Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης — Μέχρι έξι άτομα στο τραπέζι

Τους κανό­νες λει­τουρ­γί­ας των κατα­στη­μά­των εστί­α­σης, καφε­τε­ριών και μπαρ που επα­νεκ­κι­νούν τη Δευ­τέ­ρα 25 Μαΐ­ου παρου­σί­α­σε ανα­λυ­τι­κά ο υφυ­πουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων κ. Νίκος Παπαθανάσης

Τα κατα­στή­μα­τα υγειο­νο­μι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος δύνα­ται να λει­τουρ­γούν στον εξω­τε­ρι­κό και τον εσω­τε­ρι­κό τους χώρο υπό ορι­σμέ­νες προϋποθέσεις.

Συγκε­κρι­μέ­να:

- Η ανα­λο­γία που ισχύ­ει είναι ένας πελά­της ανά δύο τ.μ. συνο­λι­κής ωφέ­λι­μης επι­τρε­πό­με­νης επι­φά­νειας λειτουργίας.

- Η συνο­λι­κή ωφέ­λι­μη επι­τρε­πό­με­νη επι­φά­νεια λει­τουρ­γί­ας προ­κύ­πτει από το άθροι­σμα του εμβα­δού της υπαί­θριας επι­φά­νειας και της εσω­τε­ρι­κής ημι­υ­παί­θριας επι­φά­νειας κυρί­ως χώρου.

- Η υπαί­θρια επι­φά­νεια είναι το εμβα­δόν της επι­φά­νειας εκτός του φυσι­κού κατα­στή­μα­τος ενώ η εσω­τε­ρι­κή ημι­υ­παί­θρια επι­φά­νεια είναι η επι­φά­νεια εντός του κατα­στή­μα­τος που δύνα­ται να ανα­πτυ­χθούν τραπεζοκαθίσματα.

- Η δυνα­τό­τη­τα της χρή­σης της εσω­τε­ρι­κής ημι­υ­παί­θριας επι­φά­νειας προ­κύ­πτει όταν υφί­στα­ται πλευ­ρά ή πλευ­ρές του χώρου με άνοιγ­μα σε επα­φή με υπαί­θριο εξω­τε­ρι­κό χώρο ή αίθριο.

- Ανά­λο­γα με το άνοιγ­μα της πλευ­ράς δύνα­ται να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί σε βάθος ο χώρος σε ποσο­στό από 80% έως 160% του πλά­τους του ανοίγματος.

- Καθο­ρί­ζε­ται ως ελά­χι­στη από­στα­ση μετα­ξύ των τρα­πε­ζιών σύμ­φω­να με την διά­τα­ξη των καθι­σμά­των από 0,70 εκ έως 1,70 εκ

- Μέγι­στος επι­τρε­πό­με­νος αριθ­μός καθή­με­νων σε τρα­πέ­ζι τα έξι άτο­μα. Δεν υφί­στα­ται όριο σε περί­πτω­ση οικο­γέ­νειας με ανή­λι­κα τέκνα.

Τέλος, υφί­στα­ται ανά­λο­γα με τη θέση εργα­σί­ας του προ­σω­πι­κού υπο­χρέ­ω­ση χρή­σης μάσκας ή ασπί­δας προ­σώ­που ενώ ισχύ­ει σύστα­ση και για τους πελάτες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο