Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι ναζιστικές κότες βρήκαν τον εαυτό τους μετά την πανωλεθρία και βγάζουν όλο το μίσος τους για τους κομμουνιστές

Δεν είχα­με καμία αμφι­βο­λία για το ποιον και τις ιδέ­ες ενός εκά­στου ξεχω­ρι­στά των χρυ­σαυ­γι­τών, είτε αυτών που ήταν στη Βου­λή είτε αυτών που τους πλαι­σί­ω­ναν. Είναι όμως πως το τελευ­ταίο διά­στη­μα και ειδι­κά μετά την κότα τον Μπαρ­μπα­ού­ση και το γνω­στό παρα­λή­ρη­μα στη Βου­λή, έκα­ναν προ­σπά­θεια να κρύ­ψουν την ταυ­τό­τη­τα και τη φύση τους. Μαζί με τις εκλο­γές έβλε­παν να πλη­σιά­ζει και η δίκη στο τέλος της.

Μετά την εκλο­γι­κή πανω­λε­θρία αυτο­α­πο­κα­λύ­πτο­νται χύνο­ντας μίσος για αυτούς που φοβού­νται και μισούν, τους κομμουνιστές.

Ο μεν φυρε­ρί­σκος στις δηλώ­σεις του απει­λεί ότι θα μετρη­θεί με τους μπολ­σε­βί­κους στους δρό­μους και τις γει­το­νιές, ο δε Πανα­γιώ­τα­ρος, να σπέρ­νει μίσος για του κομ­μου­νι­στές και να περη­φα­νεύ­ε­ται για το Γράμ­μο και το Βίτσι, ανι­στό­ρη­τος όντας.

panagiotaros

Το Γράμ­μο και το Βίτσι όπου οι Βαν Φλί­τη­δες και τα ντό­πια τσι­ρά­κια τους (πρό­γο­νοι των χρυ­σαυ­γι­τών) βρή­καν το μάστο­ρά τους από τους λιγό­τε­ρους, ελλι­πώς εξο­πλι­σμέ­νους και με πολ­λές ελλεί­ψεις μαχη­τές του ΔΣΕ. Ανα­γκά­στη­καν να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν ότι πιο εξε­λιγ­μέ­νο είχαν και να ρίξουν έμπει­ρα στε­λέ­χη τους για να νική­σουν το ΔΣΕ.

Αυτοί είναι όμως, πάντα με τις πλά­τες άλλων. Αρχι­κά των ναζί Γερ­μα­νών, μετά των Αμε­ρι­κα­νών την περί­ο­δο του εμφυ­λί­ου και της Χού­ντας και σήμε­ρα με τις πλά­τες μερί­δας εφο­πλι­στών και του κεφα­λαί­ου, στους οποί­ους προ­σέ­φε­ραν ουκ ολί­γες υπη­ρε­σί­ες όσο ήταν στη Βουλή.

Τώρα καθώς θα πάρουν το δρό­μο για τη φυλα­κή, οι φονιά­δες του Παύ­λου Φύσ­σα και των μερο­κα­μα­τιά­ρη­δων μετα­να­στών, θα έχουν χρό­νο να ξανα­δια­βά­σουν ιστο­ρία. Δεν τρέ­φου­με όμως την αυτα­πά­τη, ότι θα κατα­λά­βουν τι διαβάζουν.

Όσο για τις μάνες, η μάνα του Φύσ­σα, η μάνα του Σεχ­ζάντ, οι μάνες των χιλιά­δων κομ­μου­νι­στών που μαρ­τύ­ρη­σαν στα ξερο­νή­σια και στή­θη­καν στο εκτε­λε­στι­κό από­σπα­σμα, είναι περή­φα­νες για τα παι­διά τους, και τα παι­διά για τις μάνες τους.

Αντι­θέ­τως, μεί­ναν στην ιστο­ρία «Τα κορί­τσια που ‘χαν πρώ­τα Γερ­μα­νούς / τώρα έχουν Εγγλε­ζά­κια με κοντά παντε­λο­νά­κια / κι από πίσω ένα σύνταγ­μα Ινδούς».

xrusaugites 1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο