Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι «Πέρσες» στο Ηρώδειο

Η παρα­γω­γή του Θεα­τρι­κού Οργα­νι­σμού Κύπρου, «Πέρ­σες» του Αισχύ­λου, που παρου­σιά­στη­κε με μεγά­λη επι­τυ­χία στην Επί­δαυ­ρο στο πλαί­σιο του Φεστι­βάλ Αθη­νών και Επι­δαύ­ρου 2017, έρχε­ται φέτος στο Ηρώ­δειο. Η παρά­στα­ση της 1ης Ιού­λη στο Ηρώ­δειο έγι­νε sold out και προ­στί­θε­ται μία ακό­μα το Σάβ­βα­το 30 Ιούνη.

Οι «Πέρ­σες» είναι το παλαιό­τε­ρο από τα σωζό­με­να έργα του αρχαί­ου ελλη­νι­κού δρά­μα­τος και το μονα­δι­κό που βασί­ζε­ται σε ιστο­ρι­κά γεγο­νό­τα. Με πλειά­δα σπου­δαί­ων ηθο­ποιών, ο νεό­τα­τος Άρης Μπι­νιά­ρης, που έχει δια­κρι­θεί για τις εκρη­κτι­κές παρα­στά­σεις του τα τελευ­ταία χρό­νια, προ­τεί­νει μια ζωντα­νή σύν­θε­ση ποι­η­τι­κού λόγου, μου­σι­κής και θεα­τρι­κής δρά­σης, ανα­ζη­τώ­ντας μια θεμε­λιώ­δη απλό­τη­τα, που ανα­δει­κνύ­ει τις εσω­τε­ρι­κές δονή­σεις του αρχαί­ου δράματος.

Μετά­φρα­ση: Πανα­γιώ­της Μουλ­λάς. Σκη­νο­θε­σία — μου­σι­κή δρα­μα­τουρ­γία: Άρης Μπι­νιά­ρης. Μετρι­κή διδα­σκα­λία: Θεό­δω­ρος Στε­φα­νό­που­λος. Σκη­νι­κά: Κων­στα­ντί­νος Λου­κά. Κοστού­μια: Ελέ­νη Τζιρ­καλ­λή. Κινη­σιο­λο­γία: Λία Χαρά­κη. Σχε­δια­σμός φωτι­σμών: Γεώρ­γιος Κουκουμάς.

Παί­ζουν: Καρυο­φυλ­λιά Καρα­μπέ­τη (Ατοσ­σα), Χάρης Χαρα­λά­μπους (Αγγε­λια­φό­ρος), Νίκος Ψαρ­ράς (Δαρεί­ος), Αντώ­νης Μυρια­γκός (Ξέρ­ξης).

Χορός: Ηλί­ας Ανδρέ­ου, Πέτρος Γιωρ­κά­τζης, Γιώρ­γος Ευα­γό­ρου, Νεκτά­ριος Θεο­δώ­ρου, Μάριος Κων­στα­ντί­νου, Πανα­γιώ­της Λάρ­κου, Δαυίδ Μαλ­τέ­ζε, Γιάν­νης Μίνως, Άρης Μπι­νιά­ρης, Ονη­σί­φο­ρος Ονη­σι­φό­ρου, Μάνος Πετρά­κης, Στέ­φα­νος Πίτ­τας, Κων­στα­ντί­νος Σεβδαλής.

Η προ­πώ­λη­ση έχει ξεκι­νή­σει στην Πανε­πι­στη­μί­ου 39, στο 210.32.72.000 και στα «greekfestival.gr» και «viva.gr».

Την παρά­στα­ση θα έχει την ευκαι­ρία να απο­λαύ­σει και το κοι­νό της Πάτρας, την Παρα­σκευή 6 Ιού­λη στις 9.30 το βρά­δυ, στο πλαί­σιο του Διε­θνούς Φεστιβάλ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο