Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ σε Europa League και Conference League

Με ήττα ολο­κλή­ρω­σε τις υπο­χρε­ώ­σεις του στον 4ο όμι­λο του Europa League o Ολυ­μπια­κός. Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» έχα­σαν 1–0 στην Αμβέρ­σα από την Αντ­βέρπ με γκολ που σημεί­ω­σε ο Μπα­λι­κου­ΐ­σα στο 7ο λεπτό και προ­κρί­θη­καν ως δεύ­τε­ροι, πίσω από την Άιντραχτ η οποία πέρα­σε απευ­θεί­ας στους «16». Η ελλη­νι­κή ομά­δα θα παί­ξει στα play off με μία από τις τρί­τες των ομί­λων του Champions League.

Οι πρω­τα­θλη­τές βρέ­θη­καν από πολύ νωρίς με την πλά­τη στον τοί­χο, σε ένα ματς όπου ήθε­λαν απα­ραί­τη­τα τη νίκη για να ελπί­ζουν στην πρώ­τη θέση και την απευ­θεί­ας πρό­κρι­ση στους «16». Μόλις στο 7ο λεπτό ο νεα­ρός Μπα­λι­κουί­σα με σουτ από πλά­για θέση (και τη μπά­λα να βρί­σκει στο κεφά­λι του Σισέ) άνοι­ξε το σκορ.

Έτσι, στην κλή­ρω­ση της Δευ­τέ­ρας (13/12) θα αντι­με­τω­πί­σει κάποια από τις ομά­δες που πήραν την τρί­τη θέση στους ομί­λος το Champions League, δηλα­δή τη Μπαρ­τσε­λό­να, τη Σεβί­λη, τη Ζενίτ Αγί­ας Πετρού­πο­λης, τη Σερίφ, την Ατα­λά­ντα, τη Λει­ψία, την Πόρ­το και τη Ντόρ­τμουντ.

Πέρασε στους “16” ο ΠΑΟΚ

Χωρίς να παί­ξει σπου­δαίο ποδό­σφαι­ρο ο ΠΑΟΚ κέρ­δι­σε την Λίν­κολν στην Τού­μπα με 2–0 και σε συν­δυα­σμό με την ήττα της Σλό­βαν Μπρα­τι­σλά­βας στην Κοπεγ­χά­γη πέρα­σε στα πλέι οφ πρό­κρι­σης στους “16” του Europa Conference League.

Το σκορ για τον ΠΑΟΚ άνοι­ξε ο Ζίβ­κο­βιτς στο 17′, με τον Σέρ­βο να δίνει την ασίστ στον Σβαμπ για το 2–0 στο 56′.

Οι πιθα­νοί αντί­πα­λοι του ΠΑΟΚ είναι οι Μαρ­σέιγ, Μίντι­λαντ, Ραπίντ Βιέν­νης, Φενέρ­μπα­χτσε, Σέλ­τικ, Λέστερ, Αϊντ­χό­φεν και Σπάρ­τα Πρά­γας.

che guevara 008

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο