Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για 40η ημέρα στη Χιλή

Τίπο­τα δεν φαί­νε­ται να ανα­κό­πτει την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα των δια­δη­λω­τών στη Χιλή, οι οποί­οι συνε­χί­ζουν να βγαί­νουν στους δρό­μους 40 ημέ­ρες μετά το ξέσπα­σμα του κινή­μα­τος δια­μαρ­τυ­ρί­ας με αίτη­μα τη λήψη έκτα­κτων κοι­νω­νι­κών μέτρων.

Χιλιά­δες άνθρω­ποι δια­δή­λω­σαν ξανά χθες, Τρί­τη, στους δρό­μους του Σαντιά­γο έπει­τα από έκκλη­ση πολ­λών συν­δι­κά­των του δημό­σιου τομέα.

Το κίνη­μα δια­μαρ­τυ­ρί­ας στη Χιλή, που ξέσπα­σε στις 18 Οκτω­βρί­ου, συνε­χί­ζε­ται ακο­λου­θώ­ντας το συνη­θι­σμέ­νο του σενά­ριο: η ημέ­ρα ξεκι­νά­ει κανο­νι­κά, στη συνέ­χεια δια­δη­λώ­σεις πραγ­μα­το­ποιού­νται στο κέντρο της πρω­τεύ­ου­σας. Στο τέλος της ημέ­ρας σημειώ­νο­νται επει­σό­δια μετα­ξύ των πιο ακραί­ων δια­δη­λω­τών και των δυνά­με­ων ασφα­λεί­ας καθώς και πυρ­πο­λή­σεις και λεη­λα­σί­ες οι οποί­ες απο­δί­δο­νται σε οργα­νω­μέ­νες ομά­δες εγκληματιών.

Τα εμπο­ρι­κά κέντρα του Σαντιά­γο κλεί­νουν νωρί­τε­ρα καθώς οι εργα­ζό­με­νοι αντι­με­τω­πί­ζουν δυσκο­λί­ες στις μετα­κι­νή­σεις τους και το μετρό δεν λει­τουρ­γεί κανο­νι­κά στην πόλη αυτή των 7 εκα­τομ­μυ­ρί­ων κατοίκων.

Πολ­λές μη κυβερ­νη­τι­κές οργα­νώ­σεις, ανά­με­σά τους και το Παρα­τη­ρη­τή­ριο Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των (ΗRW), καταγ­γέλ­λουν «σοβα­ρές παρα­βιά­σεις των ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των από την αστυνομία».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο