Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι Κύπριοι καθηγητές παίρνουν μεζούρα για να μετράνε μήκος φούστας και στενότητα παντελονιού!!!

Οι επι­κε­φα­λής της εκπαί­δευ­σης στην Κύπρο (Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας και εκπαι­δευ­τι­κές οργα­νώ­νεις) απο­φά­σι­σαν να επι­βά­λουν «κόσμια» εμφά­νι­ση σε μαθη­τές και μαθή­τριες και προ­σθέ­τουν νέες απα­γο­ρεύ­σεις στην εμφά­νι­ση τους.

Έτσι απα­γο­ρεύ­ο­νται αυστη­ρώς γένι, μού­σι, μου­στά­κι, σκου­λα­ρί­κια και… κοτσί­δα για τα αγό­ρια και κολάν, στε­νά παντε­λό­νια, μακι­γιάζ, έντο­νες ανταύ­γειες στα μαλ­λιά, μεγά­λα βαμ­μέ­να νύχια και … ψεύ­τι­κες βλε­φα­ρί­δες για τα κορί­τσια όπως και  ιδιόρ­ρυθ­μη κόμ­μω­ση, τα βαμ­μέ­να χεί­λη, το χαμη­λό­με­σο παντε­λό­νι ή η κοντή φού­στα και τα μακριά ή βαμ­μέ­να νύχια.

Αυτό ήταν το …μεγά­λο πρό­βλη­μα της εκπαί­δευ­σης στην Κύπρο; Όλα τ’ άλλα τα έχουν λύσει;

Δεν πέρα­σε και πολύς και­ρός από τότε που έρι­χναν «μαύ­ρο δάκρυ» για τα απο­γοη­τευ­τι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα που σημεί­ω­σαν για άλλη μία χρο­νιά οι μαθη­τές μας στις παγκύ­πριες. Ένα εκπαι­δευ­τι­κό σύστη­μα με τις ίδιες παθο­γέ­νειες με το ελλη­νι­κό. Ενα σύστη­μα που δε θέλει να διδά­ξει τα παι­διά να σκέ­πτο­νται παρά μόνο να παπα­γα­λί­ζουν, τώρα τα θέλει και …στρα­τιω­τα­κια.

Αυτό που τους λεί­πει είναι οι ηθι­κο­λο­γι­κοί έλεγ­χοι μόδας!

Άντε και στα δικά μας…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο