Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι ΚΟ Αγίου Δημητρίου του ΚΚΕ για τους βανδαλισμούς από φασίστες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις Αγί­ου Δημη­τρί­ου του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λουν την επί­θε­ση που έγι­νε από φασι­στοει­δή στις 30 Γενά­ρη στα γρα­φεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Αγ. Δημήτριο.

Στην ανα­κοί­νω­σή του ανα­φέ­ρουν: «Τερά­στια ευθύ­νη για τέτοιου είδους ενέρ­γειες έχουν όλες εκεί­νες οι δυνά­μεις, που αυτό το διά­στη­μα δεί­χνουν ανο­χή στην ακρο­δε­ξιά ρητο­ρι­κή, βία και δρά­ση, αλλά και όσοι συγκυ­βέρ­νη­σαν με παρό­μοιες δυνά­μεις όλο αυτό το διάστημα.

Ευθύ­νη έχουν όσοι απο­δέ­χο­νται τα κολα­στή­ρια τύπου Μόρια, όσοι προ­ω­θούν τη μετα­τρο­πή της χώρας μας σε τερά­στια αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κή βάση, όσοι ευλο­γούν την ΕΕ που εξι­σώ­νει τον κομ­μου­νι­σμό με το ναζι­σμό, όσοι στη­ρί­ζουν τον καπι­τα­λι­σμό που έχει ανά­γκη τα μαντρό­σκυ­λά του, τους φασίστες.

Η λύση δεν βρί­σκε­ται στα α λα καρτ αντι­φα­σι­στι­κά μέτω­πα αλλά στην οργα­νω­μέ­νη πάλη μέσα στους χώρους δου­λειάς, στα σχο­λεία, στις γει­το­νιές. Στον αγώ­να με το ΚΚΕ, που τα 100 χρό­νια ιστο­ρί­ας του είναι γεμά­τα με αγώ­νες και θυσί­ες ενά­ντια στο φασι­σμό και τη μαμή του, τον καπιταλισμό.

Καλού­με το λαό της περιο­χής μας να κατα­δι­κά­σει και να απο­μο­νώ­σει τους φασί­στες και το σύστη­μα που τους γεν­νά. Να μην αφή­σου­με τους υμνη­τές του Χίτλερ και των ΝΑΖΙ να δηλη­τη­ριά­ζουν τη συνεί­δη­ση του λαού με φασι­στι­κό-εθνι­κι­στι­κό μίσος. Ούτε στους χώρους εργα­σί­ας, ούτε στα σχο­λεία, ούτε στις γειτονιές.

Το φασι­σμό βαθιά κατά­λα­βέ τον δεν θα πεθά­νει μόνος τσά­κι­σέ τον! Ισχυ­ρο­ποιού­με — Στη­ρί­ζου­με το ΚΚΕ παντού! Για να στεί­λου­με τους φασί­στες εκεί που τους αξί­ζει, στο σκου­πι­δο­ντε­νε­κέ της Ιστορίας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο