Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι Μηχανικοί μπροστά στις εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο

Μονόδρομος η ψήφος στην «Πανεπιστημονική»

Βαδί­ζου­με στην τελι­κή ευθεία για τις εκλο­γές νέων διοι­κη­τι­κών οργά­νων στο Τεχνι­κό Επι­με­λη­τή­ριο Ελλά­δας (ΤΕΕ), έναν από τους μεγα­λύ­τε­ρους επι­στη­μο­νι­κούς φορείς της χώρας, που θα διε­ξα­χθούν την Κυρια­κή 3 Νοέμ­βρη.

✔️ Με μεγά­λη αυτο­πε­ποί­θη­ση και αισιο­δο­ξία απευ­θύ­νε­ται η «Δημο­κρα­τι­κή Πανε­πι­στη­μο­νι­κή Κίνη­ση» στους χιλιά­δες μηχα­νι­κούς, καλώ­ντας τους να υπερ­ψη­φί­σουν το μαχη­τι­κό της ψηφοδέλτιο.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ – 3 Νοέμβρη 2019 ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Στην εκλο­γι­κή Δια­κή­ρυ­ξη της παρά­τα­ξης επι­ση­μαί­νο­νται, μετα­ξύ των άλλων:

Συνα­δέλ­φισ­σα, συνά­δελ­φε, απευ­θυ­νό­μα­στε σε εσέ­να που: 

🔥 Απ’ όταν πρω­τό­πια­σες δου­λειά ονο­μά­στη­κες «συνερ­γά­της» με «μπλο­κά­κι»: χωρίς άδειες, επι­δό­μα­τα, πλη­ρω­μή υπε­ρω­ριών. Πλη­ρώ­νεις μόνος σου τις υπέ­ρο­γκες ασφα­λι­στι­κές εισφο­ρές, ακό­μα και την απο­ζη­μί­ω­ση από­λυ­σης χρειά­ζε­ται να την κυνη­γή­σεις, ενώ δεν έχεις επί­δο­μα ούτε καν στην ασθέ­νεια, το ατύ­χη­μα, ούτε επί­δο­μα ανερ­γί­ας. Εάν είσαι γυναί­κα μηχα­νι­κός με «μπλο­κά­κι» δεν σου ανα­γνω­ρί­ζουν επι­δό­μα­τα και άδειες μητρό­τη­τας, μετά την εγκυ­μο­σύ­νη είναι αβέ­βαιη η επι­στρο­φή σου στη δουλειά.
🔥 Δουλεύ­εις απ’ το πρωί μέχρι το βρά­δυ, για ένα μισθό που ξεκι­νά­ει από τα 600€ εάν είσαι νέα ή νέος μηχα­νι­κός, για­τί δεν υπάρ­χει ΣΣΕ στον κλά­δο. Ακό­μα και μετά από δεκα­ε­τί­ες στη δου­λειά ο μισθός σου είναι μεί­ον σε σχέ­ση με πριν από 10 χρό­νια, όχι όμως και τα κέρ­δη των αφεντικών.
Σ
την ανερ­γία ή την ανα­δου­λειά ως αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νος δεν πήρες ποτέ επί­δο­μα ανερ­γί­αςενώ πλή­ρω­νες ακρι­βά το ΤΣΜΕΔΕ, το ΕΤΑΑ ή τον ΕΦΚΑ, δε μπο­ρού­σες να πας στο για­τρό για­τί χρω­στού­σες εισφο­ρές, μάζευ­ες χρέη ενώ στις εκλο­γές σε καλού­σαν να τους ψηφί­σεις με κρι­τή­ριο την πιο ευνοϊ­κή ρύθ­μι­ση για να απο­φύ­γεις την κατά­σχε­ση απ’ το ΚΕΑΟ ή την εφορία.
✔️    Με το νόμο Κατρού­γκα­λου και την αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τα σου πετσό­κο­ψαν ξανά τη σύντα­ξη.
🔥  Α
ναρω­τιέ­σαι πόσο θα κρα­τή­σεις το μικρό σου γρα­φείο για­τί η αφαί­μα­ξη σου απ’ την εφο­ρία και τον ΕΦΚΑ, οι πανά­κρι­βες επαγ­γελ­μα­τι­κές πιστο­ποι­ή­σεις και τα πολ­λα­πλά μητρώα της “απε­λευ­θέ­ρω­σης του επαγ­γέλ­μα­τος”, οι “σκο­τω­μέ­νες” τιμές που τα μεγά­λα γρα­φεία επέ­βα­λαν στην πιά­τσα, “στύ­βο­ντας” στη δου­λειά για ένα ξερο­κόμ­μα­το τους εργα­ζό­με­νους τους, σε σπρώ­χνουν έξω απ’ το επάγγελμα.
Ε
ργά­ζε­σαι ως Δημό­σιος Υπάλ­λη­λος και σου έκο­ψαν το 40% του μισθού και αφού απο­ψί­λω­σαν τις κρα­τι­κές υπη­ρε­σί­ες από εργα­ζό­με­νους τις παρέ­δω­σαν στην “ιδιω­τι­κή πρω­το­βου­λία”, σε μετέ­τρε­ψαν σε διεκ­πε­ραιω­τή επεν­δυ­τι­κών σχε­δί­ων και σε αξιο­λο­γούν με απο­κλει­στι­κό κρι­τή­ριο το πόσο γρή­γο­ρα τα εγκρίνεις. ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

👥  Καμιά αναμονή!
Είναι μύθος η «ανάπτυξη για όλους»!

Η ελπί­δα δεν βρί­σκε­ται στην πολι­τι­κή που θα δια­σφα­λί­σει προ­σέλ­κυ­ση επεν­δύ­σε­ων και αύξη­ση των κερ­δών των ομί­λων, όπως μας λένε καθη­με­ρι­νά. Ο μύθος της «ανά­πτυ­ξης για όλους» της κυβέρ­νη­σης ΝΔ, απο­τε­λεί τη φυσι­κή συνέ­χεια της «δίκαι­ης ανά­πτυ­ξης» του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανά­καμ­ψη της κερ­δο­φο­ρί­ας τους δεν οδή­γη­σε τους ομί­λους να απο­κα­τα­στή­σουν τις μεγά­λες απώ­λειες μας σε μισθούς και εργα­σια­κές σχέ­σεις.
Ούτε το κρά­τος που τους χρη­μα­το­δο­τεί να μας απαλ­λά­ξει από τις ληστρι­κές εισφο­ρές του ΕΦΚΑ και τη φορολογία.
Το αντί­θε­το συμ­βαί­νει: Γι’ αυτό ο ΣΕΒ ζητά νέες φορο­ε­λα­φρύν­σεις και πέρα­σμα των βαρών στους εργαζόμενους.
Γι’ αυτό οι εργο­δο­τι­κοί φορείς αρνού­νται την υπο­γρα­φή κλα­δι­κών Συλ­λο­γι­κών Συμβάσεων.
Γι΄ αυτό φέρ­νουν νέο ασφα­λι­στι­κό που μειώ­νει περαι­τέ­ρω τις συντά­ξεις και ιδιω­τι­κο­ποιεί πλή­ρως την ασφά­λι­ση
μετα­τρέ­πο­ντάς την σε επεν­δυ­τι­κό προ­ϊ­όν ασφα­λι­στι­κών ομί­λων και τραπεζών.
Οι «εμβλη­μα­τι­κές» επεν­δύ­σεις έχουν προ­ϋ­πό­θε­ση τη δια­τή­ρη­ση των απω­λειών και νέες δικές μας θυσί­ες.
Στο πρό­σφα­το «ανα­πτυ­ξια­κό» νομο­σχέ­διο δεί­χνει ότι αυτή η ανά­πτυ­ξη όχι μόνο δεν περι­λαμ­βά­νει ανά­κτη­ση των απω­λειών μας, αλλά εξα­πο­λύ­ε­ται νέα αντι­λαϊ­κή επί­θε­ση με στό­χο να μειω­θεί ακό­μα περισ­σό­τε­ρο ο μέσος μισθός, να περιο­ρι­στεί η δυνα­τό­τη­τα υπο­γρα­φής συλ­λο­γι­κών συμ­βά­σε­ων με αυξή­σεις, να χτυ­πη­θεί το δικαί­ω­μα στην απερ­γία και η δρά­ση των Σωματείων.
Η άνο­δος της κατα­σκευα­στι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας δεν επα­νέ­φε­ρε το εισό­δη­μα των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων και δεν φρέ­να­ρε τη συγκέ­ντρω­ση των έργων στους κατα­σκευα­στι­κούς ομί­λους, δεν κάλυ­ψε τις ανά­γκες του λαού για φτη­νή, ασφα­λή και ποιο­τι­κή κατοι­κία, για αντι­σει­σμι­κή, αντι­πλημ­μυ­ρι­κή θωρά­κι­ση και αντι­πυ­ρι­κή προ­στα­σία, για ανα­γκαία έργα υπο­δο­μής, ανά­γκες που μένουν ανικανοποίητες.
Το «μετα­μνη­μο­νια­κό» μνη­μό­νιο διαρ­κεί­ας που ψήφι­σαν και εφαρ­μό­ζουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ αλλά στους στό­χους του συμ­φω­νούν Βαρου­φά­κης – Βελό­που­λος, δηλα­δή όλα τα κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν το μονό­δρο­μο της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης, της ΕΕ και του ΝΑΣΟ, έχει στό­χο την ενί­σχυ­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας των ομί­λων και την προ­σέλ­κυ­ση επεν­δύ­σε­ων.
Αντί­στοι­χα, η άρχου­σα τάξη προ­κει­μέ­νου να εξυ­πη­ρε­τή­σει το σχε­δια­σμό της για γεω­πο­λι­τι­κή ανα­βάθ­μι­ση, μετα­τρέ­πει τη χώρα σε σημαιο­φό­ρο των σχε­δί­ων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Σήμε­ρα που οξύ­νο­νται οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί αντα­γω­νι­σμοί στην περιο­χή αυξά­νε­ται ο κίν­δυ­νος για το λαό, καθώς ολό­κλη­ρη η χώρα με-τατρέ­πε­ται σε μια απέ­ρα­ντη Νατοϊ­κή βάση και καθί­στα­ται μα-γνή­της επι­θέ­σε­ων σε περί­πτω­ση εμπλο­κής ΗΠΑ –ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

πραγματικός αντίπαλος ονοματεπώνυμο

Η ηγεσία του ΤΕΕ υπηρετεί τον πραγματικό αντίπαλο

Από την ίδια μας την πεί­ρα, όλα αυτά τα χρό­νια, γνω­ρί­ζου­με ότι το ΤΕΕ όχι απλά δεν «απου­σί­α­ζε», αλλά αντί­θε­τα βρέ­θη­κε στο πλευ­ρό κάθε κυβέρ­νη­σης, σύμ­βου­λος, αρω­γός και συχνά πρω­τα­γω­νι­στής στην εφαρ­μο­γή της αντι­λαϊ­κής πολιτικής.

Ο ρόλος του ΤΕΕ ως θεσμικός σύμβουλος του αστικού κράτους και η συμμετοχή σε αυτό των εργοδοτών και των διευθυντών μας, στελεχών των επιχειρήσεων αλλά και του κρατικού μηχανισμού, καθορίζει τον προσανατολισμό του.
Υπηρετεί την πολιτική της άρχουσας τάξης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Δια­χρο­νι­κά οι καθε­στω­τι­κές παρα­τά­ξεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ, αλλά και οι διά­φο­ροι συνο­δοι­πό­ροι τους, που συγκρο­τούν τόσο την «κυβερ­νη­τι­κή» πλειο­ψη­φία, όσο και την βολι­κή «αντι­πο­λί­τευ­ση» στη Διοι­κού­σα του ΤΕΕ, έβα­λαν πλά­τη στην εφαρ­μο­γή της πολι­τι­κής της άρχου­σας τάξης: προ­ω­θώ­ντας απο­φα­σι­στι­κά την Μπο­λό­νια και την «απε­λευ­θέ­ρω­ση» του επαγ­γέλ­μα­τος του μηχα­νι­κού, την αντια­σφα­λι­στι­κή πολι­τι­κή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ δίνο­ντας κάθε φορά μια κάλ­πι­κη «μάχη» για ορι­σμέ­νες απ’ τις συνέ­πειες, στη­ρί­ζο­ντας την εργο­δο­τι­κή επί­θε­ση στους μισθούς και τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζό­με­νων μηχα­νι­κών και προ­κρί­νο­ντας όλες τις αντι­δρα­στι­κές αλλα­γές που απαι­τού­νται για την επι­τά­χυν­ση της καπι­τα­λι­στι­κής ανάπτυξης.
…  και για το κυνή­γι των πιστοποιήσεων

Σταθερά στο πλευρό της αντιλαϊκής πολιτικής
Δεν υπάρχει “μικρότερο κακό”…

Οι φωνές για τη δυνα­τό­τη­τα δια­χεί­ρι­σης του ΤΕΕ προς όφε­λος της πλειο­ψη­φί­ας των εργα­ζό­με­νων μηχα­νι­κών, ενός «ΤΕΕ αδέ­σμευ­του από συμ­φέ­ρο­ντα», όπως καλεί η νέα παρά­τα­ξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ, είναι απα­τη­λές.
Ττις «αδέ­σμευ­τες» διοι­κή­σεις του ΤΕΕ με πρό­ε­δρο ΣΥΡΙΖΑ τις γνω­ρί­σα­με και αυτό που έδει­ξαν είναι πως τέτοιες ανέ­ξο­δες δια­κη­ρύ­ξεις αξιο­ποιού­νται για να ενσω­μα­τώ­σουν λαϊ­κές δυνά­μεις στους στό­χους της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης, να υπο­τά­ξουν την εργα-ζόμε­νη πλειο­ψη­φία στην ισχνή μειο­ψη­φία της άρχου­σας τάξης, των ομί­λων, του κρά­τους και των μηχα­νι­σμών τους όπως είναι το ΤΕΕ. Δεν πρό­κει­ται τελι­κά για αυταπάτες.
Η στρα­τη­γι­κή σύμπλευ­ση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, στην (δίκαιη / βιώ­σι­μη) ανά­πτυ­ξη αντα­να­κλά­ται στις προ­γραμ­μα­τι­κές θέσεις «ΔΚΜ» και «Προ­ο­δευ­τι­κής Συμ­μα­χί­ας», που κάνουν και οι δύο λόγο για την ανά­πτυ­ξη και τις δυνα­τό­τη­τες που μπο­ρεί να δώσει στους μηχανικούς.
Απ’ την άλλη όψη του νομί­σμα­τος όμως, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρέ­θη­κε ξανά στην αντι­πο­λί­τευ­ση, δεν χρεια­ζό­μα­στε «ξανα­ζε­στα­μέ­νες» αυτα­πά­τες για το «μικρό­τε­ρο κακό». Τέτοιες ήταν οι αυτα­πά­τες που σέρ­βι­ρε ο μπα­ξές των συνο­δοι­πό­ρων (βλ. ΑΡΑΓΕΣ, #block-ΤΕΕ κα.) του «παλαιού» ΣΥΡΙΖΑ, για τη δυνα­τό­τη­τα φιλο­λαϊ­κής δια­χεί­ρι­σης του συστή­μα­τος που στή­ρι­ξε την «πρώ­τη φορά αρι­στε­ρή» κυβέρ­νη­ση. Δεν έχου­με ανά­γκη από νέα «αντι­δε­ξιά» μέτω­πα που ενι­σχύ­ουν ψεύ­τι­κες προσ­δο­κί­ες φιλο­λαϊ­κής δια­χεί­ρι­σης εντός των τει­χών του καπι­τα­λι­σμού και της Ε.Ε., από δυνά­μεις που έχουν ήδη προ­συ­πο­γρά­ψει όλες τις μετα­μνη­μο­νια­κές δεσμεύ­σεις μέχρι το 2060, από τον ΣΥΡΙΖΑ που έκα­νε όλη τη “βρώ­μι­κη” δου­λειά για λογα­ρια­σμό της άρχου­σας τάξης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Όσο για τις δυνά­μεις της ΑΝΣΑΡΣΥΑ στο ΤΕΕ (παρά­τα­ξη #block-ΤΕΕ), ανε­ξάρ­τη­τα από δια­κη­ρύ­ξεις με φαν­φά­ρες περί «ανα­γκαί­ας κοι­νής δρά­σης» και “πιστο­ποι­η­τι­κών” αγω­νι­στι­κό­τη­τας, αυτό που τους χαρα­κτη­ρί­ζει είναι η διαρ­κής συμπό­ρευ­σή τους με τις δυνά­μεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ στις γενι­κές συνε­λεύ­σεις του Σωμα­τεί­ου Μισθω­τών Τεχνικών.
Η κοι­νή, με ΛΑΕ και ΣΥΡΙΖΑ, άρνη­ση υλο­ποί­η­σης των απο­φά­σε­ων των Γ.Σ. του ΣΜΤ για συμπό­ρευ­ση με τα σωμα­τεία που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ ενώ δήθεν κόπτο­νται για τη δρά­ση των σωμα­τεί­ων «από τα κάτω». Αντί να κάνουν επι­τέ­λους αυτο­κρι­τι­κή για την πολι­τι­κή “ουράς” στο ΣΥΡΙΖΑ, υπο­νο­μεύ­ουν στην πρά­ξη τη μονα­δι­κή προ­σπά­θεια συντο­νι­σμού του αγώ­να Σωμα­τεί­ων και Ομο­σπον­διών που υλο­ποιούν οι ταξι­κές δυνά­μεις ενά­ντια στην πολι­τι­κή ΕΕ – κυβερ­νή­σε­ων κεφα­λαί­ου – εργο­δο­τι­κού συνδικαλισμού.
Χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα η τακτι­κή τους των «ίσων απο­στά­σε­ων» μετα­ξύ της συν­δι­κα­λι­στι­κής μαφί­ας της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

✔️  Διεκ­δι­κού­με (ΣΣ |> σε τίτλους):

🔹 Κατάρ­γη­ση όλων των αντι­λαϊ­κών νόμων και μέτρων, των μνη­μο­νί­ων των ΕΕ — ΔΝΣ — ΕΚΤ .
🔹 Αυξή­σεις στους μισθούς, στις συντά­ξεις, στις κοι­νω­νι­κές παρο­χές. Άμε­ση επα­να­φο­ρά του κατώ­τα­του μισθού στα 751 ευρώ.
🔹 Να καταρ­γη­θεί όλο το αντερ­γα­τι­κό πλαί­σιο που αφο­ρά τις ΣΣΕ. Επα­να­φο­ρά της υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τας των ΣΣΕ για όλους τους εργα­ζό­με­νους. Υπο­γρα­φή ΣΣΕ στον κλά­δο μας με πραγ­μα­τι­κές αυξήσεις.
🔹 Συντο­νι­ζό­μα­στε με την Ομο­σπον­δία και το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων για την πάλη για υπο­γρα­φή ΣΣΕ στα εργοτάξια.
🔹 Μεί­ω­ση των ωρών εργα­σί­ας (35ωρο, 5νθημερο, 7ωρο). Πλή­ρης και στα­θε­ρή εργα­σία για όλους. Κατάρ­γη­ση του καθε­στώ­τος πλη­ρω­μής με ΔΠΥ!
🔹 Άμε­ση μεί­ω­ση των εισφο­ρών. Καμία είσπρα­ξη ανα­δρο­μι­κών οφει­λών. Όχι στην ανταποδοτικότητα.
🔹 Κατάρ­γη­ση του νόμου Κατρού­γκα­λου και όλων των αντια­σφα­λι­στι­κών νόμων.
🔹 Δημό­σια καθο­λι­κή υπο­χρε­ω­τι­κή Κοι­νω­νι­κή Ασφά­λι­ση.
🔹 Κατώ­τε­ρη σύντα­ξη 600 ευρώ
, στο 80% του κατώ­τε­ρου μισθού. Όχι στα Επαγ­γελ­μα­τι­κά Ταμεία!
🔹 Επι­στρο­φή των κλεμ­μέ­νων εισφο­ρών των μηχα­νι­κών απ’το ΤΣΜΕΔΕ μέσω της Τρά­πε­ζας Αττι­κής, με ευθύ­νη του κράτους.
🔹 Απο­κλει­στι­κά δημό­σια και δωρε­άν, σύγ­χρο­νη και υψη­λού επι­πέ­δου υγεία – ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περίθαλψη
🔹 Σύντα­ξη μετά από 30 χρό­νια δου­λειάς (στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες).
🔹 Επί­δο­μα ανερ­γί­ας για όλους (και για τους εργα­ζό­με­νους με «μπλο­κά­κι») για όσο διαρ­κεί η ανεργία.
🔹 Κατάρ­γη­ση του ΚΕΑΟ και των ρυθ­μί­σε­ων για τις κατα­σχέ­σεις! Καμία κατά­σχε­ση λαϊ­κής κατοικίας
🔹 Κατάρ­γη­ση του ΕΝΦΙΑ, των χαρα­τσιών, της φοροληστείας.
🔹 Αφο­ρο­λό­γη­το 20.000 ευρώ, προ­σαυ­ξα­νό­με­νο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
🔹 Όχι στην «απε­λευ­θέ­ρω­ση» και την απο­σύν­δε­ση πτυ­χί­ου επαγγέλματος!
🔹 Απο­κλει­στι­κά δημό­σια και δωρε­άν ενιαία ανώ­τα­τη εκπαί­δευ­ση με ένα πτυ­χίο 5ετούς διάρ­κειας ανά ειδι­κό­τη­τα μηχανικού.
🔹 Κατάρ­γη­ση κάθε μορ­φής εξε­τά­σε­ων για την από­κτη­ση άδειας ασκή­σε­ως επαγ­γέλ­μα­τος, το ακα­δη­μαϊ­κό δίπλω­μα μονα­δι­κή προ­ϋ­πό­θε­ση για την άσκη­ση του επαγ­γέλ­μα­τος χωρίς ταξι­κούς φραγ­μούς και αντιε­πι­στη­μο­νι­κούς διαχωρισμούς
🔹 Όχι στη δια­δι­κα­σία της Μπο­λό­νια, στον Κοι­νό Ευρω­παϊ­κό Χώρο Ανώ­τα­της Εκπαί­δευ­σης και το Ευρω­παϊ­κό Πλαί­σιο Επαγ­γελ­μα­τι­κών Προσόντων.
🔹 Καμιά μετα­τό­πι­ση της «τεχνι­κής ευθύ­νης» από το κρά­τος και την εργο­δο­σία στον εργαζόμενο.
🔹 Ουσια­στι­κή εφαρ­μο­γή των μέτρων υγεί­ας και ασφά­λειας για όλους τους εργα­ζό­με­νους, ανε­ξάρ­τη­τα από τον τρό­πο αμοι­βής τους (μισθό, ΔΠΥ), με προ­σα­να­το­λι­σμό του κρα­τι­κού ελέγ­χου στην εργο­δο­τι­κή ευθύνη.
🔹 Ουσια­στι­κή προ­στα­σία της μητρό­τη­τας. Άδεια κυή­σε­ως, τοκε­τού, γαλου­χί­ας και φρο­ντί­δας των νεο­γέν­νη­των, με πλή­ρεις απο­δο­χές και πλή­ρη ασφα­λι­στι­κά δικαιώματα
🔹 Καμιά εμπλο­κή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πολέ­μους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καμία αλλα­γή συνό­ρων και των συν­θη­κών που τα κατοχυρώνουν!

📍 Όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών 📌
📍 Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ 📌
📍 Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις 📌
📍 Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια 📌

pdf

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ 2019 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ

 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ 2019 – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 
www.dpk.tee.gr, email: [email protected], Tηλ.: 6946799833, 6977911896, 6977806266

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο