κι στις 9 Αυγού­στου του 1945 από τους Αμε­ρι­κά­νους διά­λε­ξε ο αντι­πρό­ε­δρος Πενς να εξαγ­γεί­λει την δημιουρ­γία Δια­στη­μι­κής Δύνα­μης δηλώ­νο­ντας πως οι ΗΠΑ πρέ­πει να προ­ε­τοι­μα­στούν για τo «επό­με­νο πεδίο μάχης».

-Είναι το Σχέ­διο του προ­έ­δρου Τραμπ για να κυριαρ­χή­σου­με στο διά­στη­μα, δήλω­σε ο Πενς.

Αν αυτό πραγ­μα­το­ποι­η­θεί, αφού εγκρι­θεί από το Κογκρέ­σο, η δια­στη­μι­κή δύνα­μη θα είναι έτοι­μη το 2020 και θα απο­τε­λεί το έκτο σώμα των ενό­πλων δυνά­με­ων, μαζί με τον Αμε­ρι­κα­νι­κό στρα­τό, το Ναυ­τι­κό, το Σώμα Πεζο­ναυ­τών, την Πολε­μι­κή Αερο­πο­ρία και την Ακτο­φυ­λα­κή. 8 δις δολά­ρια για 5 χρό­νια ζητά­ει ο Τραμπ από το Κογκρέ­σο για να αρχί­σει την συγκρότηση.

stjärnor 2

Χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τα λόγια του Τραμπ ο Πενς, τόνι­σε πως «δεν φτά­νει μόνο η συμ­με­το­χή στα Δια­στη­μι­κά προγράμματα.Η Αμε­ρι­κή πρέ­πει να απο­κτή­σει την ηγε­μο­νία στον χώρο. Όπως και στην ξηρά και στην θάλασσα».

-Η ιστο­ρία απο­δει­κνύ­ει ότι ειρή­νη έρχε­ται μόνο μέσα από τη δύνα­μη, και στον τομέα του Δια­στή­μα­τος, οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες με την Space Force, θα είναι αυτή η δύνα­μη κατά τα προ­σε­χή έτη. Τα προ­γράμ­μα­τα της Ρωσί­ας και της Κίνας στο Διά­στη­μα καθι­στούν σαφές, ότι οι αντί­πα­λοί μας έχουν ήδη μετα­τρέ­ψει τον δια­στη­μι­κό χώρο σε πολε­μι­κό τομέα και οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες δεν θα ‘μαζευ­τούν φοβι­σμέ­να’ από αυτή την πρό­κλη­ση, συνε­χί­ζει ο Πενς. 

 Ιδιώ­τες θα ηγη­θούν την συγκρό­τη­ση της Δια­στη­μι­κής δύναμης

-Η Δύνα­μη δεν θα δημιουρ­γη­θεί από το μηδέν, αλλά θα ξεκι­νή­σει από την ανα­διορ­γά­νω­ση υφι­στά­με­νων δια­στη­μι­κών προ­γραμ­μά­των και προ­σω­πι­κού. Θα ήθε­λα αρχι­κά να ηγη­θεί από ιδιώ­τες που θα ενη­με­ρώ­νουν άμε­σα τον υπουρ­γό άμυ­νας, δηλώ­νει ο Πένς.

Σε 15σέλιδη έκθε­ση προς το Κογκρέ­σο για την έγκρι­ση της Δια­στη­μι­κής Δύνα­μης ανα­φέ­ρε­ται πως μ αυτή την δύνα­μη το Πεντά­γω­νο μπο­ρεί να γίνει ο ρυθ­μι­στής του Δια­στή­μα­τος «σε μια νέα επο­χή της δια­στη­μι­κής τεχνο­λο­γί­ας» ώστε «να απο­τρέ­ψει και εάν είναι απα­ραί­τη­το να υπο­βαθ­μί­σει, να στα­μα­τή­σει, να δια­τα­ρά­ξει, να κατα­στρέ­ψει, και να χει­ρι­στεί απο­τε­λε­σμα­τι­κά τον αντί­πα­λο για την προ­στα­σία των συμ­φε­ρό­ντων των ΗΠΑ, των περιου­σια­κών στοι­χεί­ων, και του τρό­που ζωής».

Η τεχνο­λο­γία και τα όπλα που παρου­σιά­ζο­νται από τον Πενς και στην έκθε­ση του υπουρ­γεί­ου άμυ­νας περι­λαμ­βά­νουν αντί-δορυ­φο­ρι­κά όπλα, τα οποία θα μπο­ρούν να απε­νερ­γο­ποι­ή­σουν ή να κατα­στρέ­ψουν εχθρι­κούς δορυ­φό­ρους. Θα περι­λαμ­βά­νει νεα τεχνο­λο­γία για στρα­τιω­τι­κές επι­κοι­νω­νί­ες, καθώς και την ενί­σχυ­ση των δυνα­το­τή­των των ραντάρ και GPS.

Rymden_big

Ενθουσιασμένος μόνο ο Τραμπ

Λίγο μετά από την ομι­λία του Πενς ενθου­σια­σμέ­νος ο Τραμπ δήλω­νε στο τουί­τερ την υπο­στή­ρι­ξή του: « Δια­στη­μι­κή δύνα­μη , μέχρι τέλους».

Τον Ιού­νιο, ο Πρό­ε­δρος Τραμπ διέ­τα­ξε το Πεντά­γω­νο να αρχί­σει αμέ­σως η δια­δι­κα­σία ανά­πτυ­ξης μιας τέτοιας δύνα­μης. Ωστό­σο, τον Οκτώ­βρη του 2017, ο υπουρ­γός άμυ­νας James Mattis είχε δηλώ­σει σε επι­στο­λή του προς το Κογκρέ­σο ότι αυτός δεν επι­κρο­τεί την ιδέα, επι­κα­λού­με­νος ανη­συ­χί­ες για τον στρα­τιω­τι­κό προϋπολογισμό.

-Ήμουν αντί­θε­τος με τη δημιουρ­γία μιας νέας στρα­τιω­τι­κής υπη­ρε­σί­ας και μιας νέας οργά­νω­σης σε μια στιγ­μή που είμα­στε επι­κε­ντρω­μέ­νοι να μειώ­σου­με λει­τουρ­γι­κές δαπά­νες και να ανα­πτύ­ξου­με άλλες πολε­μι­κές λει­τουρ­γί­ες, έγρα­φε στην επι­στο­λή του.

Ο λοχα­γός Mark Kelly, πρώ­ην αστρο­ναύ­της της NASA επέ­κρι­νε την ιδέα, απο­κα­λώ­ντας την, σπά­τα­λη και περιτ­τή ενέρ­γεια, επει­δή η υπάρ­χου­σα Δια­στη­μι­κή Υπη­ρε­σία της Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας, κάνει ακρι­βώς την ίδια δουλειά. 

-Δεν έχει νόη­μα να οικο­δο­μή­σου­με ένα εντε­λώς νέο επί­πε­δο γρα­φειο­κρα­τί­ας σε ένα σύστη­μα απί­στευ­τα γρα­φειο­κρα­τι­κό, δηλώ­νει ο Kelly στο MSNBC .Το μόνο πρό­σω­πο που έχω ακού­σει να λέει ότι αυτό είναι μια φαντα­στι­κή ιδέα είναι ο αρχη­γός, ο Πρό­ε­δρος των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών. Όλοι οι άλλοι λένε πως είναι περιτ­τό, είναι σπα­τά­λη, συνεχίζει.

Η ουσία όλων αυτών των εξαγ­γε­λιών, ακό­μη κιαν υπάρ­χουν εσω­τε­ρι­κές δια­φω­νί­ες είναι η μετα­φο­ρά της ιμπε­ρια­λι­στι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης στο διά­στη­μα γεγο­νός που εγγυ­μο­νεί τερά­στιους κίν­δυ­νους για όλη την ανθρω­πό­τη­τα, που μάλ­λον δεν ενδια­φέ­ρουν την ηγε­σία της Αμε­ρι­κής και ταυ­τό­χρο­να η δημιουρ­γία νέου τομέα για και­νούρ­γιες μπίζ­νες των μονο­πω­λί­ων. Οι ΗΠΑ γρά­φουν στα παλιά τους τα παπού­τσια την συμ­φω­νία για την χρή­ση του Δια­στή­μα­τος μόνο για ειρη­νι­κούς σκο­πούς κι ας είναι μέλος της Συν­θή­κης επί των Αρχών. Ο κυνι­κός τρό­πος που χρη­σι­μο­ποιεί η ηγε­σία των ΗΠΑ για την εξό­ντω­ση όσων απει­λούν με πρό­σχη­μα ” την προ­στα­σία των συμ­φε­ρό­ντων των ΗΠΑ, των περιου­σια­κών στοι­χεί­ων, και του τρό­που ζωής”, χωρίς να κατο­νο­μά­ζει, δεί­χνει για μια ακό­μη φορά το αλη­θι­νό της πρό­σω­πο. Ένα πρό­σω­πο που μόνο συμ­φο­ρές επι­φυ­λάσ­σει στην ανθρω­πό­τη­τα. Ένα πρό­σω­πο που η ανθρω­πό­τη­τα πρέ­πει να απαλ­λα­γεί όσο το δυνα­τόν γρηγορότερα.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο